Thom35 21.07.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Nie chcę tpsy a co za tym idzie neostrady. Czy ktoś zna jakieś inne rozwiązanie? Chodzi o okolice Warszawy. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 21.07.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 GPRS, EDGEłacze radiowesatelitarne wszystkie do 150 zł miesięcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.07.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 GPRS, EDGE łacze radiowe satelitarne wszystkie do 150 zł miesięcznie ...tyle kasy za prędkości modemowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 21.07.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 ...tyle kasy za prędkości modemowe... niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 21.07.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 a u dostawcy telewizji kablowej sie pytałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 21.07.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 GPRS, EDGE łacze radiowe satelitarne wszystkie do 150 zł miesięcznie ...tyle kasy za prędkości modemowe... No nie przesadzaj, jakie modemowe. Jak sie orientowałem to EDGE ma dość dużo. Np. w Idei ()http://www.moc.idea.pl/?id=promocje1 za 120zł lub 60 zł masz dostęp bezprzedowdowy (ale tutaj trzeba jakoś na firmę wziąć na siebie albo na kogoś) i masz z niezłymi szybkościami Internet cały miesiąc 24h na dobę, ale jest jedno ALE. Po ściągnięciu chyba 1GB prędkośc transmisji spada do 8kb/s. To przykładowo Idea bo akurat ostatnio rozważałem ta mozliwość, ale w innych firmach pewnie będą podobne usługi w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 21.07.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ach ten net na wsi Ja podałem sobie przez Wi-Fi. Przy antenach kierunkowych odległości rzędu 5 km dają się realizować. Poszukaj jakiegoś AP w okolicy i dołącz się do sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.07.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 GPRS, EDGE łacze radiowe satelitarne wszystkie do 150 zł miesięcznie Z satelirarnym łączem to się chyba rozpędziłeś...w sat musisz mieć zapewniony sygnał zwrotny...a gdy go zapewnisz to się okazuje, że sat nie opłacalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 22.07.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 GPRS, EDGE łacze radiowe satelitarne wszystkie do 150 zł miesięcznie Z satelirarnym łączem to się chyba rozpędziłeś...w sat musisz mieć zapewniony sygnał zwrotny...a gdy go zapewnisz to się okazuje, że sat nie opłacalny... Obecnie w łączach satelitarnych sygnał zwrotny idzie przez GPRS, zobacz np. http://www.gointernet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.07.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 No i co z tego, że idzie przez GPRS, przecież nie idzie bezpłatnie...A chyba nie chodzi o Internet za wszelką cenę...a już na pewno nie astronomiczną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.07.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 No i co z tego, że idzie przez GPRS, przecież nie idzie bezpłatnie... A chyba nie chodzi o Internet za wszelką cenę...a już na pewno nie astronomiczną... Można powiedzieć, że bezpłatnie - a dokładnie - jest to wliczone w miesięczny abonament. Akurat GoInternet wychodzi niezbyt drogo, tylko na początku trzeba dość dużo zapłacić za sprzęt. A jest to jedyna możliwość podłączenia do internetu "w dziurach zabitych dechami", gdzie na WiFi czy Neostradę nie ma co liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 23.07.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 no to moze TPSA i SDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.07.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 no to moze TPSA i SDI SDI to przestarzała technologia, TPSA zastępuje ją Neostradą. Zresztą Neo jest już dostępna także na wsiach, np. tam gdzie buduję dom już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 24.07.2005 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Tylko jak przyjdzie co do czego to się okaże, że neostrada jest ale możliwości technicznych brak, albo jest tylko teoretycznie - marketingowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w69w 24.07.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Ja miałem podobny problem ale z czasem sam sie rozwiazal. Dom mam na wsi gdzie brak TPSA . Dwa tygodnie temu podlaczono mi internet droga radiowa . Predkosc 240kbit/s za 59,78 zl miesiecznie . Aktywacja uslugi 207,40 zl. Ta predkosc mi wystarcza i wszystko ok dziala . Mieszkam koło Starogardu Gd. Wszyskich pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizka 25.07.2005 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 A możesz podać nazwę firmy, która Cię za tą cenę podłączyła (może to jakiś ogólnopolski provider)? pozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thom35 25.07.2005 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Podłączam się do prośby. podaj namiary na firmę. Chetnie skorzystam z usługi po takiej cenie. Pod warunkiem że to nie tpsa, b0\o z tą instytucją nie chcę mieć nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 25.07.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Matizka - tacy providerzy działaja głównie lokalnie (tzn usługi są ograniczone do jednego lub kilku nieduzych miast lub wsi). U mnie ceny bardzo z bliżone do w69w z tym ze za przylaczenie dalem 270 zł - bo miesząłem z anteną (chcieli mi wcisnąć jakąś puszke).Moj provider to http://www.zink.com.pl Oczywiście działają również wieksi providerzy w dużych miastach ale myśle że nie o tym tutaj mowa - bo wtedy to tylko alternatywa dla TPSA. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Adamek 26.07.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 U mnie tylko łącze stałe z Internetem. Radiówka bądź lokalna kablówka. Reszta to:- lokalny provider telefonów VOIP- samodzielna bramka VOIP ( małe urządzenie za 250 pln - jednarazowo)- numer strefowy taki jak w TPSA 0,00 PLN- normalny aparat telefoniczny stacjonarny Zalety:- nie musisz mieć komputera- nie musisz mieć łacza telefonicznego- nie płacisz abonamentu- masz naliczanie sekundowe- płacisz 9 gr brutto za minute w Polsce o do około 20 krajów- w sieci nic nie płacisz- masz stałe łącze- MASZ NORMALNY TELEFON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Adamek 26.07.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 U mnie tylko łącze stałe z Internetem. Radiówka bądź lokalna kablówka. Reszta to:- lokalny provider telefonów VOIP- samodzielna bramka VOIP ( małe urządzenie za 250 pln - jednarazowo)- numer strefowy taki jak w TPSA 0,00 PLN- normalny aparat telefoniczny stacjonarny Zalety:- nie musisz mieć komputera- nie musisz mieć łacza telefonicznego- nie płacisz abonamentu- masz naliczanie sekundowe- płacisz 9 gr brutto za minute w Polsce o do około 20 krajów- w sieci nic nie płacisz- masz stałe łącze- MASZ NORMALNY TELEFON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts