Zachar 08.01.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Jakoś mało czasu mam ostatnio ale jutro postaram się wysłać link lub ściągniętą stronę z opowiadaniami -pozdrawiam (Blade 2 jest niezły to fakt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 17.02.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 bylem wczoraj na LotR 2 Towers - dla mnie totalny odjazd, za tydzień idę jeszcze raz Zupelnie nie rozumiem malkontentów narzekających na zbyt duże nagromadzenie efektów specjalnych - niby jak mieli zrealizować dajmy na to Drzewców albo Golluma ?! Sceny batalistyczne - miodzio, realizatorom Ogniem i Mieczem a szczególnie Wiedzimina kazalbym oglądać LotR 2T przynajmniej raz dziennie, może wyciągneliby z tego jakies wnioski..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 17.02.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2003 A czy ktoś z was czytał "Kosmiczni bracia" i "Proxima" ? Autora nie pamiętam - hardcorowa wersja technical SF z lat 50. Resztki wrednych kapitalistów, ze zniewolonymi murzynami wyruszyła na Proxime, aby tam dalej wyzyskiwać. Na szczęście komunistyczne władze ziemi wysłały za nimi statek (technologicznie duużo bardziej zaawansowany - w końcu ideowi nakowcy pracuję lepiej) aby im "pomóc" (bratnia dłoń ?). Trzy grubaśne tomy z rysunkami i dokładnymi opisami statków, silników itp... Lubie stare SF - niesamowite jak rzeczywistość po 20-30 latach wyprzedza wyobraźnie. Z komiksów mój ulubiony to Szninkiel. I muszę się pochwalić, że mam wszystkie numery Fantastyki Ale od kilku lat już ich nie czytam - brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 25.02.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Hejjj fani SFja też uwielbiam SF Strugackich, Franka Drake, Karl Sagan ci dwaj ostatni to z czarnej serii fantastyki naukowej którą oboje z mężem uwielbiamy, Ann McCafrey (chyba dobrze napisałam nazwisko) Pieśń Kryształu, Killasandra lux książki polecam serię Diuny (może oglądaliście nowy film Diuna był na HBO z rok temu ale nagrałam i kaseta już jest zjechana od ciągłego oglądania), z filów Obcy, Matrix (nie mogę się doczekać drugiej części ale premiera na moje urodziny 15 maja) Wechikół czasu Orsona Wellsa choś kasiążka lepsza i dalsza część dopisana przez kogoś (nie pamiętam autora). Polecam film "Cube" dziwny trudno go zaliczyć do jakiejś tematyki.Z komiksów Szninkiel na pierwszym miejscu, Thorgal, oraz może was rozśmieszy ale Kajko i Kokosz i Tytus najlepsze polskie PRL owskie komiksy. Oczywiście z autorów Tolkien i Sapkowski z Wiedźminem na czele są nieporównywalni. A tak dla wszystkich pasjonatów komiksem i dobrą książką SF polecam katalog który się znajduje w miesięczniku Nowa Fantastyka dobre książki i dobre ceny a dostawa zamówień już na drugi dzień - sama zamawiałam i zamierzam zamawiać.Z tego katalogu polecam Philipiuka - "Kroniki Jakuba Wędrowycza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 03.04.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Nie zaglądałem tu z braku czasu już .... no długo ale pozdrawiam wszystkich i dzięki za pliki (Koci). Jak by ktoś jeszcze coś miał byłbym wdzięczny. U mnie teraz ruszają prace, więc zajrzę tu pewnie znowu za .... ale jak by co piszcie na priv. Acha może w końcu się zmobilizuje i wyślę te opowiadania które obiecałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 03.04.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 On 2003-02-25 13:38, emems wrote: Hejjj fani SF ja też uwielbiam SF Strugackich, Franka Drake, Karl Sagan ci dwaj ostatni to z czarnej serii fantastyki naukowej którą oboje z mężem uwielbiamy, Ann McCafrey (chyba dobrze napisałam nazwisko) Pieśń Kryształu, Killasandra lux książki polecam serię Diuny (może oglądaliście nowy film Diuna był na HBO z rok temu ale nagrałam i kaseta już jest zjechana od ciągłego oglądania), z filów Obcy, Matrix (nie mogę się doczekać drugiej części ale premiera na moje urodziny 15 maja) Wechikół czasu Orsona Wellsa choś kasiążka lepsza i dalsza część dopisana przez kogoś (nie pamiętam autora). Polecam film "Cube" dziwny trudno go zaliczyć do jakiejś tematyki. Z komiksów Szninkiel na pierwszym miejscu, Thorgal, oraz może was rozśmieszy ale Kajko i Kokosz i Tytus najlepsze polskie PRL owskie komiksy. Oczywiście z autorów Tolkien i Sapkowski z Wiedźminem na czele są nieporównywalni. A tak dla wszystkich pasjonatów komiksem i dobrą książką SF polecam katalog który się znajduje w miesięczniku Nowa Fantastyka dobre książki i dobre ceny a dostawa zamówień już na drugi dzień - sama zamawiałam i zamierzam zamawiać. Z tego katalogu polecam Philipiuka - "Kroniki Jakuba Wędrowycza" Dopisuje się również do tej kolekcji :Wehikuł czasu -książka zdecydowanie lepsza ,Pieśń kryształu czytałam będąc nastolatką ale co nieco pamietam .Jeśli o fantasy to rzadko czytuję ,ale Tolkien -owszem,Sapkowski-niezbyt .Film "Diuna" dość fajny ale jak dla mnie za mało akcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 03.04.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 A może ktoś ma Pieśń Kryształu w digitalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 09.04.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 agnes ale czy "Diunę" oglądałaś ta z 2000 roku czy tą starą z Kyle McLaclanem i Stingiem ?? Polecam tą z 2000 jest nieporównywalna ze starą A może widzieliście "Solaris" Lema - Mnie powaliło, a jeszcze przy dobrym winie to całkiem - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 09.04.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 On 2003-04-03 14:12, Zachar wrote: A może ktoś ma Pieśń Kryształu w digitalu? Zachar o co chodzi z tym digitalem bo niekumam (rabeet, rabeet)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 14.04.2003 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Chodzi o taką formę którą można przesłać siecią .. np *.doc. Solaris czeka na swoją kolej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 14.04.2003 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 No to macie jeszcze jednego zwolennika s-f, niestety na czytanie nie mam czasu zostają mi tylko filmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 14.04.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 A widzieliście "Solaris" w wersji Andrieja Tarkowskiego - z siedemdziesiątych lat? To był taki czad, tak pięknie oddawał nastrój ksiażki, że szczerze mówiac, nie chce mi się nawet wybierać na amerykańską wersję ( nawet dla Clooneya ), bo boję się rozczarować...to są rzeczy z gatunku metafizycznych. Jeśli zaś chodzi o książki - ostatnio zaczęłam "Mistrza Pieśni" O.S. Carda. Jak zwykle, nie można nic zarzucić, a jakie smakowite pomysły..skąd ten człowiek to bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 18.04.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Emems, nie zgadzam sie z tobą co do oceny ekranizacji Diuny. Moim zdaniem zdecydowanie lepsza była wersja D.Lincha (ze Stingiem). Bardziej odpowiadająca moim wyobrażeniom o poszczególnych postaciach (zwłaszcza w porównaniu do pozostałych częsci książek Herberta o Diunie).A w ogóle to powieści sf to moje hobby, cieszę sie że taki temat znalazł się na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.04.2003 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 jolana fajnie że piszesz o Diunie wiesz co dla mnie najlepszym filmem były by te dwa filmy w jednym. To fakt, że film Lyncha oddaje bardziej treść książki ale za to technicznie lepiej zrobiony jest nowy. Lyncha był dla mnie za krótki, ale też jest dobry. Pozdrawiam. Może ktoś wpadnie na pomysł i połączy te dwa filmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 19.05.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 A co powiecie o "Achai" A. Ziemiańskiego? Jak dla mnie bomba. I można powiedzieć przy okazji dobre bo polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 19.05.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 dla mnie nr 1 to Tolkien, dalej Zelazny, Harrison, cyber punk i fantasy choć to zupełnie róźne gatunki, a czy ktoś pamięta drukowaną w fantastyce w odcinkach powieść "Formy chaosu" i "Broń chaosu" oraz opowiadanie Martina "piaseczniki" , albo wspaniałe short stories polskich autorów drukowane naście lat temu w fantastyce, no i grafiki np. Wojtka Siudmakapzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 06.06.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Przez dwa czy trzy miesiące po odkryciu miesięcznika Science Fiction zafascynowany byłem po raz kolejny polska fantastyką jak w latach 80-tych. Ale albo poziom m-ka sie obniżył, albo mi sie przejadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.06.2003 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Zachar - czy jeszcze jesteś zainteresowany 'Pieśnią kryształu'? Daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 13.06.2003 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Jak najbardziej jestem zainteresowany dalej Pieśnią Kryształu! Jak by ktoś miał coś jeszcze byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.06.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Zachar - wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts