Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do upragnionego domku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

OOOOooooj ! Jurand....

Tez chcę mieć taka piwnicę ! :lol: :lol: :lol:

A jak się sprawdza Konwalia jako całość ? No wiesz : coś mogłoby byc większe , coś dłuższe, coś mniejsze albo przesunięte w lewo i takie tam . :roll:

No cóż - ten domek, który powstał poprzez nasze zapatrzenie na Konwalię :wink: jest dla nas taki jaki ma być. Przede wszystkim jest on w sam raz na wąską działkę. Jeśli myślisz o Konwalii to wyrzuć (jak ja) komin na zewnątrz. Nie wyobrażam sobie, jakbym miał odsunąć kominek w głąb domu o szerokość komina... Z powodu kominka także rozsunięte zostały drzwi balkonowe na dole. Przeszkadzało nam także okno w kuchni więc w naszej go nie ma (więcej szafek dzięki temu dało się upchnąć), nie chcieliśmy tyle okien dachowych i brakowało pokoju imprezowego oraz kąta do grzebania (stąd ta piwnica :lol: ). Pomieszczenie gospodarcze na parterze odpadło - chciałem mieć gabinet jak najbliżej drzwi wejściowych i mam :D

Na zewnątrz też mam zamiar troszkę zmienić - dorobię wiatro/deszczo/śniegochronne ścianki z obu stron drzwi wejściowych (od słupów do ściany). Poza tym pada na łeb z górnego balkonu - ta przestrzeń nad drzwiami będzie podbita blachą a woda odprowadzona rynienką za słupem.

I tyle :lol:

Pozdrawiam :D

• 1 month później...

Witaj Jurand

Jestem na gorąco po lekturze twojego dziennika.

Po pierwsze - majster z ciebie niezły.

Po drugie - też wymarzyliśmy sobie bale i ...BĘDĄ!!!, tylko inna technologia - okrągłe (fi 25)...zresztą szczegóły w dzienniku jeśli masz ochotę i przede wszystkim czas.

Po trzecie - zazdroszczę ekipy - czytałem u pAo, że różnie to bywa. My nie będziemy mieli górali - firma jest spod Wrocławia, ale widzieliśmy już ich realizacje na żywo i oby u nas się tak spisali :D

Do twojego dziennika będę wracał na bierząco jak tylko nadal będziesz taki pilny w prowadzeniu - GRATULUJĘ samozaparcia.

Mnóstwo ciekawych pomysłów ( np nie sądziłem, że przy technologii z balem da się zamontować odkurzacz centralny)

Są też pytania: drewno siądzie i nie ma na to rady - jak montowałeś ścianki działowe na pięterku żeby ustrzec się zmiażdzenia?

I czy twój kominek to kominek z tzw płaszczem wodnym - bo piszesz o wymienniku ciepła i nie kumam czy to to samo? Dzięki z góry za odzew.

• 1 month później...

jak się mieszka?

ciekawa jestem jak zagospodarowaliście pomieszczenie z ostatniego zdjęcia - jest tam kącik pralniano gospodarczy czy Twój warsztat? ;)

Gratuluję pięknego domu i chylę czoła nad Waszym wkładem pracy. Żonce gratuluję stylistki paznokci, bo widzę, że nie połamała podczas porządków :)

• 1 month później...

Nie ma czym się chwalić....

Jakoś tak trochę życie daje w kość i wszystko stoi lub posuwa się drobniutkimi kroczkami (tu listewka, tam deseczka...). Łazienka dolna nie ruszona (walczę z górną, bo spierdzielił ją taki jeden), taras - hmm, co chwilę zmienia się koncepcja... Zaczynamy malować domek z zewnątrz sadolinem (wcześniej był tylko podkład). Nic budowlanego się nie dzieje.....

• 6 months później...

E ,Jurand nie przejmuj sie u mnie takich jednych było wiecej ,Gnoje biorąsie za robotę spierniczą ,podlicza i w nogi,a ty człowieku patrz albo lepiej poprawiaj sam.My wzieliśmy wszystko w swoje rece i tez wykańczamy sami.Zewnątrz dom pomalowalismy impregnatem z teflonem na dzisiaj jest super,zobaczymy co bedzie po zimie.Wewnątrz jest cały olejowoskiem zakonserwowany.W małym pokoju gdzie mieszkają moje przyjezdne dzieci ,słysza kornika ,ale dom jest z solidnego drzewa modrzewiowego,niech sobie chrupie i tak całego nie zje.:)a jak go dopadne to zadusze własnymi recami.

Pozdrawiam anna

• 1 year później...

Witaj jurand79 !

Jako, że byłeś pierwszą osobą na forum z którą odważyłam się onegdaj skontaktować - ślę życzenia świąteczne i melduję posłusznie, że ...dom stoi :lol: A zalecenie co do pisania dziennika - wykonane - zapraszam :wink:

http://img696.imageshack.us/img696/4117/780e00482900e151c2099c5.jpg

• 4 months później...
A może ktoś chciałby podjechać, obejżeć, dotknąć? Wiem jakie to ważne i pomocne (dziękuję Edzi za miłe przyjęcie rok temu). Wolny termin w moim kalendarzu jakoś da się uzgodnić

Czy zaproszenie nadal aktualne ??

• 2 weeks później...
Witam. Wciąż zbieram opinie posiadaczy domków z drewna i tak jeszcze do lipca :) Chciałam i tu poprosić o pomoc w mojej pracy magisterskiej poprzez wypełnienie ankiety http://webankieta.pl/ankieta/w1hpw40e16is. To naprawdę nie potrwa długo a większość pytań jest tylko na zaznaczenie bądź wymaga krótkiej odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam