rafal9 21.07.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Jakie wyszły u Was całkowite koszty instalacji el, co, cwu Jak da radę to podajcie oddzielnie robociznę i materiały a także metraż domu i liczbę punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theRav 28.07.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Też jestem tego bardzo ciekaw. Tak się bowiem złożyło, że mój kosztorys domu nie obejmuje właśnie kosztów związanych z instalacjami. Dołączam się więc do prośby Rafała - dajcie znać ile płaciliście za punkty, metry, godziny stosownych instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konki 28.07.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Jeżeli jesteś zainteresowany dokonaniem własnoręcznej kalkulacji on-line, według polskich norm, zapraszam na Kosztorysy budowlane on-line, http://www.informatorbudowlany.pl/13kosztorysy Po wprowadzeniu obmiaru system automatycznie poda kwoty robocizny oraz materiałów, poczym będziesz w stanie wygenerować:- Zestawienie nakładów pracy- Szczegółowe zestawienie materiałowe- Zbiorcze zestawienie materiałowe- Tabele elementów scalonych- Przedmiary Po czym zachowac wszytskie dane w pliku PDF. Konto testowe:login: userhaslo: user323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 29.07.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Co z tego ,że masz haslo i login jak nie wiadomo co z otwarta strona zrobic, moze przyklad np. na kanalizacje , taki do poprowadzenia za rączkę./Niestety yakie coś jest dla tych co w tym siedzą, dla laikow liczy się życie, czyli faktyczne koszty, może ktoś ma takie zestawienie kosztów za c.o i c.w.u.elektryka, hydraulika tez jestem zainteresowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konki 30.07.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Co z tego ,że masz haslo i login jak nie wiadomo co z otwarta strona zrobic, moze przyklad np. na kanalizacje , taki do poprowadzenia za rączkę./Niestety yakie coś jest dla tych co w tym siedzą, dla laikow liczy się życie, czyli faktyczne koszty, może ktoś ma takie zestawienie kosztów za c.o i c.w.u.elektryka, hydraulika tez jestem zainteresowana. Po zalogowaniu sie w pierwsyzm kroku wybierasz pozycje, ktore chesz obliczyc, czyli w tym przypadku, beda to wszytskie poztcje instalacyjne, nastepnie klikasz dalej. W drugim kroku, wpisujesz obmiar, uwzgledniajac jedostke miary, czyli np. 2 gniazda elektryczne. System automatycznie poda wartosc robocizny oraz materialu. Nastepnie jezeli chcesz poznac np. jak dlugo montuje sie gniazdo elektryczne, klikasz zestawienie nakladow pracy w ktorym podana jest m.in. ta wartosc, jezeli chcesz widziec jakie materialy klikasz szczegolowe zestawienie materialowe itd. Mam nadzieje ze opis byl pprzydatny, zawsze mozesz odwolac sie do pomocy na samej stronie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 01.08.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witajciemoje koszty to:elektryka: 1400 robocizna 2400 materiały(osobno muszę zrobić jeszcze skrzynkę ZK na licznik)cwu: 550 robocizna (7,5pkt) 800 materiały (miedź)co: jeszcze przedemną, ale mam już termin i kwoty uzgodnione z firmą. całość 20000, w to wchodzi kociołek Vitopend100 z zasobnikiem, wszystkie rurki, grzejniki korado, kominek Lechmy z płaszczem wodnym,robocizna 5000 i 7 % vatu. Także całość ma wynieść 20000.Domek mały 110 m2 z poddaszem użytkowym.pozdrawiamala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebciu 02.08.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Do Ala 28 mam pytanko czy liczyłaś całkowity koszt budowy takiego domku ja właśnie chcę wybrać projekt z zastanawiam się z żoną czy budować 100m parterowego czy może ok. 110m z poddaszem użytkowym.Liczymy że bez luksusów starczy nam na samą budowę ok.150000tyś. Ty budując masz jakieś pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_i_tomek 04.08.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Wszystkie kable: elektryka(230/400), alarm,TV, sieć komp, videodomofon,wyprowadzenie do oświetlenia ogrodu - 11kPLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 05.08.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 instalacje kładłem w zeszłym roku (materiały kupione na 7% Vat) , dom 150m2 + 26 m2 garaż : ogrzewanie olejowe (grzejniki + podłogówka) całość razem z piecem + woda użytkowa (bez przyłączy) same materiały (robocizna w całości własna) - 24500 zł elektryka (w gwiazdę, pod "inteligentne" sterowanie ), alarm, TV-SAT,LAN, domofon, nagłośnienie + TV itp. - 15400 - także same materiały (robocizna własna) , ale brakuje jeszcze około 7-8 tys na materiały (nieskończone) centralny odkurzacz - rurki ok. 600 zł kanalizacja wewnętrzna - materiały ok. 1000 zł przyłącze wodno-kanalizacyjne - 4600 zł tyle co pamiętam "od ręki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 06.09.2005 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Odświeżam:zawężę temat - ile kosztuje co, cwu bez pieca i grzejników i żadnych podłogówek - tylko rurki i robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 08.09.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Strasznie trudne pytanie. To tak jakbym zapytała ile kosztują buty dla dziecka. Jedni kupują za 30zł inni za 100, a jeszcze inni za 200zł. Sam koszt rury do podłogówki jest różny. Możesz kupić za 1,80 po rabatach rure metrix, a możesz za 6,50 TC albo jeszcze inną. W sumie może wyjść za 800 m albo około 2000zł albo około 6000zł. Sama się zastanawiam ile za wszystko zapłace. Pytanie trudne, bo jest wiele możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 10.09.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 u nas było :elektryka z materiałem bez gniazd (4500 zł), hydraulika umówiona za robocizne 4500 zł (sytstem podłogówki i grzejników). Instalacja alarmowa _ telefony+ telewizja+ internet 4500 zł (cena bez gdniazd ale oczywiście z czujkami i klawiaturami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamusia 17.09.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 100 m2 użytkowej + piwnica + garażc.o. miedź bez grzejników (8 grzejników same dopirowadzenia ) z podłogówką ale bez materiału na podłogówkę + c.u.w. miedź + montaż rurek kanalizacynychrobocizna 2.300złrurki miedziane, izolacja, skrzynka do podłogówki 2.200zł elektyryk, domofon, tv, telefon1.000 robocizna1.300 materiał kable, skrzynka itp (bez kontaktów oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.10.2005 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 No to ja teraz dorzucę 3 grosze bo coś już tam mam zrobione i ciekawi mnie o ile przepłaciłem. Zwłaszcza interesujące jest zestawienie materiałów od hydraulika - na razie pierwszy etap, tzn. kanalizacja, woda, a c.o. tylko do rozdzielaczy w skrzynkach i miedź do płaszcza wodnego kominkowego - za materiały wyszło 4.200 - w sumie 67 pozycji na fakturze (valsir ppr - zgrzewane)Trochę się zdziwiłem, że tak drogo wyszło ale sprawdzić czy te wszystkie pozycje się zgadzają to raczej nierealne - trzeba uwierzyć wykonawcy. Za elektrykę wyszło po 39 zł z materiałem za punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts