a-kra 20.07.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Planuje glazure w łazience. kolor dolomit azzuro, płytki 20X25, podłoga 25cm.dół troche ciemniejszy nieb z fakturą kamienia dolomitu, gora jasniejsza. Czy taki kolor jest praktyczny w utrzymaniu czystości? mam małą łazienkę ale to chyba nie jest ciemny kolor.Teraz głównie wszyscy preferują odcienie beżu...Czy ktos ma odcienie niebieskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 20.07.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 a co to za roznica? nie rozumiem, jak kolor lazienki moze wplywac na jej czystosc? w mojej lazience sa wlasnie bezowopiaskowe kolory i syf jest tam, no nie wiem, jak to opisac, syf jest straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 20.07.2005 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 czysta w znaczeniu tym, ze na niektorych kolorach po prostu dużo szybciej widac brud, a niektore kolory w praktyce okazują sie wygodniejsze. i dlatego zastanawia mnie jak to jest z tym niebieskim. w pracy w łaz mam na podlodze mieszanke bezu i brązu i przy takiej duzej ilosci osob nie widac kurzu, tylko ze mi sie te kolory srednio podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 20.07.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 a-kra ja mam 2 łazienki - jedna jest mocno niebieska, a druga tylko trochę.w tej pierwszej mam niebieska fugę - i wygląda tak sobie, a w drugiej perłowoszarą i wygląda super!Kafelki jak wymyjesdz to zawsze będa czyste nie? ale z fugą już gorzej... w każdym razie tak mi się wydaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.07.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Mam błękitną łazienkę. Nie wiem czy kolor będzie wpływał na utrzymanie w niej czystości , ale wybrałam takie płytki, bo poprostu takie mi sie podobały. Chciałam aby była inna i nie beżowa. Jest już skończona w 90%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.07.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Katalina,a tę perłowo-szarą fugę masz na podłodze czy na ścianach? Ja mam tylko wyfugowane ściany na biało i zastanawiam się nad podłogą. Mówisz, że niebieska zle wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 20.07.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Soniko - mam takie wrażenie że biała po no powidzmy 2 latach używania i tak zszarzeje... środki czystości też robia swoje nie? niebieska fuga - i na śianach i na podłodze - jest niby niebieska ale jakby.. no zszarzała po prostu. nie wygląda tak ładnie jak 4 lata temu jak robiłam łazienkę.. a tę szara mam i na podłodze i na ścianach. i jest to taki kolor że naprawdę pasuje do większości kolorów.nie jest taki szaro - brzydki tylko szaroperłowy.ładny polecam.a no i teraz będę robic trzecia łazniekę nomen - omen tez niebieska no i zgadnij jaki fugi będę brać? Masz ładny domeczek!Byłam u Ciebie na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.07.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Katalina, Dzięki za miłe słowo. Ja fugi na scianach już mam, ale zastanawiam się nad podłogą. A jaka to konkretnie fuga, numer koloru i producent? Myslisz, ze moja biało/niebieska podłoga będzie dobrze wyglądać z tą szarą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 20.07.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 oj kochana nie pamietam bo to 4 lata temu było Ty masz taką piękną łazienkę i tyle powierzchni że zrób sobie tę białą chyba jednak, ja miałam trochę inny kolor płytek, z takimi ciapkami szarowatymi i to sie wszystko ładnie komponowało.A najhlepije - weż sobie płytkę z podłogi, podjedź do sklepu z fugami i przyłóz.ja tak właśnie zrobiłam i dobrałam swoje.a wzór na podłodze supernacki! tylko kurcze D R O G I okropnie.....ale bardzoi ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 20.07.2005 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 ja tak samo myslę nad fugą, bo akurat kolor niebieski troche daje pod tym względem małe pole manewru.i wlasciwie zostaje tylkobialy i nieb, czyli kolory fug , ktore sie szybko brudzą, a czesto brudna fuga wszystko psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.07.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Ja napewno na podłodze nie zrobię białej fugi. Myslałam, żeby dać ciemnogranatową. Biała byłaby zaraz czarna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 20.07.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Biała byłaby zaraz czarna . jest na to rada... czarna fuga nie od brudu a tak od nowości... Ale ja to chyba mam zboczenie od swojej łazienki, no ale brudu nie widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.07.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 A ja mam jedna niebieską łazienkę - matowe płytki a drugą beżową- z połyskiem. Mimo że uwielbiam niebieskie łazienki to ta niebieska szybciej wygląda na zabrudzoną, a czyszczę i użytkuje tak samo. Ale to może matowe płytki tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 20.07.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 A ja mam bezowa - duze plytki w 'mazaje' jak kamien + bezowe fugi. Codziennie musze przetrzec podloge z powodu psa, ktory lap nie myje i meza, ktory potrafi wlezc do niej w butach (on tez sprzata wiec nie psiocze). A brud widac doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw73 21.07.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Witam W zasadzie do łazienki najczęściej kupowanymi kolorami są właśnie beże,odcienie niebieskiego, zieleni i seledynu. Inne też ale raczej sporadycznie. Natomiast jeśli chodzi o utrzumanie łazienki w czystości to jest to tylko Twoja dobra wola ile czasu przeznaczysz na sprzątanie. Owszem na płytkach ciemnych z połyskiem wszelkiego rodzaju zachlapania widać bardziej (wiem to z autopsji ), ale chyba to nie problem by sprzątnąć np. nie raz w miesiącu a dwa razy. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 21.07.2005 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 problem w tym ze zazwyczaj glazury nie zmienia sie juz czesto, a niepraktyczny kolor mści sie pozniej wiele lat....a czasami wystarczy wlasnie tylko inny kolor, faktura a juz jest w życiu łatwiej i przyjemniej.... w bloku mam zielone plytki i przy wannie wygladaja brzydko...oczywiscie mozna sprzatac, ale nie na tym polega życie, aby tylko ciągle sprzatac po kazdym zachlapaniu wodą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 21.07.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 hmm, to chyba bardziej chodzi o matowosc plytek niz o kolor, tak mysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.07.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 a-kraGdy wybraliśmy niebieski kolor do dolnej łazienki wszyscy mówili, że będziemy żałować bo na niebieskim widać każdą plamkę. Guzik prawda!Kafelki w tej łazience mam z połyskiem i mniej na nich widać brudu mimo, że częściej się z niej korzysta w ciągu dnia niż w górnej - beżowej matowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw73 22.07.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 WitamWybierz płytki beżowe i nie będziesz miał problemu!!!Przyjemniy dla oka, nie widać plam.PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkaII 22.07.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 A my wybralismy do dolnej łazienki czerwono/białe płytki. Lazienka własnie skonczyla sie projektowac i wyglada ciekawie. Mam nadzieje ze w realu bedzie rownie ciekawie sie prezentowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts