Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do upragnionego domku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jurandzie, trzymam rękę na pulsie :wink: : co to znaczy, że dziura zażwirowana? Czyżbyś już poczynił jakieś postępy w sprawie GWC?

Jeszcze nie - to zostawiam na później - najpierw będę musiał obsypać fundamenty, a będę to robił przed stropem (czyli jeszcze co najmniej 2 tygodnie).

Dziura zażwirowana = rozplantowane 3 wywroty żwiru przed posadowieniem ław fundamentowych....

• 2 weeks później...

Na szczęście to tylko pustaki wentylacyjne. Komin systemowy będzie stał na zewnątrz - na tym filarze z bloczków betonowych...

Najbardziej rozbawiło mnie (naprawdę :) ) tłumaczenie, dlaczego nie dało się prościej:

"Szefie, te pustaki takie jakieś popieprzone - każdy inaczej ma dziurę!"

Powiedziałem, że trzeba było fugę pomiędzy każdym kanałem zrobić szerszą to byłaby możliwość przesuwania. Odopwiedział "No można było". jak zapytałem dlaczego tak nie zrobił to odparł "no jakoś tak wyszło..."

Odpuściłem, bo to tylko wentylacja. Opierdzielę to grubszym tynkiem albo płytą GK i będzie git. W sumioe oparcie będzie komin miał też na stropie, więc nic złego nie powinno się dziać...

Systemowy będzie prosty jak drut! Tu nie pozwolę na fuszerę!!! :wink:

Rencia, przekażę pozdrowionka pod warunkiem, że ty także przekażesz dalej postróffki od nas :D

Żaba, jak ja Ci zazdroszczę tego czasu na doglądanie pracy na budowie....

Ja kończę jedną zmianę za biurkiem, jadę do domu, jem conieco, przebieram się i walczę z drugą robotą... :( Zaglądam tylko na plac budowy od czasu do czasu, no ale cóż - coś za coś..........

A miałem okazję pracować jako nauczyciel informatyki w LO.... Nieeeee, chyba jednak nie chciałbym :lol:

Jasne że przkażę :D

No to do roboty bez opir..... nia się :oops:

Kiedy ci górale mają zacząć?

Rób zdjęcia na bieżąco - strasznie jestem ciekawa jak będą budować .

A kiedy się wybieracie do Istebnej?

Trzeba by może jakieś piwko chlapnąć pod te fundamenta? :wink:

Mieli zacząć od poniedziałku (17-go lipca) ale z racji mojego wyjazdu przesunąłem o tydzień termin.

Oj będą fotki będą, może nawet coś więcej :wink: Myślę o zainstalowaniu kamerki, żeby mieć wgląd na plac budowy z pracy :D:D:D

A Istebna - hmmm.... Za rok, może dwa...... :lol:

Roznąć to on dopiero zacznie - za 1,5 tygodnia :):):)

Nim zdążysz mrugnąć okiem będzie rok później. Przy budowie jakoś czas szybciej leci :-)

Fajna historia z tą lucerną :-) Wsiowy chłopak jesteś a lucerny nie rozpoznałeś??? :D :lol: :lol:

tu masz jeszcze ciekawe informacje o lucernie :-) http://odr.zetobi.com.pl/zwierz/uzytki_z/uzy004.htm

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b1/MedicagoLupulina02.jpg/250px-MedicagoLupulina02.jpg to lucerna nerkowata

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/08/Medicago_falcata_bgiu.jpg/250px-Medicago_falcata_bgiu.jpg a to sierpowata :-)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/Medicago_sativa_bgiu.jpg/150px-Medicago_sativa_bgiu.jpg a to zwyczajna siewna

którą miałeś pod bloczkami :-)?? A może żadną znich, bo odmian jest wieeeele :-)

• 2 weeks później...