NatkaB 21.07.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Kupiłam w końcu wymarzony stolik ("ławę") w kolorze wenge. I teraz coś mi nie pasuje - otóż podłogę w salonie mam jasną, sosnową, "wypoczynek" też jasny, piaskowy. I ten stolik teraz to dla mnie taka ciemna, kontrastująca plama (nadmienię, że w "części jadalnianej" salonu mam także meble wenge). Co zrobić? Dać dywan, który załagodzi kontrast? W jakim kolorze? (może kawy z mlekiem..) Poradźcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.07.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Kupiłam w końcu wymarzony stolik ("ławę") w kolorze wenge. I teraz coś mi nie pasuje - otóż podłogę w salonie mam jasną, sosnową, "wypoczynek" też jasny, piaskowy. I ten stolik teraz to dla mnie taka ciemna, kontrastująca plama (nadmienię, że w "części jadalnianej" salonu mam także meble wenge). Co zrobić? Dać dywan, który załagodzi kontrast? W jakim kolorze? (może kawy z mlekiem..) Poradźcie proszęIMO, kawa z mlekiem powinna byc oki, albo krem i dodatki w kolorze wenge, nawet donice, jakas lampa z drewnianym elementem w tym kolorze itd, poduchy na kanape, czekoladowe Poduchy powinny dac fajny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yvett 21.07.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Dałabym do tego dywan, który nawiązywałby do tego wenge, może być ciemniejszy, zeby ta ława "nie wisiała w powietrzu", albo z jakimś ciemnym, szerokim pasem, i coś na ścianę dla równowagi. Może być obraz, a może być też ciekawie pomalowana ściana z jednym ciemniejszym akcentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 21.07.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 jeśli chodzi o połączenie wenge z innym drewnem, to komponuje się dobrze tylko z dębem i to najlepiej bielonym. Wenge ma zimny brunatny kolor, dąb też jest z tych zimnych, a niestety większość drewna ma kolory ciepłe, żólte, kasztanowe itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 21.07.2005 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 kawa z mlekiem powinna byc oki, albo krem i dodatki w kolorze wenge, nawet donice, jakas lampa z drewnianym elementem w tym kolorze itd, poduchy na kanape, czekoladowe Poduchy powinny dac fajny efekt tak, dodatki już są w tym kolorze; z poduchami będzie trudniej bo wypoczynek jest skórzany. Spróbuję z dywanem w kolorze kawy z mlekiem... (ale w jakim odcieniu?... ten wypoczynej jest piaskowy ale o odcieniu żółtym - tak z resztą jak i sosnowa podłoga..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts