Pytlow 21.07.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 jaka powinna byc wlasciwa wysokosc regulatora podlogowki nad podloga ? mam ogrzewanie wodne podlogowa w calym domu i w kazdym pomieszczeniu regulator na scianie ktory steruje przeplywem wody na rozdzielaczu. Regulatory powiesili mi 80 cm na podloga ale w instrukcji jest napisane 120 cm min . zostawic tak czy przenosic wyzej ? dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 27.07.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Jeżeli jest na nim wyświetlacz to powinno być wyżej - lepiej się czyta.Czy ten regulator ma czujnik podłogowy czy tylko powietrzny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytlow 27.07.2005 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 regulator ma czujnik powietrzny i nie ma wyswietlacza ale ma pokretlo do nastawy temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 27.07.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Hmmm... jak ma czujnik powietrzny to bym go chyba przestawił i to na jakieś 150cm. Po pierwsze - po coś kazali min. 120 nad podłogą - może rozkład temperatur? Po drugie - chcesz się schylać do regulacji temperatury, albo żeby zobaczyć ile stopni jest nastawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 27.07.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Otoż to. Nawet mi jeden spec-ortodox powiedzial, że nie powinno sie umieszczac czujnika w pomieszczeniu, gdzie jest podłogówka - ale u ciebie taka rada sie nie przyda. . Radzę podnieść. Po drugie - regulator radzilbym oslonic od spodu jakąś płytką, by cieple powietrze go omijało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts