mysia 20.07.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 chodzi mi o robociznę, bo wiadomo że materiały to już moja indywidualna sprawa. Daliśmy dziś do wyceny taki przykładowy plan robót i budowlaniec ma powiedzieć ile za to chce. Chciałabym się orientować, żeby móc się targować w razie czego. prace te obejmują:osadzenie drzwi zewnętrznych i bramy garażowej ocieplenie poddasza montaż profili i ułożenie płyt g-k poddasza wykonanie szamba tynkowanie ścian wewnętrznych ocieplenie i izolacja podłogi osadzenie drzwi wewnętrznych osadzenie parapetów wewnętrznych i zewnętrznych ocieplenie budynku tynki zewnętrzne montaż i malowanie podbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 22.07.2005 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 nikt się nie odezwał a my mamy problem...budowlaniec dzis zawołał za to 40 tys nie wiemy czy się godzić czy nie...bo to kupa kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz M 26.07.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 To może być i bardzo drogo i bardzo tanio bo nic nie wiadomo - wielkość domu, komplikacje itd, typ umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 27.07.2005 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 do 150m2 - nic skomplikowanego... na dole salon, kuchnia, kibelek, garaż, pom. gospodarcze...na górze 4 sypialnie i duża łazienka - taki standard...a aj myślę i myślę i wychodzi mi że to troche drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konki 27.07.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Jeżeli jesteś zainteresowany dokonaniem własnoręcznej kalkulacji on-line, według polskich norm, zapraszam na Kosztorysy budowlane on-line, http://www.informatorbudowlany.pl/13kosztorysy Po wprowadzeniu obmiaru system automatycznie poda kwoty robocizny oraz materiałów, poczym będziesz w stanie wygenerować:- Zestawienie nakładów pracy- Szczegółowe zestawienie materiałowe- Zbiorcze zestawienie materiałowe- Tabele elementów scalonych- Przedmiary Po czym zachowac wszytskie dane w pliku PDF. Konto testowe:login: userhaslo: user323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 02.08.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Ja też buduję i cały czas mam dylematy czy zapłacić taniej czy drożej.Najlepiej jak po prostu zgłosisz się do innych wykonawców z prośbą o wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 02.08.2005 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Najlepiej jak po prostu zgłosisz się do innych wykonawców z prośbą o wycenę. tak też zrobiłam i okazało się że zapłacę wprawdzie 40tys ale z materiałami za ten zakres robót... a ten "fachura" chce tyle za samą robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts