malmuc 12.11.2006 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Już obejrzałam Ja sie zaliczam do tych "zakochanych" Gratuluje bardzo bardzo bardzo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 13.11.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Dzięki, dzięki bardzo za ciepłe słowa i pochwały. Realizuję "tylko" swoje marzenia. Hej andrzejko, dawno Cię nie było, ale wiem, wiem jak się już mieszka to się forum trochę opuszcza. Bardzo elegancko ale i ciepło zarazem Masz rację i mimo,że deski są pomalowane to i tak "czuć drewno", domek stał się przytulniejszy. Całe szcżeśice że dach płaski masz juz za sobą Całe szczęście to mało powiedziane, tyle co z tym przeszłam to mi wystarczy na całą budowę. Oby się teraz sprawował beż zarzutów, to chętnie o nich zapomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.11.2006 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Musi być w czasie budowy ellement sprawiający nam duuuuuuuuużo więcej zachodu A ty masz już toen etap za sobą Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 15.11.2006 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 podpowiedz droga Pontypendy jaki masz kolor okienek?Wydaje sie ze kolor okien bardzo ladnie zgral sie drewnem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.11.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 czesc pontypendy swietne drewienko już stasinek nabrał widze ostatecznej formy;)Baaardoz ładnie bardzo ładnie Powiedz no złotko na prv jeśli możesz;) czy brali panowie mili jakos straszliwie dużo kasy za przybijanie tego drewnienka i ile Cie wyniosło samo drewienko w m2 lub kubikowych? I cóż to za kolor lakieru bo nigdzie nie widze nazwy? co do dachu płaskiego - to dziwne ale podobno mało jest fachowców co "umieją" robic płaskie dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkmiec 15.11.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Brawo!! Nasze gratulacje!! Modrzew wyszedl super!! Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 15.11.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 malmuc, kolor okien nie ma nazwy tylko numer 7275- Gebauer'owi widać zabrakło inwencji, żeby wymyślić jakąś fajną nazwę. A zagrało to wyjątkowo dobrze, sama jestem pod wrażeniem. I znowu zapomniałam sprawdzić, czym tam Pan wykonawca chlapnął te deseczki. Xena, co do płaskiego dachu- to wcale nie dziwne, ja popełniłam błąd, bo zamawiając materiał podpisałam umowę na wykonanie głównego dachu, a płaskie (materiał +wykonanie) miał robić ten sam wykonawca, po ociepleniu budynku. Czyli "pani się nie martwi". No a później dla kilku potencjalnych wykonawców, moje płaskie daszki to nie była robota, tylko fucha (czytaj narobić się trzeba, a kasa rzadna). Ale dość, bo mnie nerw bierze jak sobie przypomnę. Co do cen to prześlę na priva. Ikmiec, wielkie dzięki i zapraszam na wizję lokalną, jeśli tylko macie chęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 23.11.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Ach, cudownie! Już duzo słyszałam o Twoim domku i dachowce od innych forumowiczów, jednak gdy zobaczyłam zdjęcia, to mnie zatkało! Cudo! Dachówke muszę mieć taką samą. Jest extra, taka prościutka, matowa. Jestem bardzo ciekawa ceny za elewację z desek oraz desek na ogrodzeniu, bo też mamy deskowanie w projekcie. Jeśli sama zmagasz się z tą budową, to jesteś superdzielna. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 23.11.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Przepraszam, już doczytałam cenę za deski. Bezapelacyjnie prosze o namiary na tego Pana od deskowania, a czy ten Pan przyjechał juz z deskami, czy tylko kładł je? 6 tys. to cena za materiał i robociznę, czy coś mniej lub więcej?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.11.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Czyli "pani się nie martwi". jak słyszę to zdanie to włącza mi sie agresor - ono zwiastuje same kłopoty , czyli albo tak jak Ty zostajesz z tym problemem babo sama bo mam wazniejsze rzeczy , albo nie mam pojęcia co z tym zrobić, albo zrobie to po polsku czyli metodą chwilowej długowiecznej prowizorki a wracając do drzewniannej elewacji - jaka to była ciecz na tych drewnach? Firma i kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.11.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Gratulujemy, serducho rośnie co? To juz sie do ciebie w walonkach nie wlizie , będziesz gości w kapcie wbijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 24.11.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Albo, jeśli masz opory co do kapci to Cię herbatką w garażu poczęstuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.11.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Cudowny pomysł, niema to jak herbatka w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 24.11.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 To co o której mam samowar nastawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 25.11.2006 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Bardzo chętnie, tylko że dziś mamy koparkę i troszkę siatki chcemy naciągnąć.Ale może niedzielę?Zdzwonimy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.11.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Hallo! Znowu ja 1) Czy mogłabyś droga Pontypendy zmierzyc na szerokość deseczki? tzn jakiej szerokości jest jedna deseczka 2) Czy te pionowe listewki zasłaniają łączenia, gwózdki? 3) Twoja podbitka to też modrzew, ale wyczytałam że posmarowana lakierem "jasny dąb", a deska elewacyjna kolorem "pinia". Czy te kolorki jakoś szczególnie się różnią. Czy sądzisz, że ten kolorek "jasny dąb "bedzie wyglądał dobrze na elewacji? Pytam bo obawiam sie czy modzrew w tej pinii nie bedzie dalej ciemniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 28.11.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Malmuc,ad.1 zmierzę jutro i dam znać,ad.2 tak, zasłaniają łącznia desekad.3 kolorki pasują idealnie, tzn.wygląda jakby to był ten sam kolor, z tym że podbitka jest jakby ton jaśniejsza. Czy "jasny dąb" będzie grał na elewacji? Myśle, że wszystko zależy od okien. U mnie okna są rudawe i dlatego kolor elewacji ładnie zgrał się z kolorkiem okien. Nie wiem jak będzie to wyglądać za np. rok., ale liczę się z tym że może zciemnieć (zrudzieć). W końcu parkiety w słonecznych pomieszceniach też potrafią ciemnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.11.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Hej! Dzieki wielkie za wszelkie onfo od Ciebie Pontypendy Pozwolisz ze dorzuce jeszcze pytanie na temat bramy garazowej, jaka to firma? ale jeszcze bardziej interesuje mnie kolorek. Ja będę mieć dach w kolorze antarcytowym, ale poszukiwałam bramy w kolorze złoty dąb i teraz się zastanawiam czy taka właśnie ciemna nie komponowałaby sie fajnie z dachem (tak jak jest to u Ciebie ), no i daj Boziu by była choć ciut tańsza. Jestem w kontakcie z Panem od waszej elewacji, wycenił juz nasze sciany, ale zastanawiamy sie czy nie zrobic tego samemu, wstepnie sprawdziłam ceny desek, jest tez sporo instrukcji co do ich montazu na scianie. Hmmmmmm zobaczymy zobaczymy, na razie jeszcze troszke sie Ciebie podpytam o to i owo. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 30.11.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Kurcze, wczoraj ustalałam z glazurnikiem dolną łazienkę i zupełnie zapomniałam zmierzyć deski. Obiecuję poprawę -dzisiaj. Bramę mam firmy Normstahl Euroline kolor Ral 7016. Cenę pamiętam, ale za całość- brama, sterownik i drzwi stalowe. Muszę odszukać fakturę. Chcesz sam robić elewację ? To podziwiam, sprawdź tylko czy te deski mają takie wycięcia-rowki z jednej strony, to wygląda trochę tak jak panele, jedna deska wsuwa się na następną. Pytaj, jak będę mogła to odpowiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.11.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Kurcze, wczoraj ustalałam z glazurnikiem dolną łazienkę i zupełnie zapomniałam zmierzyć deski. Obiecuję poprawę -dzisiaj. Bramę mam firmy Normstahl Euroline kolor Ral 7016. Cenę pamiętam, ale za całość- brama, sterownik i drzwi stalowe. Muszę odszukać fakturę. Chcesz sam robić elewację ? To podziwiam, sprawdź tylko czy te deski mają takie wycięcia-rowki z jednej strony, to wygląda trochę tak jak panele, jedna deska wsuwa się na następną. Pytaj, jak będę mogła to odpowiem. Pozdrawiam nieszkodzi ale to jest brama segmentowa, prawda? ja poszukuje segmentowej z sterownikiem czy automatem jak to tam zwią napisz prosze co to za sterownik i czy jestes zadowolona z jego działania. deseczki są do kupienia juz na pióro-wpust, ale czy twoje deski od strony muru są poryzowane wzdłuż? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts