pik33 22.07.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 U mnie droga jest gminna. Wysypali żużel, nie musiałem do tego dokładać. I jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 U mnie droga jest gminna. Wysypali żużel, nie musiałem do tego dokładać. I jest dobrze. U mnie ma byc gminna - ale za ile miesiecy , moze lat to nie wiadomo. Wtedy zrobia, ale co ja mam czekac moze 10 lat a tu chodzic, jezdzic trzeba bedzie nie? No a zuzel? cholerka tak chyba ciezko np. z wozkiem dzieciecym po tym sie przedreptac co? nogi po kolana czarne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 22.07.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 ... No a zuzel? cholerka tak chyba ciezko np. z wozkiem dzieciecym po tym sie przedreptac co? nogi po kolana czarne ? Z wózkiem nie powinno być problemu, o ile ma duże koła (najlepiej pompowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 22.07.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Nie, żużel się ubił i nic się nie zapada - o czarnych nogach po kolana nie ma mowy. Wózka dziecięcego nie mam ale rowerem się po tym bez problemu jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 22.07.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Nasz komitecik zrobił dorgę ok 150 metrów (5 udziałowców) bardzo ok. Może nie jest to droga docelowa ale sie sprawdza. Po wykorytowaniu, nawiezieniu piachu na sam wierzch daliśmy destrukt asfaltowy (to co zrywają z remontowanych dróg) i dzięki gminie (bo to jej droga choć za wszystko niemal płaciliśmy sami) wyrównalismy to ładnie. Lezy rok i sprawdza sie niezle jedynie ciezki sprzęt nawióżł nieco pyłu i piachu, ale droga jest równa i nie osiada, nie ma też kolein. Planujemy, aby po oczyszczeniu drogi z piachu i kurzy ściągnac maszyne drogową, która na goraco spowoduje, że destrukt zmieni się w bardziej gladka powierzchnie asfaltopodobną uzyskując jednolita mase. Całosc inwestycji wyniosła ok 1650 zł na jednego uczestnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Nasz komitecik zrobił dorgę ok 150 metrów (5 udziałowców) bardzo ok. Może nie jest to droga docelowa ale sie sprawdza. Po wykorytowaniu, nawiezieniu piachu na sam wierzch daliśmy destrukt asfaltowy (to co zrywają z remontowanych dróg) i dzięki gminie (bo to jej droga choć za wszystko niemal płaciliśmy sami) wyrównalismy to ładnie. Lezy rok i sprawdza sie niezle jedynie ciezki sprzęt nawióżł nieco pyłu i piachu, ale droga jest równa i nie osiada, nie ma też kolein. Planujemy, aby po oczyszczeniu drogi z piachu i kurzy ściągnac maszyne drogową, która na goraco spowoduje, że destrukt zmieni się w bardziej gladka powierzchnie asfaltopodobną uzyskując jednolita mase. Całosc inwestycji wyniosła ok 1650 zł na jednego uczestnika O kurcze Oldswan to mi sie przyda - ten Twoj poscik.Nas tez jest 5 rodzin mieszkajacych przy tej drodze i tez mamy gdzies 150m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 22.07.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 O kurcze Oldswan to mi sie przyda - ten Twoj poscik.Nas tez jest 5 rodzin mieszkajacych przy tej drodze i tez mamy gdzies 150m. Cieszę się - miło się na coś przydać. Powodzenia A tak BTW - nawet moge zamiescić fotkę naszego "dziela" Nie wyszło tu może zbyt fotogenicznie ale zdjatko było robione po jakichś roztopach - no i widać juz slady działanosci cięzkiego sprzetu budowlanego z okolicznych budów Za to sprawuje się bardzo ok. A jak było wcześniej widać po polnych drogach odchodzących od wyłozonego destruktem kawałka http://img338.imageshack.us/img338/2647/dsc031119up.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 O kurcze Oldswan to mi sie przyda - ten Twoj poscik.Nas tez jest 5 rodzin mieszkajacych przy tej drodze i tez mamy gdzies 150m. Cieszę się - miło się na coś przydać. Powodzenia a przydales sie i to bardzo , nawet wydrukowalam sobie Twoj post zeby pokazac sasiadom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 O kurcze Oldswan to mi sie przyda - ten Twoj poscik.Nas tez jest 5 rodzin mieszkajacych przy tej drodze i tez mamy gdzies 150m. Cieszę się - miło się na coś przydać. Powodzenia Tylko jeszcze zastanawia mnie dlaczego napisales ze dzieki gminie macie ladna droge, przeciez wy za to placiliscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 22.07.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 a przydales sie i to bardzo , nawet wydrukowalam sobie Twoj post zeby pokazac sasiadom . Agnieszka - dołozyłem nawet fotkę - więc masz już materiał na prezentację . Co do gminy - to racja robiliśmy wszystko własnymi siłami i za własne pieniądze - gmina dała nam błogosławieństwo (nie pytali o papierologię) 2 wywrotki destruktu, no i przy okazji robót drogowych za friko podrzuciła sprzęt do równania destruktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.07.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 a przydales sie i to bardzo , nawet wydrukowalam sobie Twoj post zeby pokazac sasiadom . Agnieszka - dołozyłem nawet fotkę - więc masz już materiał na prezentację . Co do gminy - to racja robiliśmy wszystko własnymi siłami i za własne pieniądze - gmina dała nam błogosławieństwo (nie pytali o papierologię) 2 wywrotki destruktu, no i przy okazji robót drogowych za friko podrzuciła sprzęt do równania destruktu a gdzie ta fotka? aha juz wide , no no , fajna droga ale nie taka troche dziurawa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 22.07.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 ..., no no , fajna droga ale nie taka troche dziurawa??? No wiesz Mówię, że to plamy z błota i piach. Ech i bądź tu człowieku uczynny to ci na ambicję budowniczego wiadą jeszcze w nagrodę A tak serio droga jest naprawdę równa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.07.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 ..., no no , fajna droga ale nie taka troche dziurawa??? No wiesz Mówię, że to plamy z błota i piach. Ech i bądź tu człowieku uczynny to ci na ambicję budowniczego wiadą jeszcze w nagrodę A tak serio droga jest naprawdę równa Nie no juz mezowi pokazalam bo za cene 1600 na glowe to naprawde calkiem fajna droga. My tez bedziemy musieli pomyslec o czyms takim, albo o jakims zwirze,tluczniu lamanym drobnym - jeszcze nie wiem, ale twoj post byl pomocny - no i zdjecie. Heh no widzisz chcialoby sie mi asfaltu lanago swiezego, nowiutkiego za 1600zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 25.07.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 ...Heh no widzisz chcialoby sie mi asfaltu lanago swiezego, nowiutkiego za 1600zl Pomarzyc dobra rzecz ale rzeczywistość skrzeczy Ja tam jestem happy, ze suchą nogą/kołem dochodze/dojeżdzam do domku i na razie to musi mi wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.07.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 ...Heh no widzisz chcialoby sie mi asfaltu lanago swiezego, nowiutkiego za 1600zl Pomarzyc dobra rzecz ale rzeczywistość skrzeczy Ja tam jestem happy, ze suchą nogą/kołem dochodze/dojeżdzam do domku i na razie to musi mi wystarczyć jasna sprawa,my zanim zrobimy taka droge jak u was, to bedziemy po kolana w blocie jak dobrze popada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej P 27.07.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Jestem współudziałowcem drogi. Jest nas 3 sąsiadów i każdy ma 30m tej drogi przed domem = 90m w całości. Oczywiście w 1 kolejności będziemy podciągać media, potem na okres budowy jakiś gruz, ale później? Co zrobić? 1. Bruk? Ładny ale chyba drogi... 2. Asfalt? Czuję zapach lepiku i dużych pieniędzy... 3. Jakieś płyty betonowe? Niezbyt ładnie, raczej tymczasowo... 4. Płyty ażurowe? Całkiem to ładnie wygląda (widziałem na kilku parkingach). Chyba nie trzeba robić kanalizacji drogowej bo woda ładnie przesiąka, chyba? Co ile kosztuje? Ktoś z was robił swój kawałek drogi? Jaka jest minimalna szerokość? Słyszałem że 4m. Mam drogę 77m. Firma która kładła mi kostkę przed domem poleciła mi i wykonała takie rozwiązanie: 1. Spychaczem zebrać warstwę około 20-30 cm 2. Nasypać warstwę grubego żużlu lub tłucznia 3. Nasypać warstwę kolorowego żwirku 4. Ubić walcem (ręcznym) z wibratorem Nie kładłem krawężników. Całość wyszła bardzo fajnie. Korzystam już chyba 3 lata. Oczywiście jeżeli ktoś rusza samochodem ostro, to robi się dziura ale tylko w żwirku. Wystarczy go raz na jakiś czas grabkami rozgarnąć. Zapłaciłem za całość (materiał, robocizna i wywiezienie usuwanej ziemi) 15 zł/m2. Firma z Łomianek, Pan Tadeusiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej P 27.07.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Jestem współudziałowcem drogi. Jest nas 3 sąsiadów i każdy ma 30m tej drogi przed domem = 90m w całości. Oczywiście w 1 kolejności będziemy podciągać media, potem na okres budowy jakiś gruz, ale później? Co zrobić? 1. Bruk? Ładny ale chyba drogi... 2. Asfalt? Czuję zapach lepiku i dużych pieniędzy... 3. Jakieś płyty betonowe? Niezbyt ładnie, raczej tymczasowo... 4. Płyty ażurowe? Całkiem to ładnie wygląda (widziałem na kilku parkingach). Chyba nie trzeba robić kanalizacji drogowej bo woda ładnie przesiąka, chyba? Co ile kosztuje? Ktoś z was robił swój kawałek drogi? Jaka jest minimalna szerokość? Słyszałem że 4m. Mam drogę 77m. Firma która kładła mi kostkę przed domem poleciła mi i wykonała takie rozwiązanie: 1. Spychaczem zebrać warstwę około 20-30 cm 2. Nasypać warstwę grubego żużlu lub tłucznia 3. Nasypać warstwę kolorowego żwirku 4. Ubić walcem (ręcznym) z wibratorem Nie kładłem krawężników. Całość wyszła bardzo fajnie. Korzystam już chyba 3 lata. Oczywiście jeżeli ktoś rusza samochodem ostro, to robi się dziura ale tylko w żwirku. Wystarczy go raz na jakiś czas grabkami rozgarnąć. Zapłaciłem za całość (materiał, robocizna i wywiezienie usuwanej ziemi) 15 zł/m2. Firma z Łomianek, Pan Tadeusiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 27.07.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Jestem współudziałowcem drogi. Jest nas 3 sąsiadów i każdy ma 30m tej drogi przed domem = 90m w całości. Oczywiście w 1 kolejności będziemy podciągać media, potem na okres budowy jakiś gruz, ale później? Co zrobić? 1. Bruk? Ładny ale chyba drogi... 2. Asfalt? Czuję zapach lepiku i dużych pieniędzy... 3. Jakieś płyty betonowe? Niezbyt ładnie, raczej tymczasowo... 4. Płyty ażurowe? Całkiem to ładnie wygląda (widziałem na kilku parkingach). Chyba nie trzeba robić kanalizacji drogowej bo woda ładnie przesiąka, chyba? Co ile kosztuje? Ktoś z was robił swój kawałek drogi? Jaka jest minimalna szerokość? Słyszałem że 4m. Mam drogę 77m. Firma która kładła mi kostkę przed domem poleciła mi i wykonała takie rozwiązanie: 1. Spychaczem zebrać warstwę około 20-30 cm 2. Nasypać warstwę grubego żużlu lub tłucznia 3. Nasypać warstwę kolorowego żwirku 4. Ubić walcem (ręcznym) z wibratorem Nie kładłem krawężników. Całość wyszła bardzo fajnie. Korzystam już chyba 3 lata. Oczywiście jeżeli ktoś rusza samochodem ostro, to robi się dziura ale tylko w żwirku. Wystarczy go raz na jakiś czas grabkami rozgarnąć. Zapłaciłem za całość (materiał, robocizna i wywiezienie usuwanej ziemi) 15 zł/m2. Firma z Łomianek, Pan Tadeusiak brzmi super i cena super - kolorowy zwirek musi fajnie wygladac , masz zdjecia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 27.07.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Mam drogę 77m. Firma która kładła mi kostkę przed domem poleciła mi i wykonała takie rozwiązanie: 1. Spychaczem zebrać warstwę około 20-30 cm 2. Nasypać warstwę grubego żużlu lub tłucznia 3. Nasypać warstwę kolorowego żwirku 4. Ubić walcem (ręcznym) z wibratorem Nie kładłem krawężników. Całość wyszła bardzo fajnie. Korzystam już chyba 3 lata. Oczywiście jeżeli ktoś rusza samochodem ostro, to robi się dziura ale tylko w żwirku. Wystarczy go raz na jakiś czas grabkami rozgarnąć. Zapłaciłem za całość (materiał, robocizna i wywiezienie usuwanej ziemi) 15 zł/m2. Firma z Łomianek, Pan Tadeusiak Andrzej P, czy twoja żwirowa nawierzchnia jest powyżej, czy poniżej poziomu gruntu? Interesuje mnie, jak bez krawężników żwir trzyma się "pasa drogi" i jak wygląda kwestia odpływu wody po większym deszczu. Chętnie obejrzę zdjęcia, jeśli masz. Dla zainteresowanych: wspomnianego Tadeusiaka znalazłem na Yellow Pages: http://www.yellowpages.pl/YP/pl/mazowieckie/%C5%81omianki/TADEUSIAK_S.C._Us%C5%82ugi_Ziemne_i_Transportowe.html Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 27.07.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Witam Chyba najtańszym i sensownym rowiązaniem jest wypełnienie wykorytowanej drogi szlaką z huty - nie mylić z żuzlem piecowym. Ponieważ szlaka jest prowata i badzo twarda super sie klinuje po zagęszczeniu zagęszcarką. Na wierzch również szlaka ale frakcji 0,31. Wypełnia szczeliny wartswy poprzedniej i powoduje, że można spokojnie po tym chodzić bez obrażeń cielesnych. Cena za tonę to 16 zł. Na m3 trzeba około 1,6 tony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts