mimi31 21.07.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Czy beton komórkowy jest najtańszym materiałem do budowy? Jakie są wymiary bloczków i jak gruba warstwa kleju między nimi?A jeśli nie jest najtańszy, to co jest tańszego? Muszę zaprojektować wymiary fundamentów pod kotłownię i chciałbym aby obeszło się bez docinania materiału. Czy możecie mi pomóc i coś poradzić w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 21.07.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Nie wiem czy jest najtańszy bo porównywalna cenowo jest chyba Silka. Typowe wymiary to 24x24x59 na ścianę dwuwarstwową z ociepleniem oraz 36x24x59 dla jednowarstwowych. Ale robią grubości od 6 do 36cm wlasnie co 6cm. Zobacz sobie np tu: http://www.solbet.com.pl/k_produkt/bloczki/index.htm i coś wybierzesz. Na klej trzeba liczyć od 1-3mm zależy od dokładności wykonawcy.Wymiary fundamentów - typowe 25cm w zupełności pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 21.07.2005 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żółtodziób 21.07.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Czy beton komórkowy jest najtańszym materiałem do budowy? Jakie są wymiary bloczków i jak gruba warstwa kleju między nimi?A jeśli nie jest najtańszy, to co jest tańszego? Muszę zaprojektować wymiary fundamentów pod kotłownię i chciałbym aby obeszło się bez docinania materiału. Czy możecie mi pomóc i coś poradzić w tej kwestii? zobacz: http://www.betonkomorkowy.com.pl/main_f.htm jest tam wszystko o betonie komórkowym. Za faktem jego "ekonomiczności" niech świadczy liczba budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts