jewrioszka 10.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Ms, bo ja taki dziwny typ jestem , o 21 już łóżeczku, przed 23 z reguły już śpię, a wstaje z rańca bo tak mnie babcia wychowała. Imprezowicz ze mnie żaden Wtedy czytam z czym moi drodzy znajomi sie borykają i jak cos wiem to się tym dzielę. Ponty... razem z Kasią trzymamy kciuki. ( a tak naprawdę zazdrość nas żżera ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 hello, dzięki pontypendy za info. bardzo byłbym wdzięczny za zdjęcia i jakąś bliższą relację z wykonywania kanałów. kontakt do pana od regulusów spod piaseczna także byłby wskazany... u mnie ekipa zamierza wciąć się w wylaną już posadzkę i dopiero wtedy montować wanny, ale nie są od tego specjalistami, niestety. dobrze byłoby więc mieć info z pierwszej ręki, jak to najlepiej zrobić. ja zacząłem odwiedziny od Jaga i Vasco, co nie nastroiło mnie optymistycznie do kanałów , następnie trafiłem do verano z lublina, co odbudowało nieco mój optymizm... zdziwiło mnie to, że masz w jednej instalacji konwektory w kanałówkach i zwykłe stalowe purmo. mnie instalatorzy mówili, że nie powinno się łączyć stali, miedzi i aluminium... kto wie, jak jest naprawdę? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.01.2007 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Aussie instalatorzy mówili, że nie powinno się łączyć stali, miedzi i aluminium... kto wie, jak jest naprawdę? pozdrawiam, Masz całkowitą rację, bezpośrednie łączenie tych metali powoduje ich bardzo szybką korozję w miejscu styku. Kolejnym elementem powodującym korozję jest jakość wody. Na szczęście od kilku lat każdy liczący się producent w takich miejscach stosuje łączniki z tworzywa lub "specjalnego" metalu co eliminuje ich wzajemne oddziaływanie. http://www.budujemydom.pl/abc/726_na_co_warto_zwrocic_uwage_wykonujac_instalacje_z_miedzi/ Zupełnie ineczej jest w przypadku łączenia stali z miedzią. http://www.ciim.pl/korozja_instalacji.htm http://www.ciim.pl/faq.htm#where Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 11.01.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Chłopaki nie załamujcie mnie, hydraulika to ostatnia dziedzina z której chciałabym robić fakultet. Aussie, u mnie wyglądało to tak: na etapie murowania fundamentów, zostały dobrane grzejniki do mojego salonu przez Pana z firmy DCds. z Siedlisk i ustalone dokładne wymiary kanałów. Następnie po zasypaniu i zagęszczeniu fundamentów zostało wytyczone pod oknami miejsce na kanały, wybrany piach i wymurowane z bloczków betonowych miejsca na kanały. Zakładałam oczywiście 10 cm ocieplenia na podłodze i o tyle zostały (+1cm na klej i siatkę) powiększone kanały. Następnie został zrobiony szalunek-ramka naokoło górnych brzegów kanałów tak by dało się wylać chudziak. Po wylaniu chudziaka i rozebraniu szalunków, obniżenia na przyszłe kanały osobiście wysmarowałam dwukrotnie Dysperbitem. Kolejny etap to ocieplenie kanałów styropianem, plus siatka i klej (jak przy ociepleniu murów na zewnątrz). Pamiętać trzeba o tym by zachować ciągłość izolacji, w moim przypadku dysperbit w kanałach-folia na chudziaku-styropian 10 cm na podłodze i w kanałach. I znowu ramka-szalunek, by dało się zrobić wylewkę. I tak dobrnęłam do etapu, w którym przyjechały grzejniki kanałowe, wanny, termostaty z kapilarą i hydraulik, by to wszytko poskładać. Mam nadzieję, że to powyższe jest dość jasne. W razie dalszych pytań służę pomocą. Namiar na firmę z Siedlisk wysyłam privem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.01.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Pontypendy ale Ty nas katujesz !!! Daj foteczki, no nie każ sie błągać A ja tez bardzo bardzo chetnie spojarzałabym na te grzejniki kanałowe bo tez z mezem pływamy w tym temacie, na razie ten pomysl odrzucilismy, ale jeszcze nic straconego. Czy moglabys zdradzic na priv koszt takiego ustrojstwa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 11.01.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Malmuc,info o cenie 1 kanału poszło na priva.Zdjęcia, cóż może jeszcze w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 12.01.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 hej, czy mogłabyś mi też podesłać cenę takiego grzejnika kanałowego?Tez przymierzamy sie do decyzji o tych grzejnikach w salonie.Pozdrowienia Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 12.01.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 pontypendy, mocno trzymam kciuki za Waszą przeprowadzkę, oby fachowcy dotrzymali terminów i wszystko poszło zgodnie z planem. Powodzenia Aha, przyłączam się do prośby o fotki, a elewacja po prostu fantastyczna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 12.01.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 magnolia, info o cenie poszło na priva. mpb1971, dzięki za kciuki, jak już pisałam baaaaaardzo pomagają. Fotki zrobię jutro, jak malarze pojadą do domu, albo poczekacie do poniedziałku, bo wtedy przyjeżdża kuchnia i stolarz robić schody ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.01.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Ładne proste schody, dokładnie taklie chcemy tyle że zabiegowe. I ta wanna bezpośrednio pod połaciówką, jak dla mnie bomba kąpiel pod gwiazdami. Wanna oczywiście dwuosobowa? P.S. Czy pan od schodów jest bardzo drogi? Miałem robic schody sam, ale może najpierw sie dowiem czy warto sie męczyć? Jak możesz to podeślij namiar na priwa. Pozdrawiam CL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 18.01.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Jewrioszka info o schodach poszło na priva. Wanna oczywiście dwuosobowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.01.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Przykro mi z powodu strat po burzy... u nas tez nie odbilo sie bez strat...Tak jak wiekszosc pocieszamy sie, ze nie jest gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.01.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Ponty, No przykro mi również z powodu strat, zwłaszcza że ucierpiała moja ulubiona dachówka... My już na 95% zamienimy kanałówki na grzejniki dekoracyjne. Trochę żałuję, ale moja ekipa miała tyle różnych pomysłów na wymurowanie i ocieplenie tych kanałów, że włos mi stanął dęba! Dopilnować ich sam nie mam czasu, a jak mi skopią izolację, to ciepło mi będzie zap... w piach, a nie do salonu. Będą więc pewnie Vasco (pisałem już w "Wymianie...") mimo ceny. Przy nich przynajmniej nie ma co napsuć... Można na priv dane tych twoich kanałów (producent, moc i cena)? Dzięki za info i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 19.01.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Napiszę krótko: byłam, widziałam, deptałam i zazdrościć mi możecie. Domek Pontypendy wyszedł straaasznie fajny, zawsze było wiadomo że będzie bardzo fajny, ale z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że tak przemyślanego i dopracowanego domu to jeszcze nie widziałam. No po prostu zatyka. A w dodatku okazało się że Pontypendy to blokersówka jedna, a nie osoba doświadczona w mieszkaniu w domu A tu takie wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.01.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Ula przykro nam z powodu waszych strat, mamy nadzieje że macie zapasowe elementy i że nie opóźni to waszej przeprowadzki. Skoro to pomaga. To nadal trzymamy kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 19.01.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Może głupio to wyszło, że ja tu takie peany, a wiem, że u Ulki dachówki pospadały.A swoją drogą napiszę to, o czym dziś rozmawiałyśmy: jednak poczciwe deskowanie to jest to. Jakby dachówki poleciały na folię to i folia i wełna byłyby do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 21.01.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Zeljka, Oj też się tak pocieszam, bo jak by te spadające dachówki uderzyły w okno... Aussie, info o kanałach wyślę na priva. jewrioszka, dzięki za kciuki, a przeprowadzki to nie opóźni, bo wiesz jak jest, akt notarialny ma jakąś wykonalność... abromba, dobrze mieć taką sąsiadkę jak Ty, dobrą kawą poczęstuje i jeszcze taki pozytywny PR w komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.01.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 U mnie tez jedna dachówka pofruneła brzegowa czy krawędziowa jak tam zwią, ale to wina dekarzy bo najwyrazniej nie była przykręcona. Ale i tak mozna powiedziec ze dach przeszedł ten test na 5, nie mam jeszcze okien i wiatr szalał od srodka również. Pontypendy sprawdzcie wszystkie dachówki brzegowe czy są nie do ruszenia. Grzejniki kanałowe wyglądają miodzio Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.02.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Z niecierpliwoscią pytam co nowego?Dziennik zastygł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 04.02.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Bo komupter w drodze do new hose. Ale na pewno sa zdrowi, ostatni nius to to że szukaja mebli po sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts