Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika pontypendy

Recommended Posts

Droga Pontypendy oraz Dziale Sponsorski, który objawiłeś się nieoczekiwanie ...

POzdrawiam Was serdecznie i gratulkuję przeprowadzki! I jak to bywa ze świeżo przeprowadzonymi - nie rozpieszczacie wiernych czytelników ... Mam nadzieje, że do nowego domu dotrą nie długo jakieś kabelki albo antenki umożliwiające nawiązanie kontaktu ...

POzdrawiam, i sakramentalne na koniec :

ZDJĘCIA! :wink:

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nadszedł czas na słowo od sponsora:

Kilka dni temu żona zdecydowała się na przeprowadzkę… Samotnie spakowała więc dzieci i skromny tobołek (48 kartonów dużych, 62 małych, 312 torebek i 2 kanapy), wysłała mi SMSa, że „to już” i ruszyła w drogę. Od tej pory plac budowy z uporządkowaną wertykalnie i horyzontalnie stertą cegieł, dachówek i paru ton innych materiałów przeobraził się magicznie w coś co nazywamy Domem.

Warunki są iście pionierskie gdyż nie ma Internetu, ani kablówki, ale postaram się wydrukować Wasze słowa wsparcia jak tylko się pojawią 8) .

Po odpowiedź na pytanie „i jak to teraz jest” musicie do niej pofatygować się sami.

Ja „развитие качествa жизни” skwitowałem słowami, że do komputera mam teraz po schodach…

…Cóż, muszę przyznać że nasz pies ma ciepłą budę…

super domek - inny niz wiele oglądanych na forum - podeślę zdjęcie mojemu bratu architektowi - on to dopiero bedzie zachwycony. Dwa pytanka (może się juz pojawiały, ale wszystkich komentarzy nie czytalam): jaka macie dachówkę ?? czy możesz napisac coś więcej o tym wnękowym kaloryferze - jak sie sprawuje i jak sie go montuje (tzn. na jakim etapie trzeba zamontować tę skrzynkę). Wielkie dzieki z góry.

• 3 weeks później...

No, tak poszła sobie mieszkać w nowe pielesze, a kto nas bedzie inspirował w naszych dalszych bojach na placu budów?

Podobał mi sie komentarz sponsora, to prawie jak u mnie.

Powiedziałam mojemu mezowi, ze zadzwonie do niego kiedys z informacja, ze ma z pracy wrocic do Niepołomic, a nie do Krakowa.

Fasola25,

mieszka się o niebo lepiej niż w bloku, chociaż na początku było dużo "biegania". Do kotłowni, czy piec działa, bo mi za ciepło a mężusiowi za zimno, czy pompy od kominka to się już włączyły ?, a co ze śmieciami, szambem, trzeba było znaleźć firmę i podpisać umowę... :lol:

Ale teraz już jesteśmy u siebie, jest cisza, spokój, nikt za ścianą nie wierci o 22, a jak dziecko hałasuje to wiem, że to moje a nie sąsiadki. :lol:

Zero korków w drodze do przdeszkola. Po prostu bajka.

ANIAILIS,

płytki to gres polskiej firmy Ceramika Marconi, Loft beige i bronzo o takie:

http://www.cmarconi.pl/index.php?page=produkty&kolekcja_id=6&lang=pl

Glazurnik trochę narzekał, że bardzo twarde ale kruche.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witaj Pontypendy

ja mam kilka pytan co do gzrejnika kanałowego, jakich jest wymiarów, a szczególnie interesuje mnie jego szerokość. Powiedz mi jeszcze jak to jest z wycignieciem do sciany tego regulatora ciepła, czy to konieczne?

Czy nie można poprostu podniesc troche kratki i przekrecic kurek?

Pozdrawiam serdecznie

http://img89.imageshack.us/img89/6839/cimg1590oq2.jpg

Tak wygląda wykończona podłoga wokół grzejnika kanałowego.

Termostat na ścianie to po prostu wygoda. Kratka jest dość ciężka i nieporęczna, bo podnieść, czy raczej "zawinąć" kawałek to pół biedy, ale potem trzeba ją wpasować na miejsce, a wchodzi na styk.

A taki termostat po prostu ułatwia ci życie, nawet mając już tynki, podłączenie go to tylko płytkie podkucie na schowanie kapilary (takiego cienkiego drucika), który łączy termostat z grzejnikiem. Ceny tego cudu nie pamiętam. Na pewno był droższy od zwykłego termostatu.

Wymiary kanału to: długość 250 cm i szerokość 35 cm. Ale to wszystko zależy od doboru grzejnka do danego domu, pomieszczenia.

Jeszcze raz dzięki wszystkim za ciepłe słowa. :D

• 1 month później...
Witaj Pontypendy :)

My również budujemy Stanisława :)

Jesteśmy na etapie zaczynania, tzn. mamy już wytyczenie :)

Zmieniliśmy projekt do własnych potrzeb, tzn. mamy garaż dwustanowiskowy i wylaliśmy strop nad salonem - pokój dla starszego syna. Budujem z phorotermu. Oj duż przed nami......

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

Witaj Pontypendy. Dom wyszedł świetnie, gratuluję!! Wiesz już, że dachówka na Twoim dachu rzuciła mnie na kolana i nadal mnie trzyma w tej pozycji. Aktualnie (i pewnie tak zostanie :wink: ) żadna inna nie wchodzi w rachubę. Czy możesz podać mi w przybliżeniu oczywiście, całkowity koszt tej dachówki - ze wszystkimi dodatkami? Już zaczynam na nią odkładać , chciałabym jednak mieć jakieś pojęcie, ile czasu mam oszczędzać :wink: Może być na priv.

Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję :D