Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika pontypendy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

pontypendy, no ja to będę (tak myślę) tak niemal dokładnie między tobą a whisperami :D . To pewnie będziemy się kiedyś spotykać w połowe drogi, czyli... u mnie 8) .

A na razie kwity, kwity, kwity...

Pozdrawiam,

Kroyena napisał:

A dlaczego ta młoda inwestorka Planu BHP nie przestrzego siedząc samotnie na budowli niestabilnej.

Co to o wypadkach na budowie nie słyszaliśta.

PS. Że o kasku nie wspomnę.

Kroyena, spokojnie, ta młoda inwestorka posiada odpowiednie wsparcie czyli zaplecze w postaci mało widocznego na zdjeciu taty.

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...

Twoja historia bardzo przypomina mi zalewanie stropu u mnie, jakieś miesiąc temu.....

Też beton się spóźniał. Pompa też ta duża...

Pompa czekała w sumie ponad godzinę, więc nie zapłaciliśmy betoniarni całą sumę za beton. Odjęliśmy od ceny betonu kwotę za postój pompy- dokładnie 480 zł. Facet z betoniarni nawet nie protestował.

Funia

No i u Ciebie zawitał tajemniczy pies.

To na szczęście.

Był juz u mnie, u Whispera i u wielu innych (Whisper chyba nawet wytropił tych, u których był).

Z tymi psami to jakaś dziwna historia... :-? a u mnie był też kot... :-?

Aga - Żona Facia

Proszę mi ŁOPATOLOGICZNIE wyjaśnić na czym polega działanie REKUPERATORA???

Dom na pewno będzie ładny już się nie moge doczekać jak go urządzicie???

REKUPERATOR to jest takie urządzenie, które teraz trendy jest posiadać w swojej chacie :wink: :wink: :wink:

zaba_gonia

Twoja historia bardzo przypomina mi zalewanie stropu u mnie, jakieś miesiąc temu.....

Też beton się spóźniał. Pompa też ta duża...

Pompa czekała w sumie ponad godzinę, więc nie zapłaciliśmy betoniarni całą sumę za beton. Odjęliśmy od ceny betonu kwotę za postój pompy- dokładnie 480 zł. Facet z betoniarni nawet nie protestow

Pan Pompowy w wuzetce miał wpisane przyjazd przyjazd na budowę 17.15, wyjazd z budowy 20.00 i chciał, żebym to podpisała :lol: :lol: :lol:

Podpisałam, ale wcześniej zrobiłam adnotacje "faktyczny czas pracy pompy 60 min. !" A jak !

Aga - Żona Facia

REKUPERATOR to jest takie urządzenie, które teraz trendy jest posiadać w swojej chacie :wink: :wink: :wink:

Moja Żona pytała całkiem poważnie :-? Mimo tłumaczenia z mojej strony chciała konkretów od kogoś kto takie urządzenie zakupił. Stąd jej pytanie.

pontypendy potrafisz odpowiedzieć jak kobieta kobiecie? :-?

• 3 weeks później...
Aga - Żona Facia

Cytat:

REKUPERATOR to jest takie urządzenie, które teraz trendy jest posiadać w swojej chacie

Moja Żona pytała całkiem poważnie Mimo tłumaczenia z mojej strony chciała konkretów od kogoś kto takie urządzenie zakupił. Stąd jej pytanie.

pontypendy potrafisz odpowiedzieć jak kobieta kobiecie?

Sorki, że nie wziełam tego pytania poważnie.

Aga

Dla mnie rekuperator to takie urządzenie, które zapewnia Ci komfort świeżego powietrza bez potrzeby ciągłego wietrzenia i rozszczelniania okien, a dodatkowo zimą ciepłe powietrze wydostajace się z domu ogrzewa (oddając ciepło, bez mieszania się) napływajace z zewnątrz świeże do domu. Dla mnie bomba ! Teraz mieszkam w bloku i wkurza mnie ociekająca parą łazienka po każdej kąpieli i ciągła bieganie od okna do okna, by je porozszczelniać, bo inaczej mam zaduch. Latem pół biedy otwieram okno i się wietrzy, ale zimą tylko krótkie wietrzenie (bo dzieci), a potem lodówka w pokoju. Prawda ?

Dodatkowo zrobię GWC-by latem czerpać powietrze przez rurę zakopaną w ziemi i mieć coś na kształt klimatyzacji. Dla mnie bomba !

Prościej nie umiem, Sorki :(

Gratulki tego stropu 8) Najważniejesze, że już jest 8)

Ja nie odważyłabym się wyjechac na dwa tygodnie w tak przełomowym momencie :-?

Ale u mnie kierownik budowy działa na innych zasadach :-? anie razu nie był na budowie :-?

To czym polewacie strop :roll: :roll: Faktycznie wiaderkami :o

Przydałby sie wam deszcz w takiej sytuacji :-?

Głowa do góry 8) Będzie dobrze :wink:

Tylko ostrożnie ztym wdrapywaniem się na strop :-? :wink: :lol: :lol: :lol:

Wiem jak to boli :( :wink:

Wow drewniane schody będą 8)

A dowiadywałaś się o cene takowych :-?

Z mojego rozeznania sa znacznie droższe niż zwykłe :( ale napewno wygladaja znacznie ciekawiej 8)

A długo będziecie czekac z podjęciem dalszych prac na stropie :roll: :roll:

Na strop już nie wchodzę, bo ekipa przyjechała i urzęduje tam cały prawie dzień, to co ja będę się tam pałętać.... :-?

Chociaż na jakiś odbiór prac to będę musiała się powspinać, myślę już o zakupie jakiejś drabiny, żeby po tych rusztowaniach nie chodzić.

Schody drewniane są może jakieś 15-20% droższe od betonowych, jak policzysz zbrojenie, szalunek, beton i póżniej wykończenie tych betonowych jakimiś płytkami lub drewnem.

A prace już trwają :o , bo czasu coraz mniej. Ekipa zalicza obsuwę bo mieli skończyć 30 września :evil: .