jurand79 30.12.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Dziękuję za życzenia a Tobie Edziu także za utrzymanie porządku w moim dzienniku EDZIA CZUWA!!! Pozdrawiamy serrrdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 06.01.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Jurand, od dawna podziwiam Twoje zdolności i ochotę do pracy Fajny macie ten domek... Baaardzo fajny... A możesz napisać, czy między wiatrołapem a holem masz drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 06.01.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 OOOOooooj ! Jurand.... Tez chcę mieć taka piwnicę ! A jak się sprawdza Konwalia jako całość ? No wiesz : coś mogłoby byc większe , coś dłuższe, coś mniejsze albo przesunięte w lewo i takie tam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 06.01.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 A możesz napisać, czy między wiatrołapem a holem masz drzwi? Jeszcze nie ma, ale na pewno będą. Na jesień zlecę jakiemuś stolarzowi małą robótkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 06.01.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 OOOOooooj ! Jurand.... Tez chcę mieć taka piwnicę ! A jak się sprawdza Konwalia jako całość ? No wiesz : coś mogłoby byc większe , coś dłuższe, coś mniejsze albo przesunięte w lewo i takie tam . No cóż - ten domek, który powstał poprzez nasze zapatrzenie na Konwalię jest dla nas taki jaki ma być. Przede wszystkim jest on w sam raz na wąską działkę. Jeśli myślisz o Konwalii to wyrzuć (jak ja) komin na zewnątrz. Nie wyobrażam sobie, jakbym miał odsunąć kominek w głąb domu o szerokość komina... Z powodu kominka także rozsunięte zostały drzwi balkonowe na dole. Przeszkadzało nam także okno w kuchni więc w naszej go nie ma (więcej szafek dzięki temu dało się upchnąć), nie chcieliśmy tyle okien dachowych i brakowało pokoju imprezowego oraz kąta do grzebania (stąd ta piwnica ). Pomieszczenie gospodarcze na parterze odpadło - chciałem mieć gabinet jak najbliżej drzwi wejściowych i mam Na zewnątrz też mam zamiar troszkę zmienić - dorobię wiatro/deszczo/śniegochronne ścianki z obu stron drzwi wejściowych (od słupów do ściany). Poza tym pada na łeb z górnego balkonu - ta przestrzeń nad drzwiami będzie podbita blachą a woda odprowadzona rynienką za słupem. I tyle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 24.02.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Witaj Jurand Jestem na gorąco po lekturze twojego dziennika. Po pierwsze - majster z ciebie niezły. Po drugie - też wymarzyliśmy sobie bale i ...BĘDĄ!!!, tylko inna technologia - okrągłe (fi 25)...zresztą szczegóły w dzienniku jeśli masz ochotę i przede wszystkim czas. Po trzecie - zazdroszczę ekipy - czytałem u pAo, że różnie to bywa. My nie będziemy mieli górali - firma jest spod Wrocławia, ale widzieliśmy już ich realizacje na żywo i oby u nas się tak spisali Do twojego dziennika będę wracał na bierząco jak tylko nadal będziesz taki pilny w prowadzeniu - GRATULUJĘ samozaparcia. Mnóstwo ciekawych pomysłów ( np nie sądziłem, że przy technologii z balem da się zamontować odkurzacz centralny) Są też pytania: drewno siądzie i nie ma na to rady - jak montowałeś ścianki działowe na pięterku żeby ustrzec się zmiażdzenia? I czy twój kominek to kominek z tzw płaszczem wodnym - bo piszesz o wymienniku ciepła i nie kumam czy to to samo? Dzięki z góry za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 26.02.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Jurand!!! Pobudka. Skończyłeś budować i wziąłeś urlop?? No dobra, należy ci się, ale wróć tu jeszcze na chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 22.04.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 jak się mieszka? ciekawa jestem jak zagospodarowaliście pomieszczenie z ostatniego zdjęcia - jest tam kącik pralniano gospodarczy czy Twój warsztat? Gratuluję pięknego domu i chylę czoła nad Waszym wkładem pracy. Żonce gratuluję stylistki paznokci, bo widzę, że nie połamała podczas porządków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysiagdy 22.05.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Jurand, odezwij sie. Uprzejmnie prosimy o dorzucenie troche fotek do dziennika . Pochwal sie jak wykanczasz w domku. Jak dolna lazienka wyszla? A taras? Masz juz moze zrobiony? Pan Krężelok zaczyna u mnie juz na poczatku czerwca !! Bardzo miło Cie wspomina:) Pozdrawiam i czekam na fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 23.05.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Nie ma czym się chwalić....Jakoś tak trochę życie daje w kość i wszystko stoi lub posuwa się drobniutkimi kroczkami (tu listewka, tam deseczka...). Łazienka dolna nie ruszona (walczę z górną, bo spierdzielił ją taki jeden), taras - hmm, co chwilę zmienia się koncepcja... Zaczynamy malować domek z zewnątrz sadolinem (wcześniej był tylko podkład). Nic budowlanego się nie dzieje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-anna 26.11.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 E ,Jurand nie przejmuj sie u mnie takich jednych było wiecej ,Gnoje biorąsie za robotę spierniczą ,podlicza i w nogi,a ty człowieku patrz albo lepiej poprawiaj sam.My wzieliśmy wszystko w swoje rece i tez wykańczamy sami.Zewnątrz dom pomalowalismy impregnatem z teflonem na dzisiaj jest super,zobaczymy co bedzie po zimie.Wewnątrz jest cały olejowoskiem zakonserwowany.W małym pokoju gdzie mieszkają moje przyjezdne dzieci ,słysza kornika ,ale dom jest z solidnego drzewa modrzewiowego,niech sobie chrupie i tak całego nie zje.:)a jak go dopadne to zadusze własnymi recami.Pozdrawiam anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.12.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Witaj jurand79 ! Jako, że byłeś pierwszą osobą na forum z którą odważyłam się onegdaj skontaktować - ślę życzenia świąteczne i melduję posłusznie, że ...dom stoi A zalecenie co do pisania dziennika - wykonane - zapraszam http://img696.imageshack.us/img696/4117/780e00482900e151c2099c5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.12.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Niech magia Świąt Bożego Narodzeniawypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni,a blask gwiazd przypomina,że czasem wystarczy tylko wypowiedzieć życzenie! http://img452.imageshack.us/img452/9153/4682xk3.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fusy 23.04.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 A może ktoś chciałby podjechać, obejżeć, dotknąć? Wiem jakie to ważne i pomocne (dziękuję Edzi za miłe przyjęcie rok temu). Wolny termin w moim kalendarzu jakoś da się uzgodnić Czy zaproszenie nadal aktualne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shirly1 06.05.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam. Wciąż zbieram opinie posiadaczy domków z drewna i tak jeszcze do lipca Chciałam i tu poprosić o pomoc w mojej pracy magisterskiej poprzez wypełnienie ankiety http://webankieta.pl/ankieta/w1hpw40e16is. To naprawdę nie potrwa długo a większość pytań jest tylko na zaznaczenie bądź wymaga krótkiej odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts