Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeśli nie tpsa i neostrada to co?

Recommended Posts

GPRS, EDGE

łacze radiowe

satelitarne

wszystkie do 150 zł miesięcznie

...tyle kasy za prędkości modemowe... :o

No nie przesadzaj, jakie modemowe. Jak sie orientowałem to EDGE ma dość dużo. Np. w Idei ()http://www.moc.idea.pl/?id=promocje1 za 120zł lub 60 zł masz dostęp bezprzedowdowy (ale tutaj trzeba jakoś na firmę wziąć na siebie albo na kogoś) i masz z niezłymi szybkościami Internet cały miesiąc 24h na dobę, ale jest jedno ALE. Po ściągnięciu chyba 1GB prędkośc transmisji spada do 8kb/s.

To przykładowo Idea bo akurat ostatnio rozważałem ta mozliwość, ale w innych firmach pewnie będą podobne usługi w podobnej cenie.

GPRS, EDGE

łacze radiowe

satelitarne

wszystkie do 150 zł miesięcznie

Z satelirarnym łączem to się chyba rozpędziłeś...w sat musisz mieć zapewniony sygnał zwrotny...a gdy go zapewnisz to się okazuje, że sat nie opłacalny...

Obecnie w łączach satelitarnych sygnał zwrotny idzie przez GPRS, zobacz np. http://www.gointernet.pl

No i co z tego, że idzie przez GPRS, przecież nie idzie bezpłatnie...

A chyba nie chodzi o Internet za wszelką cenę...a już na pewno nie astronomiczną...

Można powiedzieć, że bezpłatnie - a dokładnie - jest to wliczone w miesięczny abonament. Akurat GoInternet wychodzi niezbyt drogo, tylko na początku trzeba dość dużo zapłacić za sprzęt. A jest to jedyna możliwość podłączenia do internetu "w dziurach zabitych dechami", gdzie na WiFi czy Neostradę nie ma co liczyć.

Ja miałem podobny problem ale z czasem sam sie rozwiazal. Dom mam na wsi gdzie brak TPSA . Dwa tygodnie temu podlaczono mi internet droga radiowa . Predkosc 240kbit/s za 59,78 zl miesiecznie . Aktywacja uslugi 207,40 zl. Ta predkosc mi wystarcza i wszystko ok dziala . Mieszkam koło Starogardu Gd. Wszyskich pozdrawiam ... :wink:

Matizka - tacy providerzy działaja głównie lokalnie (tzn usługi są ograniczone do jednego lub kilku nieduzych miast lub wsi). U mnie ceny bardzo z bliżone do w69w z tym ze za przylaczenie dalem 270 zł - bo miesząłem z anteną (chcieli mi wcisnąć jakąś puszke).

Moj provider to http://www.zink.com.pl

Oczywiście działają również wieksi providerzy w dużych miastach ale myśle że nie o tym tutaj mowa - bo wtedy to tylko alternatywa dla TPSA.

Pozdrawiam.

U mnie tylko łącze stałe z Internetem. Radiówka bądź lokalna kablówka.

Reszta to:

- lokalny provider telefonów VOIP

- samodzielna bramka VOIP ( małe urządzenie za 250 pln - jednarazowo)

- numer strefowy taki jak w TPSA 0,00 PLN

- normalny aparat telefoniczny stacjonarny

Zalety:

- nie musisz mieć komputera

- nie musisz mieć łacza telefonicznego

- nie płacisz abonamentu

- masz naliczanie sekundowe

- płacisz 9 gr brutto za minute w Polsce o do około 20 krajów

- w sieci nic nie płacisz

- masz stałe łącze

- MASZ NORMALNY TELEFON

U mnie tylko łącze stałe z Internetem. Radiówka bądź lokalna kablówka.

Reszta to:

- lokalny provider telefonów VOIP

- samodzielna bramka VOIP ( małe urządzenie za 250 pln - jednarazowo)

- numer strefowy taki jak w TPSA 0,00 PLN

- normalny aparat telefoniczny stacjonarny

Zalety:

- nie musisz mieć komputera

- nie musisz mieć łacza telefonicznego

- nie płacisz abonamentu

- masz naliczanie sekundowe

- płacisz 9 gr brutto za minute w Polsce o do około 20 krajów

- w sieci nic nie płacisz

- masz stałe łącze

- MASZ NORMALNY TELEFON