Martka 21.07.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Dlaczego nie może być przeciągu, gdy juz są wylewki?Pan od wylewek tak powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.07.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Może obawiał sie zbyt szybkiego schnięcia a co za tym idzie pękania? Wietrz i podlewaj wodą (ale bez przesady). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 21.07.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Dlaczego nie może być przeciągu, gdy juz są wylewki? Pan od wylewek tak powiedział. Bo za szybko wyschną, będą słabsze i mogą pękać. Trzeba je polewać wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 21.07.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 A przez ile dni utrzymywać na nich wilgoć? U mnie polewane i przykryte folią leżą juz prawie trzy tygodnie. Nie ma przeciagów, okna zamkniete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 21.07.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 A przez ile dni utrzymywać na nich wilgoć? U mnie polewane i przykryte folią leżą juz prawie trzy tygodnie. Nie ma przeciagów, okna zamkniete. Ja polewałem dwa tygodnie i tam, gdzie słońce intensywnie świeciło nakrywałem folią - budynek zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 21.07.2005 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 W takim razie, skoro mój budynek jest otwarty, to co powinnam robić?Zebezpieczyć okna, czy częściej lać? czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.07.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Po prostu nie dopuszczaj do wysuszenia. Przez pierwsze 2-3 dni dawaj ostro z wężem,potem delikatniej - jakieś 2 dni. Beton wiąże przepisowo 28 dni,ale konstrukcyjnie jest do obróbki po jakichś 2 tyg. A jeśli chcesz przed wykładziną sprawdzić wysuszenie to połóż kawałek folii (za jakieś 3 tyg) jeśli na drugi dzień będzie ciemniejszy kwadrat tzn że jeszcze mokra. A wtedy przewiew surowo wskazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpin 22.07.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Moi fachowcy od posadzek po zakonczeniu wylewek (miksokret)powiedzieli że mam nie podlewać zostawić tak jak jest, budynek zamknięty tylko lekko pouchylane okna.powiem jeszcze że ci fachowcy zajmują sie tylko wylewkami więcmam nadzieje że wiedzą co mówią, kazali tylko za jakiś miesiąc zagruntować.wylewki mają 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts