mruwik 21.07.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Mam poddasze użytkowe, które chce odciąć i nie wiem jak najlepiej ocieplic strop od góry. Wata szklana którą tam rozłożyłam ugniata się przy wchodzeniu np. komiarza. Poradzcie jak ją zabezpieczyć i jak najlepiej zatrzymać ciepło. Dach kryty dachówką bitumiczną nie jest ocieplony wcale.Czekam na życzliwe podpowiedzi. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.07.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ja dałęm styropian i na to mam już wylaną posadzkę. (miało być 2 cm na wygłuszenie, ale dałem profilaktycznie 5 cm) otwór na schody zamknięty płytami GK a na górę ułożyłem wełnę (potem właożę ją między krokwie). To mi ma wystarczyć (nie mam wyjścia) do czasu zrobienia poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 21.07.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 kominiarz nie wchodzi co dziennie przeciez Jak sie przejdzie raz czy dwa razy w roku po welnie nic sie nie stanie. A jedynym orzwiazaniem zeby mozna bylo "bezpiecznie" chodzic po welnie, to zrobic na nia podloge ... np. deski czy OSB na legarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruwik 21.07.2005 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Jaka grubość wełny min. byłaby właściwa i czy przykrywać ją folią, a jeśli tak to jaką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 21.07.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 dol jest ogrzewany ? gora nie ? gr. 20cmod dolu welny trzeba tylko paroizolacje, i tyle od gory nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 22.07.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 kominiarz nie wchodzi co dziennie przeciez ale czy jesteś tego pewin Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 22.07.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Metoda niezawodna, stosowana przez poprzednie pokolenia: plewy Strop pokrywano równa warstwą co najmniej 20 cm. Plewy mieszano z wapnem (walka z gryzoniami) i wystarczyły na wiele lat. Bo jak ktoś sypał bez wapna, to musiał częściej wymieniać. Plewy sa cieplutkie, chłoną wodę z przeciekajacego dachu i oddaja ją powoli. I ekologicznie jest... A dzisiaj jakies wełny, styropiany powymyślali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKinga 01.08.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Na wełnę położyć deski i zaimpregnować skoro jest to miejsce nieogrzewane. Drewno trzyma ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts