Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukuję pewnego zdjęcia-kibelek w stylu "morskim&quot

Recommended Posts

Kochani pamiętam, ze kiedyś przeglądajac albo Wnętrza albo Galerię Domów Forumowiczów - natknęłam się na kibelek w stylu "morskim". Właścicielka sama z zrobiła nad kaflami ścianę z jakiejś masy gispowej czy czegoś podobnego uformowaną zwykłą zębatą packą do kleju w kształ fali. Ta sciana później została przetarta na niebiesko - dodatkowo byly jeszce jakieś inne morkie akcenty ale teraz już nie pamiętam. Teraz szukam i nie potrafie wrócic do tego zdjecia - czy ktoś moze pomóc i pamięta kto to prezentował i gdzie mogę to sobie przypomnieć? Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam

Pierwszą prekursorką była Tola.

http://212.244.189.200/tola2.html

Potem Ew-ka ( zdjęć się nie dokopałam ale pamiętam że było coś ślicznego . ( ślad po cudach : http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=602593&highlight=muszelki#602593)

Pukaj a będzie Ci otworzone :D Najlepiej do źródła cudów. :D

pozdrówka

Ziaba - wielkie dzięki- To u Toli bardzo fajne - ale nie dokładnie to czego szukam a u Ewy nie otwierają mi sie muszelkowe zdjecia - ale chyba tez to nie to o co mi chodzi konkretnie - bo bardziej kojarzę te niebieskie fale robione packą niz muszelkowe elementy - ale skorzystam z tego pomysłu - i w lazience dla dzieciaków zrobie kombinację tych dwóch- obym jeszcze znalazła to konkretne zdjęcie o ktore mi chodzi............

Monka - łaskawco - no właśnie o tym mówie !!! Wielkie dzięki

Plan jest taki zeby zrobic dzieciakom cos w ten deseń. Bialo niebieskie kafelki gdzie potzrebne - odrobina bialej boazerii w suchej strefie - tak tylko dla podkreslenia klimaciku, do tego właśnie podobne fale nad tą boazerią bo ona bedzie tylko do wyskosci jakieś 1,20. A do tego gdzieś właśnie wkomponuje muszelki, marynistyczne obrazki, jakiś statek itp.

Dzieki za pomoc - obrazek potrzebny dla zilustrowania husbandowi mojego pomysłu.

• 2 weeks później...