SIOUX 20.07.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Witam, byliśmy z żoną zdecydowani na GASPARA z Archetonu:http://www.archeton.pl/projekty/index.asp lecz wpadł nam w ręcę projekcik SOFII z Archipelagu :http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=410 I jesteśmy w totalnej kropce.Wiemy, że Gasparka buduje MYSIA a SOFII chyba nikt. Pomóżcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 20.07.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Witam Stawiam na Gaspara. Ma kuchnię od frontu - Sofia w głębi domu (dla mnie to wada); ma na górze dwie łazienki - niby ten pokój na parterze w Sofii też ma swoją łazienkę, ale malutką, no i będzie ona jednocześnie toaletą dla gości; Gaspar nie ma żadnych balkoników - moim zdaniem po to jest działka, żeby siedzieć na trawce a nie na balkonie; w Sofii jeden z pokoi na poddaszu ma tylko okna dachowe - chyba nie za dobrze się w takim mieszka.... A poza tym Gaspar jakiś taki ładniejszy z zewnątrz Jak znam życie, to znajdziecie jeszcze z 10 fajnych projektów, i dopiero będzie dylemat Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 20.07.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Mnie tez bardziej podoba sie Gaspar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 20.07.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Przy wyborze projektu trzeba się zastanowić co Wam jest potrzebne i jakie życie towarzyskie pędzicie. Przy domach z poddaszem według mnie potrzebny jest jakiś pokój na dole. Dla nocujących gości, żeby Wam po części "prywatnej" się nie kręcili, dla pana domu na poczytanie gazety w spokoju itp. Taki pokój ma Sofia, ale ten projekt ma też sporo wad. Na przykład jeżeli wjazd ma być od północy, to taras wypada od...wschodu. Bez sensu. Jeżeli więc weźmie się odbicie lustrzane, to wtedy kuchnia będzie od zachodu. Też niefajnie. Nie bardzo mi się też podoba ustawienie kominka i salonu - siedzi się tyłem do wyjścia na taras. Jedna łazienka na górze nie jest dobrym pomysłem, w razie kolejki rano, ktoś musi lecieć kąpać się na dół. No i te dwie sypialnie - nieustawne, wąskie klitki. Tak więc mimo mojego ogromnego sentymentu do projektów Archipelagu, z tych dwóch wybrałabym Gaspara. Uff, ale się nakrytykowałam. Ale może rzeczywiście porozglądać się jeszcze? Tej wielkości domów z poddaszem jest mnóstwo. Są też takie, gdzie sypialnia rodziców z łazienką jest na dole a dzieciaki urzędują na górze. Nie wiem w jakim wieku i czy w ogóle macie dzieci, ale jeśli tak, to prędzej czy później może być Wam wygodniej przy takim rozwiązaniu. Takie jest moje osobiste zdanie. A Wam życzę powodzenia przy wyborze projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 21.07.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Witam! Nie ma się nad czym zastanawiać. Tylko Gaspar!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 22.07.2005 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Wspomnę tylko, ze działka ma wjazd od północy. Posiadamy dwójkę małych dzieci ( 5 lat i 3 lata ). Chyba będziemy modyfikować lub też weźmiemy architekta i może jakiś indywidualny projekcik. Czekam na wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 24.07.2005 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Tylu wyświetla i nicPodciągam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 24.07.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 My prawie juz kupowaliśmy Sofię, ale okazało się, że możemy budować parterówkę i zrezygnowaliśmy z Sofii na rzecz D08 z Muratora. Nie powiem - projekt bardzo nam sie podobał, jasne-> bryła trochę skomplikowana względem stron świata, ale czy taras od wschodu to wada? Czy na tarasie będzemy siedzieć w upalny, gorący dzień gdy leje się żar z niebia, raczej bedziemy szukać ochłody, ale co tam.... Ciężko zdecydować się na projekt, który idealnie przypadłby nam do gustu, w każdym projekcie inwestorzy robia adaptacje, bo ilu ludzi tyle pomysłów. A nie mysleliście nad projektem indywidualnym? ps. wiem, nic nie pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 24.07.2005 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Jutro spotykamy się z architektem i chyba skłonimy się do projektu indywidualnego. Więcej napiszę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 27.07.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 ja tez stawiam na gaspara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 28.07.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 a my mamy właśnie gaspara http://www.kasia.photosite.com/~photos/tn/1251_348.ts1121890602000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 28.07.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 gaspar jest naprawde fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 28.07.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 dziękuję sąsiadko chwalę się nim jak matka swoim dzieckiem ale z każdym dniem coraz bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 28.07.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Wierze,musze tam ktoregos pieknego dnia podjechac i zobaczyc go na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts