Żelka 05.05.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 NO WIDZIS I TO PEWNIE NIE OSTATNI TAKI GOSC U WAS. JA TEZ DZIS ZNOW OGLADALAM ZDJECIA TWOJEGO DACHU... POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 08.05.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Fajny nie ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 08.05.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Dach jest "czujny". A czarne BMW jest OK w branży budowlanej, bez obaw. Jeden (co najmniej jeden!) instalator od alarmów, człowiek wielkiej fachowości i zacności, zasłużony forumowicz, też takim jeździ. To i u tynkarza może to być dobry znak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 08.05.2006 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Pontypendy dach masz cudny Przyjechał szef ekipy tynkarzy wraz z pomocnikiem czarnym bmw. Mam się już bać ? Bo jak im za mało zapłacę, to mi zatynkują gipsowe buciki i do rzeki No i co jak rozmowa z nimi przebiegła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 08.05.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 O.K. Tomasz M., ma rację po rozmowie Pan Tynkarz okazał się być facetem w porządku. Uff Cena 20,50 za m2 z materiałem za tynk gipsowy to chyba nie najgorsza cena, bez wliczania okien, a robią równiótko widziałam ich robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 12.05.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Muszę przyznać, że takiej fajnej dachówki to jeszcze nie widziałam.Odważna i nowoczesna, ale naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 14.05.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 15.05.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Ho ho, proszę proszę i kolejny domek prawie-co-zaczęty zmienia się w prawie-że-skończony! Muszę przyznać, że choć nie jestem fanką ciemnych dachów, Twój faktycznie jest prześliczny! A ta woda mogłaby się jakoś sprawiedliwiej umiejscawiać U jednych brakuje, drugim domy podmywa... No a beczkowóz jakiś.... A sąsiad to całkiem nie ma tej wody, czy tylko w studni się skończyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 17.05.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 adaman, współczuję ci z tym nadmiarem wody, to faktycznie niesprawiedliwe.Sąsiad posiada wodę z wodociągu, ale zgodził się tylko na studnię.Całe szczęście wszystko się już skończyło. Tynki sobie schną, a wodę znalazłam w pobliskim kółku rolniczym co kosztowało mnie 50 zł za beczkowóz (poszły 2 beczkowozy) + wysoko procentowy dziękowacz w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 17.05.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 pontypendy, to cieszę się, że problem wody zażegnany przynajmniej u Ciebie i że tynki dostały wysokoprocentową domieszkę . Teraz będziesz miała w domku ściany, które nie piją wilgoci, bo jak zasmakowały w bourbonie, to niczego innego poniżej nie wchłoną Będę Wam dalej kibicować, pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2004 17.05.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Piękny dom, a dach jeszcze piękniejszy chcę zrobić taki sam, tzn. taką samą dachówkę położyć. Mam pytanie: ile wyniósł m2 dachu w tej dachówce ? Jeszcze jedno pytanie: jaką szerokoś ma to wielkie okno od salonu ? Chcę porównać wizualnie, czy moje też podobnie będzie wyglądało. Pozdrawiam serdecznie i dalej kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 17.05.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Adaman, oby te moje tynki tylko pion trzymały 2004, Piękny dom, a dach jeszcze piękniejszy dzięki Mam pytanie: ile wyniósł m2 dachu w tej dachówce ? Dachówki, dodatki i orynnowanie (bez okien i łat drewnianych) to wychodzi jakieś 105 zł/m2, ale efekt wart jest ceny. jaką szerokoś ma to wielkie okno od salonu 147 cm ! i jest boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2004 18.05.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Dzięki ponty za odpowiedz:) 105 zł za m2 przeżyję, w końcu może do końca swego żywota będę taki dach podziwiać u siebie ( ale na razie wciąż zaglądam do Twojego dziennika i zerkam, zerkam i się zachwycam dachówką ) Ponty, okno od salonu ma 147 ? Chyba jednak nie. A może podałeś szerokość tylko jednego skrzydła ? Chodzi mi o okno po lewej stronie domku z Twojej sygnaturki, to z podziałem na trzy skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 18.05.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Piękne okna w salonie!!!! No i jeszcze od południa...Bedziesz się mogła opalać w salonie od wczesnej wiosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 18.05.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 2004, chyba mnie ze szczęścia pokręciło, pytałeś o te wielkie ? ja ci podałam wymiar tego okrągłego ale już się poprawiam. W salonie mam 2 takie wielkie okna od południa i od północy, oba mają takie same wymiary 363szerokości x 240 wysokości. ogo, nie pomyślałam o tym opalaniu od południa będzie stał stół taki ponad dwumetrowy, więc może jak mnie zimowa depresja dopadnie to klapnę sobie na nim na ręczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2004 22.05.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Pontypendy, dzięki za odpowiedz Dwa wielgachne okna w salonie, tylko pozazdrościć No i jeszcze to okrągłe, fiu, fiu. Bezproblemowego wykańczania życzę i czekam na kolejne wpisy i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 03.06.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Hej, czytam, że nie tylko domy nam się podobają takie jakieś podobne... Otóż i w moim stadku chłopiąt znajduje się jeden o imieniu Tymon - a Twój synek to Tymon czy Tymoteusz, hę? Dodam na marginesie, że Tosia miała być, ale na dziewczynkę jakoś nie umiemy trafić... Dachówka Twoja coraz bardziej mi się podoba, widzę, że jeszcze Xena jest w fanklubie. Mam Katalogi creatona to oglądam i jestem coraz bliżej decyzji... Ona (dachówka) jest matowa, prawda? Chciałam jeszcze zapytać o okna - jakie są - drewniane czy Pcv, jak otwierane, czy będziesz je "osłaniać" jakoś od zewnątrz? I od przypadków nieszczęśliwych? Wszyscy mnie straszą włamaniami itp, choć okolica u mnie baaaaardzo spokojna. Póki co ofcors. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 05.06.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Jk69, bardzo się cieszę ze wspólnych upodobań, u mnie Tymoteusz w stadku wystepuje, a Antonina po mojej prababci dostała imię i fajnie tak wołać Tymek, Tosia. Co do trafień to mieliśmy pewną teorię, która jak widać okazała się skuteczna Dachówka jest matowa i jest niesamowita bo w zależności od padającego światła może wydawać się, że ma inny kolor. Pamiętam raz jak jechałam na działkę około południa świeciło ostre słońce i z daleka dach wyglądał jak srebrny ! A po deszczu jest grafitowo-czarny. Dla mnie bomba. Gorąco polecam. Okna są drewniane, sosnowe firmy Gebauer (tanie nie były ale i nie najdroższe- najdroższy był Urzędowski z terminem realizacji 7 miesięcy) Te wielke w salonie od strony południowej nie otwierają się, ale zamiast szyby w ramie, która jest "płaska" jest to tzw. imitacja okna (wygląda jak zamkniete okno), od północy mam wyjście na taras i tam jest przesówka, powierzchnia jest podzielona na 3 części i środkowa przesówa się w lewo. Co do zabezpieczeń, to wszystkie szyby na parterze mam P4, a w balkonach okucia WK2 no i alarm+ochrona. Twierdza ! Mam nadzieję, że nie do zdobycia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 06.07.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Hej, hej! dzięki za odpowiedzi wszystkie. Co do teorii trafień, może jeszcze się zwrócę z prośbą o uchylenie rąbka tajemnicy... Wprawdzie mój mąż podczas wyrzucania zurzytego już mocno przewijaka podśpiewywał radośnie w takt znanej melodii: "przewijak to nasz jest ostatni", ale moze jak zbudujemy ten nasz za duży dom, to uzna, że trzeba likwidować nadmetraż! POzdrawiamy, i pisz, pisz bo coś ostatnio mało wieści! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.07.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 jak to pontypendy to hydraulik zjadł tego ptaka kopciuszka na Twojej budowie? I wróci zjeść resztę?to straszne.pees.zaje....sty piesa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts