Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika pontypendy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejka

Dużo zdrówka dla dzieciaczków życzę

Wielkie dzięki, ja już o niczym innym nie marzę, żeby tylko wyjść z dzieciakami na podwórko na spacer. Tak po prostu. Trzeci tydzień z rzędu siedzimy w domu z małymi przerwami na wizyty u lekarzy. :( I albo Tymek albo Tosia na zmianę, przewlekła infekcja, zapalenie krtani, wymioty, przeziębienie, a na dodatek różyczka !

Mam już dość :x :cry:

Ale fajnie mieć takiego obserwatora-imformatora blisko swojej budowy

Bardzo fajnie ! Ja ze swojego domu widzę Abrombowy garaż. :D

Więc jak kiedyś telefony wyłączą, to ja myk na poddasze, chorągiewki sygnalizacyjne w ręce i ... Abromba na kawę zaproszona :wink:

• 4 weeks później...

Witam zielonooką w moich skromnych progach,

Pierwsze zdjęcia to Panasonic Lumix DMC-FZ20, te ostatnie to Casio EX-Z110. Podstawa to duża matryca (pierwszy ma 5 mln, drugi 6 mln) i jasny obiektyw. Polecam zakupy w Stanach i to przez sklepy internetowe, duuuużo taniej niż w Polsce. Dodatkowo Lumix ma 12- krotny zoom, wiesz jakie zbliżenia można uzyskać ? :D :wink: Kupiliśmy go w Stanach, tylko podczas tegorocznych wakacji zepsuliśmy i to chyba na własne życzenie :(

Drugi kupiony podczas tychże wakcji (no bo jak wrócić do domu bez pamiątkowych zdjęć) jest wersją kieszonkową w porównaniu z Lumixem. Nie jest zły, ale... Jeśli naprawa nie okaże się chorendalnie droga to z miła chęcią wrócę do Lumixa.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

no masz no....no i wtopiłam...

a ja już myslałam, że zrobie jednak blaszke albo coś.

A teraz widzę, że miłość do płaskich dachówek była ta pierwsza miłością i niestety inne kształty nie przejdą.....

piekny dach... taki własnie chcę.

Pontypendy, czy możesz się podpytac rzeczonego Pana Speca od jakiego kąta nachylenia dachu mozna tego typu dachówki stosowac?Z gory dzieki...

Xena znalazłam na stronie przedstawiciela, że min. kąt nachylenia dachu dla tej dachówki to 25 stopni.

U mnie jest bodajże 48, będzie więc dobrze widoczna nasza ulubienica, ale widziałam w okolicy pietrowe domy pokryte dominem w kolorze szarym, gdzie kąty nachylenia były jakieś takie niewielkie, przez co mniej widoczna była sama dachówka. Ale i tak prezentowała się bardzo elegancko :D

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Dzięki Zelijka,

jestem faktycznie szczęśliwą posiadaczką pieknego dachu, który mi się strasznie podoba :D i budzi duże zainteresowanie :lol:

W zeszłą sobotę mieliśmy nawet gościa w tej sprawie,

pan krążył samochodem tam i z powrotem, aż wreszcie zatrzymał się i zapytał z taką pewną niesmiałością: Co leży na tym dachu, bo mu się bardzo podoba ? odpowiedziałam oczywiście co i jak a na drogę dostał w prezencie kawałek dachówki, ale był szczęśliwy :lol:

Córcia urosła i to już mała dama, a najsłodsza jest jak robi takie miny :D