Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciliście za mapkę budowlaną? (1:500)

marcin_budowniczy

Recommended Posts

Za 4 sztuki płaciłem 400 zł - Piaseczno (choć nie wiem po co aż 4). Póki co wykorzystałem 1 - etap pozwolenia na budowę. Nie wiem ile takie mapki są ważne, ale obawiam się, że nie za długo i do kolejnych prac będę musiał zamówić kolejne.

Geodeta ma mi jeszcze wytyczyć budynek, cena więc była negocjowana "w komplecie".

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

pytanie do Janaro

Mam du....ży problem . Teren dziewiczy ( tylko ewidencja gruntów) nie ma założonych map dla terenu gdzie jest moje pole i co gorsza będę musiała pokryć koszty założenia mapy dla całego terenu , Geodeta krzykną 6 tys. + VAT pole o pow. 2 ha mało nie dostałam zawału jak usłyszałam taką cenę. Może masz jakąś wiedzę aby gmina partyucypowała w kosztach wykonania mapy zasadniczej dla całego terenu?.Nie mogę wystąpić nawet o WZ na mapę ewdencji gruntów nie wydają Pozdrawiam

niestety geodeci to najwięksi zdziercy

wydać 4tyś zł dla tych nierobów, łączna ich praca za te 4tyś to będzie 1dzień, wiem, wiem coś tam płacą w geodezji za mapkę (coś ponad 100zł), ale reszta to ich czysty zysk.

Odpowiem Ci dopiero teraz bo byłem na urlopie. Też chciałbym zarobić 4tysiące przez jeden dzień. Jak nie znasz sie na robocie geodezyjnej i nie wiesz na czym ona polego to nie zabieraj głosu i nas nie obrażaj.

pytanie do Janaro

Mam du....ży problem . Teren dziewiczy ( tylko ewidencja gruntów) nie ma założonych map dla terenu gdzie jest moje pole i co gorsza będę musiała pokryć koszty założenia mapy dla całego terenu , Geodeta krzykną 6 tys. + VAT pole o pow. 2 ha mało nie dostałam zawału jak usłyszałam taką cenę. Może masz jakąś wiedzę aby gmina partyucypowała w kosztach wykonania mapy zasadniczej dla całego terenu?.Nie mogę wystąpić nawet o WZ na mapę ewdencji gruntów nie wydają Pozdrawiam

Jestem zdziwiony że musisz sfinalizować wykonanie mapy dla całego terenu. Powinnaś zlecić geodecie wykonanie mapy d/c projektowych tylko w interesującym Ciebie zakresie i tak powinna być założona mapa zasadnicza. Tu niemniej pojawia się problem związany z mapą do WZ.

Zgodnie z przepisami powinna ona zawierać odpowiedni zakres terenu i być wykonana z mapy zasadniczej i tu niestety też Ty powinnaś zlecić wykonanie pomiaru.

Nie słyszałem żeby gmina partycypowała w kosztach wykonania mapy przez prywatnego inwestora.

Może powinno porozmawiać w gminie aby wykonała całą mape zasadniczą dla swojego terenu, tylko na to pewnie będzie sie długo czekało.

• 1 month później...

Lesko, Sanok i okolice. Dzwoniłem do kilku geodetów - cena u wszystkich ok. 1000 PLN + VAT. Nie ma mowy o spuszczeniu ceny. Jak z jednym próbowałem utargować do 800 PLN brutto (lub bez f-ry bo po co mi ona) podpierając się informacjami na temat cen z gminy, od znajomych i z tego forum to dowiedziałem się że za mniej to się nie opłaca w ogóle jechać. :o

Bieszczady to chyba najdroższe miejsce w Polsce :roll:

Za 4 sztuki płaciłem 400 zł - Piaseczno (choć nie wiem po co aż 4). Póki co wykorzystałem 1 - etap pozwolenia na budowę. Nie wiem ile takie mapki są ważne, ale obawiam się, że nie za długo i do kolejnych prac będę musiał zamówić kolejne.

Geodeta ma mi jeszcze wytyczyć budynek, cena więc była negocjowana "w komplecie".

Pozdrawiam

A ja też w Piasecznie zapłaciłam 600 zł za 3 sztuki. Czekałam miesiąc!!!

Pozdrowienia

ja poszukalem popytalem i znalazlem za mapke 350 z uzgodnieniami z zanaczeiem ze ten sam geodeta robi mi wytyczenie budynku jak dostane pozwolenie za 280 zl lączna suma 630 zl za obie operacje (po lekkich targach)

ale znalazlem geodete az w Stężycy to jakis 40 km od Gdańska, to zaglębie tanich cen biore stamtad tez dechy i beton.

W Gdansku za ta operacje zaplacilbym przynajmniej 200 zl drożej.

Pozdrawiam

CMyK