Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do upragnionego domku

Recommended Posts

coś niesamowitego piękny dom!!!!!

mało kto buduje tak jak wy można pozazdrościć tylko ten dom ma swój klimat i jest wyjątkowy.

Jak mają się koszty wybudowania takie domu jeśli można wiedzieć i w praktyce jak się ma drzewo czy jest on szczelny i ciepły myślę że tak ... tylko pytam.

Pozdrawiam i będę dalej przeglądać wasze fotki , ja posatwiłąm bardzo standardowy domek cegła i ocieplenie ale wasz bardzo mi się podoba szkoda że wcześniej was nie zauważyłam

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WITAJ...

Jurand WY też chyba troszke przysneliście z meldunkami ????

Piekny macie ten stól jadalnia z krzeslami.......

rzuć proszę na priva jaka to firma i gdzie takie cuda mozna dostac?? ..

przeuroczy,-- i z pewnością jedzonko smakuje wyśmienicie....

Anna

Stół z krzesłami to Pamir z Krzepic http://www.meble-pamir.pl

A jedzonko smakuje prawie tak jak piszesz - wyśmienicie (prawie bo jeszcze sztućców porządnych nie mamy :wink: )

HEJ Panie Jurand!!!!

Przywołuję Pana do porządku - gdzie sie podziwasz - co sobie myślisz, że zbudowaleś domek , wykończyłeś , zamieszkaleś i już nie należy pokazywać się na forum???????????

Nie ma tak dobrze - ale już proszę się odezwać - zdjęcia reszty domku pokazać - i wogóle. :evil:

Pozdrowionka :wink:

No to jak na razie fotki pokazałem. "i w ogóle" będzie później... :lol:

coś niesamowitego piękny dom!!!!!

mało kto buduje tak jak wy można pozazdrościć tylko ten dom ma swój klimat i jest wyjątkowy.

Jak mają się koszty wybudowania takie domu jeśli można wiedzieć i w praktyce jak się ma drzewo czy jest on szczelny i ciepły myślę że tak ... tylko pytam.

Pozdrawiam i będę dalej przeglądać wasze fotki , ja posatwiłąm bardzo standardowy domek cegła i ocieplenie ale wasz bardzo mi się podoba szkoda że wcześniej was nie zauważyłam

Czy szczelny - myślę, że tak, choć na pewno lepiej oddycha niż taki "zasteropianowany".

Czy ciepły? Zdecydowanie tak :lol:

A koszty - hmm... Ciągle zbieram się do podsumowania ale jakoś czasu brak (a może nie chę wiedzieć dokładnie? :wink: ). Jak na razie coś między 250 a 300kPLN poszło...

Witajcie..

OH..........!!!!!!!!!

jakie piękne, przytulne klimaciki u WAS zapanowały...,

cudnie, wszystko mi się podoba...i bale, i kinkiety, i żylandore, i komplet stół z krzesełkami, i kominek i piękna "a`la drewniana podłoga" ...i kwiaty.....

inaczej:..nie znalazłam NICZEGO co mi sie nie podoba lub co by nie pasowało---idealne wyczucie i dogranie każdego elementu, każdej rzeczy...

p.s. a gdzie WASZ czarny kocurek z poprzedniej sesji???

2p.s. podaj proszę namiary na Pana od schodów.....-dziękuje...

serdecznie pozdrawiamy A i P

Witajcie..

OH..........!!!!!!!!!

jakie piękne, przytulne klimaciki u WAS zapanowały...,

cudnie, wszystko mi się podoba...i bale, i kinkiety, i żylandore, i komplet stół z krzesełkami, i kominek i piękna "a`la drewniana podłoga" ...i kwiaty.....

inaczej:..nie znalazłam NICZEGO co mi sie nie podoba lub co by nie pasowało---idealne wyczucie i dogranie każdego elementu, każdej rzeczy...

p.s. a gdzie WASZ czarny kocurek z poprzedniej sesji???

2p.s. podaj proszę namiary na Pana od schodów.....-dziękuje...

serdecznie pozdrawiamy A i P

Kasia (czyli kocurek)? POOOORWAAAAALIIIII :cry:

A schody robił ten sam majster co cały domek - Jacek Krężelok, 503013956

Pozdrawiamy :wink:

Skąd ten specjalista od schodów, bo ja chcę takie sameeeee :cry: :cry:

A jak będziecie wykańczać kominek? Czy może ma zostać tak jak jest? Jednak drewniany dom to jednak dom... co nie... 8) 8)

Serdecznie pozdrawiam.

Schody robił ten sam majster co stawiał mi dom - z Koniakowa.

Kominek na razie pozostanie biały - na tą chwilę szkoda kasy, trzeba porobić inne rzeczy (wolę kupić projektorek do mojego kina domowego niż kamień na kominek :lol: )

• 1 month później...
Napisz mi coś o tej nakładce co masz na kominku. Gdzie kupiłeś. Jaki model kominka

Hej,

Co tu pisać - nakładka jest i tyle :lol:

Tutaj http://www.allegro.pl/item278819658_wymiennik_ciepla_kominki_i_ich_obieg_ciepla.html masz co nieco informacji.

Kilka słów komentarza od użytkownika:

NIE PALIĆ MOKRYM DREWNEM - jak zajdzie od środka syfem to sporo traci na sprawności. Doraźnie pomagają proszki w stylu SADPAL, ale nic nie zastąpi porządnego czyszczenia. Tylko jak tam dojść jak jest zamontowane? :roll:

Nie wierzyć w opis, że podgrzeje tyyyle grzejników. Tzn owszem, podgrzeje. Tylko że w kominku zazwyczaj pali się tak, żeby utrzymywać jak najdłużej żar a nie żywy płomień.

U mnie śmigają na tym dwie drabinki w łazienkach (z jednej powrotu podgrzana jest podłoga w łazience i wiatrołapie) oraz duży (2m) grzejnik Purmo w piwnicy. Miałem tym zasilać także zasobnik CWU ale zrezygnowałem (nie dogrzałby jednocześnie grzejników i wody).

Generalnie dobre ustrojstwo, ale nie na zawsze. Ja kupiłem to i tak z myślą o zdjęciu tego i odsprzedaniu za jakiś czas - planuję obok garażu kotłownię na miał, ekogroszek lub coś w tym stylu. Trochę niepotrzebnie wybrałem droższą wersję, no ale cóż...

• 2 weeks później...

http://212.244.189.200/pics/choinka.jpg

'Mizerna cicha, stajenka licha, pełna niebieskiej chwały,

oto leżący przed nami śpiący w promieniach - Jezus mały'

życzenia błogosławieństwa Bożego w każdym dniu Nowego Roku

dla Ciebie i całej rodzinki składa Maksiu z rodziną

Miłych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz dużo

zdrowia i sukcesów w 2008 r.dla Ciebie i Twej

rodziny w nowym DOMU

życzy tadeusz 321 wraz z rodziną.

P.S. Na począku 2008 ponownie się do Ciebie odezwę .

Z Mistrzem J.Krężelokiem nawiązałem kontakt.

Pozdrawiam :D

Wesołych, radosnych, pełnych uśmiechu, bliskości i miłości

Świąt Bożego Narodzenia,

niech Światło Betlejemskie daje moc na wszystkie chwile w życiu,

a Nowy Rok będzie bardzo łaskawy, da zdrowie, pomyślność i spełni marzenia.

Wszystkiego co najlepsze Tobie i Eweli

życzy

Edzia z Markiem i córkami