Iwka N. 20.07.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Temat stary jak świat i mój wykonawca dachu stwierdził, że porównywanie PcV i np Lindaba to jak okna PCV do drewnianych. I oczywiście nie odpowiedział , które mam wybrać. Napiszcie więc jakie rynny i dlaczego albo , z których jesteście zadowoleni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 20.07.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ja pomimo mody na metalowe rynny zdecydowałem się na PCV z Wavinu.Rynny są brązowe wiszą już dwa lata i pomimo intensywnego nasłonecznienia nie zmieniły koloru ani się nie wypaczyły. Sąsiad założył ocynkowane i w ostatnie upalne dni rury spustowe się wypaczyły, ale może to tylko wina montażu. Ja swojej decyzji nie żałuję, życzę udanego wyboru.Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 20.07.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 PVC Galeco, kolor ciemny brąz, silnie nasłonecznione- 2 rok i jestem nadal zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciesiel 20.07.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Jam mam PCV Galeco kolor miedziany. Na razie za krotko aby cos powiedziec po za tym, ze wygladaja ladnie. Ogolnie rynny Galeco polecalo mi kilka osob w tym dekarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kc 21.07.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Brązowe PCV z Gamrata. Już po roku było widać różnice w odcieniach poszczególnych elementów. Teraz część pięknie wyjaśniała, zaś łączniki wciąż ciemne. Muszę się w końcu brać za reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 21.07.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 A ja mam właśnie wspomniane Lindaba. Rok temu kiedy robiliśmy dach, rynny były założone tylko częściowo. W tym roku robiliśmy ocieplenie budynku i zakładaliśmy resztę rynien, które przez zimę leżały w garażu. Nie ma na nich śladu różnicy koloru i na chwilę obecną nie żałuję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.07.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Mam Lindaba. Wiszą sezon, nic się z nimi nie dzieje, mocne, że można się na nich powiesić. To była trafiona decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 21.07.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 PCV Marley chyba continental. Są OK, nic im nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 21.07.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 PCV Brassa już dwa latka i jest ok.Żadnych przebarwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 21.07.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Sama zdecydowałam się na metalowe z Pruszyńskiego, choc widzialam wiele fajnych plastikowych - wszelkie ktore budzily moje zastrzezenia co do jakosci, wyblekania itp - to był Gamrat - to chyba nie zbieg okoliczności. Najlepszym przykladem jest dom moich tesciów gdzie zupełnie innych kolorow sa same rury spustowe a juz kolanka i jakieś łączniki jak z innej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 21.07.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ja parę dni temu założyłem tytananowo-cynkowe rynny Reinzink-a. Nie chciałbym wyjść na jakiegoś krezusa ale uznałem, że za całkiem rozsądną cenę (komplet 1850 zł przy czym dach mam b. prosty) mogę mieć porządne i jednak nie plastikowe rynny. Od niektórych plastikowych systemów odrzuciły mnie np. plastikowe haki - nie budziły one zaufania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.07.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 plastiki Vavin'a - model Kanionna razie są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 21.07.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 HI, Wavin Kanion Czerwona, wisi już 2 rok i kolor cały czas bez zmian, kształt też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gung 21.07.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 witajpolecam jednak plastikmy zalozylismy rynny z firmy "kaczmarek" *?chyba tak sie nazywaja)to byl jakis podwykonawca marleya w polsce,a teraz produkuje pod wlasna nazwa.solidne, trwale (3-ci rok bez odbarwien,pekniec), a o ile pamietam byly o dobre 30%tansze od "oryginalow" marleyowskich.pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka N. 21.07.2005 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Chyba właśnie zdecyduję się na Galeco bo widziałam u sąsiada i ładnie wyglądają .Rynna 130/100 w kolorze miedzianym . Na razie sprawdziłam cenę oficjalną i wychodzi porównywalnie z Marley'm brązowym a myślę , że chociaż 10% rabatu uda mi się uzyskać to będzie jeszcze taniej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 21.07.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Białe Marley'a drugi rok bez problemów. Możesz popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 21.07.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ja parę dni temu założyłem tytananowo-cynkowe rynny Reinzink-a. Nie chciałbym wyjść na jakiegoś krezusa ale uznałem, że za całkiem rozsądną cenę (komplet 1850 zł przy czym dach mam b. prosty) mogę mieć porządne i jednak nie plastikowe rynny. Od niektórych plastikowych systemów odrzuciły mnie np. plastikowe haki - nie budziły one zaufania... Ja rowniez zdecydowalem sie na tytan-cynk.Cena na dzien dzisiejszy jest taka jak na miedz Marleya a porownanie......Warto dolozyc pare zlotych i miec spokojna glowe na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 24.07.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Kiedyś już zamieszczałem fotki rynien Wavina: tutaj. W ubiegłym roku zdecydowałem się na Kaczmarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 24.07.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Ja mam TYTAN-CYNK firmy Reinzink. Ogólnie mówiąc rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Ja mam TYTAN-CYNK firmy Reinzink. Ogólnie mówiąc rewelacja. Tez się na takie zdecydowałam, takze miło poczytać Mam pytanie - jakie robiliscie obróbki blacharskie - tytan-cynk czy blacha w kolorze dachu? Ja się ciągle waham, różnica cenowa spora, co do strony estetycznej tez dyskusyjne (mam dachówkę w kolorze naturalnym) Przepraszam za lekki dryf od tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts