Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

S-F

Alanta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ech, i ja kocham SF - tylko ostatnio jakby troszkę mało czasu na czytanie. "Limes Inferior" to super książka, połknęłam ją jeszcze w podstawówce :smile: A poza tym - uwielbiam Carda (uwielbiam to mało powiedziane - skąd ten facet ma tyle pomysłów), Sheckleya, Dicka, co poniektóre rzeczy Lema, Resnicka, Białołęcką, no i niemiłosiernie podeptanego przez filmowców Sapkowskiego :smile:

• 3 weeks później...

Czytalem zawsze sporo - sensacja, przygoda, fantastyka. Niestety od jakiego czasu starcza mi czasu - cale szczescie ze chociaz na to :wink: - na ksiazki z serii "Star Wars". Jezeli ktosby posiadal komiksy z tej serii w wersji zeskanowanej bylbym wdzieczny za info - lub od razu mailem na [email protected].

Pozdrawiam

Adamski

On 2002-12-02 15:29, dobrzykowice wrote:

mam 4 pozycje Dicka i Sheckleya "Planeta Zła" ale to juz jest chyba piractwo ....

moja kultową powieścią SF jest właśnie "Planeta zła",przeczytałam ja po prostu "naraz" .Uwielbiam fantastykę,horrory,ostatnio czytuję Cooca-sf thrillery medyczne.

Kocham również kino SF a szczególnie klasykę "Obcy" wszystkie części,Lubię tę fantastykę populano-naukową ,nie przepadam za fantasy /jedynie w wersji kinowej/,nie mogłam zmęczyć "Hobbita" -choć to takie "świetne" Za to film :"Władca Pierścieni" bardzo mi sie spodobał-wspaniałe efekty i krajobrazy. Sapkowski mnie nudzi -jest zbyt baśniowy.Pasjonuje mnie również plastyczna twórczośc sf np.Siudmaka -jest niesamowity...

Agnes - każdy odcinek Obcego to oglądałem już chyba naście razy i za każdym razem się bałem :wink:. Co do Tolkiena to raczej literatura dla chłopców. Dla mnie już naście lat temu był za infantylny ale wspominam go mile, choć Władcą pod koniec byłem już lekko znurzony. Co do Cooka to przeczytałem wszystko i jak się coś nowego pojawi to czytam w jeden wieczór. Ale jego powieści SF (na szczęście raptem chyba tylko 2) oceniam jako wypadek przy pracy.

Czytywałam również S.Kinga ,choć czytając niektóre z jego powieści miałam wrazenie straty czasu.podobała mi sie cholernie ekranizacja "Sztormu" .Może odbiegam od tematu-bo to bardziej horrory ,ale jest to jednak gatunek pokrewny.

a najbardziej niesamowite wrażenie wywarł na mnie "Cmentarz zwierząt" njagorsze jest to ,że film oglądałam w czasie imprezy swojoimininowej w stanie wiekszej wesołości i wiele mi z niego umknęło /film z lat 80/A nigdzie w wypożyczalniach nie moge go dostać -za stary.

Dobrzykowice: pewnie :smile:

Jezeli udaloby Ci sie to pchnac na [email protected] (tam mam skrzynke bez limitow) bylbym bardzo wdzieczny. Sam sluze polskimi e-bookami. Postaram sie zrobic jakas liste - ewentualnie jesli ktos moglby udostepnic jakis serwer ftp z poufnym kontem byloby fajnie.

Pozdrawiam

Adamski