darekola 21.07.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Witam - widzę, że temat był poruszany, ale raczej dawnoi chciałem go uaktualnić.Czy ktoś ostatnio miał taki dylemat?I co wybrał? Dlaczego? Chodzi mi o deski impregnowane /przynajmniej zanurzeniowo/. D.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekola 22.07.2005 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Czy nikt nie miał takiego problemu??? Miłego łikendó... D.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 22.07.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Napewno nie deska 25 tylko conajmniej 32, lub lepiej 35.25 jest zdecydowanie za cienka, chyba, że dwie warstwy i to druga pod kątem prostym do pierwszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 22.07.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 My mielismy ten sam problem. Po długich przemysleniach , sprwdzaniu i rozmowach z producentami pokryc dachowych Zdecydowalismy sie na deskę. Jeżeli chodzi o koszt to u nas była to róznica rzędu : płyta OSB =7000 zł , deska =3300 zł ( na cały dach. Musze dodac, że płyte OSB mielismy w naprawde dobrej cenie )Minusem dla płyty OSB jest to,że niestety zostaje dużo więcej odpadów niż z desek. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttt 24.07.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Witam - widzę, że temat był poruszany, ale raczej dawno i chciałem go uaktualnić. Czy ktoś ostatnio miał taki dylemat? I co wybrał? Dlaczego? Chodzi mi o deski impregnowane /przynajmniej zanurzeniowo/. D.P. 1m2 deski suchej grubości 25mm bedzie kosztował max 25zł/ obrzynanej nie znam ceny OSB zam2 . 1m3desek przy grubości 25mm=około 40m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts