krzyszt17 18.11.2002 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Czy ktoś wie jaka jest różnica w koszcie budowy schodów żelbetowych obudowanych drewnem i schodów drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 18.11.2002 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 nie wiem ile kosztują betonowe, ale wiem, że najtańsze drewniane to tzw. młynarskie - kosztują w Castoramie 1000 zł, natomiast najtańsza wersja trochę ładniejszych np.policzkowych czy zbiegowych ok.8000 do 10000 zł-na zamówienie wg projektu z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 19.11.2002 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Dzięki Danajot za informacje. Jeżeli ktoś jeszcze odpowie na moje pytanie będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 20.11.2002 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Bez wątpienia drewniane są droższe. Ja zamieniłam w swoim projekcie betonowe na drewniane lekkie (ażurowe). Takie jednozabiegowe schody bukowe znalazłam na razie najtaniej za ok. 4200 zł. Generalnie jest to cena od 5000 w górę. Wybór zależy moim zdaniem od umiejscowienia schodów w domu. Ja mam schody w takiej wnęcę w salonie więc mają być niejako elementem ozdobnym (meblem) dlatego też ciężką klatkę schodową postanowiłam zamienić na coś lżejszego. Wydaje mi się, że obudowa betonowych schodów też nie będzie najtańsza, ale tego nie wiem bo nie sprawdzałam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 20.11.2002 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Dzięki Klaudia!Jeżeli ktoś zna koszt typowych schodów żelbetonowych na poddasze użytkowe (materiał + robocizna), proszę o informację.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 22.11.2002 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2002 nie wiem z jakiego rejonu Polski jesteś - jeśli wielkopolska to:http://www.centrum-schodow.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszardj 23.11.2002 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2002 Mi powiedzieli za 17 schodow okolo 8000 tys razem z barierkami debowe woj. opolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 25.11.2002 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Dziękuję wszystkim za pomoc, jestem z lubelskiego, ale strona www bardzo mi pomogła. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Nowak 26.02.2003 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Za wylanie schodów betonowych (zabiegowych) zraz ze zbrojeniem trzeba zapłaciC ok 400zl za stopień. Do tego dochodzi koszt obłożenia schodów albo drewnem ( od 100 do 400 za stopien) i montaż lub obłożenie schodów glazurą. Schody z litego dębu kosztują 450-500 złotych za stopień wraz z montażem. Trzeba brać tu pod uwagę,ze jest to już wykończony gotowy wyrób i nawiasem mówiąc piękny mebel robiący bardzo dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 27.02.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 On 2003-02-26 18:30, Zaklad Stolarski M.Nowak wrote: Za wylanie schodów betonowych (zabiegowych) zraz ze zbrojeniem trzeba zapłaciC ok 400zl za stopień. Ciekawa jestem gdzie to tyle kosztuje?? U nas było kilkanaście ( ok. 14 ) stopni, koszt materiału nie przekroczył chyba 1000 zł ( dokładnie nie pamiętam, ale gdyby to było kilka tysięcy - na pewno bym zauważyła ), robocizana była za całość ( st. surowy otwarty ) ale myślę że ok. 500 - 1000pln to już max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 jeden stopień betonowych, opierając sięna KNR, to z postawieniem ścian klatki, ich wytynkowaniem, schodami itp. ca max 180-200 zł za stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 27.02.2003 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 U mnie stolarz za 16 stopni schodow jednobiegowych z buku plus balustrada plus montaz zazyczyl sobie 5100zl, ale nie daje faktury. Za to jakosc z najwyzszej polki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszardj 27.02.2003 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Ulu moj stolarz ktory robil okna zaspiewal 500 od stopnia,to wychodzi 8000 tys w moim przypadku za 16 schodow Zaraz po przyjezdzie daj mi adress tego stolarza Pozdrawiam ryszardj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 27.02.2003 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Rysiu, nie ma sprawy. Facet jest z Dobieszowic i robi sporo schodow do Niemiec. Zamawiamy u niego tez drzwi. Sam bedziesz pod wrazeniem jak zobaczysz nasze drzwi wejsciowe. I jest naprawde tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 28.02.2003 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Widzę, że po kilkumiesięcznym śnie ożył znowu "mój" wątek.Lepsze to niż zakładanie nowych o tej samej treści.Ja już jestem zdecydowany na schody betonowe. Koszt wykonania mam w cenie stanu surowego, a koszty materiałów nie powinny być zbyt duże. Schody mam w hollu, a nie w salonie, stąd nie muszą być reprezentacyjne. Zaletą betonowych jest też to, że nie będę musiał przez cały okres budowy wchodzić na poddasze po drabinie.Nie wiem, czy czytaliście wątek, w którym formułowicze zastanawiali się czy pokrywać schody drewnem ze względów przeciwpożarowych. Sądzę, że to już lekka przesada, ale warto i to wziąść pod uwage przy wyborze beton, czy drewno?Pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszardj 28.02.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Ulu moze to nie do wetka ale ile bierze za drzwi i czy razem z montarzem Czy to sa drzwi drewniane calosc w srodku tez i czy komplet razem z rama Pozdrawiam Ryszardj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przmslw 30.03.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 Mój wykonwca za wykonanie schodów żelbetowych zabiegowych 16 stopni w stanie surowym zaproponował 2100 zł (materiał + robocizna). To we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 31.03.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 No dobrze, napiszcie konkretnie ile płaciliście za obłożenie schodów betonowych drewnem. Informacja 300zł za stopień nic nie mówi bo nie wiem, czy to za beton obłożony drewnem, czy za ażurowe drewniane, bądźcie precyzyjni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZel 09.04.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Ja slyszalem o ok. 200PLN za stopien (beton oblozony drewnem) z tralkami i poreczami. Nie jestem pewien, czy to duzo czy malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przmslw 09.04.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 alex:Czy ta cena dotyczy schodów w całości drewnianych czy obłożenia betonowych?Piszcie proszę precyzyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts