Krupiarz 12.08.2005 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Za 4 sztuki płaciłem 400 zł - Piaseczno (choć nie wiem po co aż 4). Póki co wykorzystałem 1 - etap pozwolenia na budowę. Nie wiem ile takie mapki są ważne, ale obawiam się, że nie za długo i do kolejnych prac będę musiał zamówić kolejne. Geodeta ma mi jeszcze wytyczyć budynek, cena więc była negocjowana "w komplecie". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzyk 12.08.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 to ciekawe - w moim okręgu nikt nie chciał ze mną gadać i poszło 500 plus vat. a tu jakieś 350 nawet widzę. dziwny ten kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia 07 20.08.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 pytanie do Janaro Mam du....ży problem . Teren dziewiczy ( tylko ewidencja gruntów) nie ma założonych map dla terenu gdzie jest moje pole i co gorsza będę musiała pokryć koszty założenia mapy dla całego terenu , Geodeta krzykną 6 tys. + VAT pole o pow. 2 ha mało nie dostałam zawału jak usłyszałam taką cenę. Może masz jakąś wiedzę aby gmina partyucypowała w kosztach wykonania mapy zasadniczej dla całego terenu?.Nie mogę wystąpić nawet o WZ na mapę ewdencji gruntów nie wydają Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 22.08.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 niestety geodeci to najwięksi zdziercy wydać 4tyś zł dla tych nierobów, łączna ich praca za te 4tyś to będzie 1dzień, wiem, wiem coś tam płacą w geodezji za mapkę (coś ponad 100zł), ale reszta to ich czysty zysk. Odpowiem Ci dopiero teraz bo byłem na urlopie. Też chciałbym zarobić 4tysiące przez jeden dzień. Jak nie znasz sie na robocie geodezyjnej i nie wiesz na czym ona polego to nie zabieraj głosu i nas nie obrażaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 22.08.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 pytanie do Janaro Mam du....ży problem . Teren dziewiczy ( tylko ewidencja gruntów) nie ma założonych map dla terenu gdzie jest moje pole i co gorsza będę musiała pokryć koszty założenia mapy dla całego terenu , Geodeta krzykną 6 tys. + VAT pole o pow. 2 ha mało nie dostałam zawału jak usłyszałam taką cenę. Może masz jakąś wiedzę aby gmina partyucypowała w kosztach wykonania mapy zasadniczej dla całego terenu?.Nie mogę wystąpić nawet o WZ na mapę ewdencji gruntów nie wydają Pozdrawiam Jestem zdziwiony że musisz sfinalizować wykonanie mapy dla całego terenu. Powinnaś zlecić geodecie wykonanie mapy d/c projektowych tylko w interesującym Ciebie zakresie i tak powinna być założona mapa zasadnicza. Tu niemniej pojawia się problem związany z mapą do WZ. Zgodnie z przepisami powinna ona zawierać odpowiedni zakres terenu i być wykonana z mapy zasadniczej i tu niestety też Ty powinnaś zlecić wykonanie pomiaru. Nie słyszałem żeby gmina partycypowała w kosztach wykonania mapy przez prywatnego inwestora. Może powinno porozmawiać w gminie aby wykonała całą mape zasadniczą dla swojego terenu, tylko na to pewnie będzie sie długo czekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 25.08.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 U mnie (Toruń) za 4 sztuki wyszło 250 bez VAT, wytyczenie budynku tyle samo. Nie umiem ocenić jakości mapki, a na moje oko i miarę budynek stoi dobrze. Za to mam dość drogą ekipę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_b 26.08.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 ja dałam 250zł za mapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 26.08.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Koszalin za badania gruntu 400 zl i 4 mapki 400 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansemo 06.10.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Lesko, Sanok i okolice. Dzwoniłem do kilku geodetów - cena u wszystkich ok. 1000 PLN + VAT. Nie ma mowy o spuszczeniu ceny. Jak z jednym próbowałem utargować do 800 PLN brutto (lub bez f-ry bo po co mi ona) podpierając się informacjami na temat cen z gminy, od znajomych i z tego forum to dowiedziałem się że za mniej to się nie opłaca w ogóle jechać. Bieszczady to chyba najdroższe miejsce w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysTom 06.10.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Za 4 sztuki płaciłem 400 zł - Piaseczno (choć nie wiem po co aż 4). Póki co wykorzystałem 1 - etap pozwolenia na budowę. Nie wiem ile takie mapki są ważne, ale obawiam się, że nie za długo i do kolejnych prac będę musiał zamówić kolejne. Geodeta ma mi jeszcze wytyczyć budynek, cena więc była negocjowana "w komplecie". Pozdrawiam A ja też w Piasecznie zapłaciłam 600 zł za 3 sztuki. Czekałam miesiąc!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 za mapkę - 5 punktów, 14ar, ze skarpą, stromą na końcu działki 300zł - bardzo tanio , drugie 400 zł za nowe granice i obietnica kolejnego zlecenia przy wytyczeniu fundamentów domu na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 07.10.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Pod Warszawą - gm. Nieporęt. 650 zł - 1:1000 .... 4 egemplarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 07.10.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 ja poszukalem popytalem i znalazlem za mapke 350 z uzgodnieniami z zanaczeiem ze ten sam geodeta robi mi wytyczenie budynku jak dostane pozwolenie za 280 zl lączna suma 630 zl za obie operacje (po lekkich targach)ale znalazlem geodete az w Stężycy to jakis 40 km od Gdańska, to zaglębie tanich cen biore stamtad tez dechy i beton.W Gdansku za ta operacje zaplacilbym przynajmniej 200 zl drożej.PozdrawiamCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james 07.10.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Pod Warszawą - gm. Nieporęt. 650 zł - 1:1000 .... 4 egemplarze. A nie powinna być czasem 1: 500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eustachy 10.10.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 600 PLN za mapkę nad Morzem w Zachodniopomorskiem - cena po negocjacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 10.10.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Czy za mapki potrzebna mi będzie faktura?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 10.10.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 a po ci faktura zbedny wydatekCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts