NOTO 22.07.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 2. A czy przypadkiem nie płaciłeś im "od zbiorniczka"? To dość powszechna praktyka i dość opłacalna przy "odpowiednim" wyregulowaniu gaźnika i pompy olejowej. Dobre !!!! Dałbym im elektryczną wtedy zbiorniczków byłoby 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.07.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 * drugi raz wybrałbym z prowadnicą (takie kółko na końcu miecza) * myślę że jest oszczędniejsza - dwie ekipy cięły u mnie spalinówką i zauważyłem że oleju i benzyny schodziło dość sporo 1. Nie widziałem jeszcze prowadnicy bez kółka na końcu. Były wersje ze zdejmowaną końcówką ale dawno takich nie widziałem. 2. A czy przypadkiem nie płaciłeś im "od zbiorniczka"? To dość powszechna praktyka i dość opłacalna przy "odpowiednim" wyregulowaniu gaźnika i pompy olejowej. ad1. taką cholerę trafiłem ad2. płaciłem od metra ale byłem przy cięciu i widziałem ile tego "szło",zresztą u kolegi było tak samo (inna ,nowsza spalinówka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 22.07.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 tylko spalinówka bo się przynajmniej kabel nie wala pod nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 31.07.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 tylko spalinówka bo się przynajmniej kabel nie wala pod nogami Jeżeli kabel ci się wala pod nogami to lepiej nie używaj żadnej piły - tym bardziej spalinowej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1 01.08.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Moc pilarek spalinowych i elektrycznych jest bardzo podobna ( tych ze średniej półki). Natomiast prędkość łańcucha znacznie się różni - spalinowe mają około 40% większą prędkość.Ja zdecydowałem się na elektryczną firmy Alko (moc 1,8KW) i zapłaciłem za nią 350PLN. Przy zakupie sprzętu nieznanych firm trzeba pytać się o punkty serwisowe. Może się zdażyć, że tych punktów nie ma wcale, albo jest jeden na drugim końcu Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 01.08.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Przede wszystkim dyskusja ta nie jest dla drwali i cieśli - bo dla nich najistotniejsza jest trwałość przy intensywnej eksploatacji - tutaj spalinowa nie ma konkurencji. A cały dowcip w różnicy między elektryczną a spalinową jest gdzie indziej i jest to także trwałość urządzenia - ale w warunkach zupełnie amatorskich. Pilarki spalinowe są droższe, ale podstawowy element konstrukcyjny czyli mocowanie prowadnicy + "korona" na obudowie są metalowe. Niestety w większości pilarek elektrycznych, zwłaszcza tych tańszych, element ten jest plastikowy, łącznie z resztą obudowy. A przekłada się to na to, że wystarczy pociąć trochę grubszych kawałków i piła jest do wyrzucenia. Uwzględniając powyższą uwagę to tylko elektryczna. Jeżeli nie przewracamy się przez kabel od wiertarki, to nie przewrócimy się również o ten od pilarki. A rzeźbienie piłą to tylko w reklamie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 01.08.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Tylko spalinowa Oleju "idzie" jeden zbiorniczek na dwa zbiorniczki paliwa Znaczy jak tankuje to leje i to i to. Ale oleju jest na tyle ze spokojnie starczyloby na jeszcze jeden zbiornik paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 02.08.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Robiłem jakiś czas temu (rany - to juz prawie 2 lata temu) sporą wycinkę u siebie na działce. Wszystko piłą spalinową (Husqvarna) i byłem z niej bardzo zadowolony. A obecnie - kilka tygodni temu - dostałem piłę elektryczną Black&Decker. Ponieważ drewno jakieś zawsze na działce leży więc trochę sie pobawiłem. I uważam że jak na moje obecne potrzeby (kawałkowanie pieńków) - elektryczna wystarczy. Do większych prac wycinkowych pewnie by się nie za bardzo nadała, ale przy pniakach fi20 - 25cm czy podcinaniu gałęzi spokojnie daje radę. Jest poręczniejsza a po pozostawieniu w garażu nie śmierdzi potem wszystko benzyną Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts