Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do upragnionego domku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"Rzycie" weryfikuje plany :( - miał być piękny, miedziany fartuch dookoła domku osłaniający ocieplenie piwnicy. Nie będzie - koszt mosiądzu to około 2800 pln netto. O czystą miedź nie pytałem. :( Będzie blacha stalowa w kolorze rynien - grafit lub czerń...

wierzę, że i tak będzie ślicznie :-)

zdjęcie inspekcji jest świetne ;-)

jurand79 - mam pytanko- czy sciany działowe na poddaszu tez bedziesz robił z bala ? (takie same jak na parterze) Dzisiaj popędze syna niech wklei zdjęcia z mojej budowy .Juz od tygodnia stoi mój domek .A ze mamy ten sam projekt to fajnie tak podgladac .Troszke inna technologia moich górali z nizin na pióro własne.A tu mnie zaskoczyłes juz w pażdzierniku chcesz zamieszkać? Wiesz jak on fajnie trzeszczy jak sie osiada.

Zycze powodzenia -ja pewnie do swiat nie wykoncze tego cacka.

jurand79 - mam pytanko- czy sciany działowe na poddaszu tez bedziesz robił z bala ? (takie same jak na parterze) Dzisiaj popędze syna niech wklei zdjęcia z mojej budowy .Juz od tygodnia stoi mój domek .A ze mamy ten sam projekt to fajnie tak podgladac .Troszke inna technologia moich górali z nizin na pióro własne.A tu mnie zaskoczyłes juz w pażdzierniku chcesz zamieszkać? Wiesz jak on fajnie trzeszczy jak sie osiada.

Hejka :wink:

Na poddaszu scianki boczne (kolankowe) beda z bala - na wysokosc jednego metra (na 4 bale). Scianki szczytowe i dzialowe beda w szkielecie, z zewnatrz obite gruba deska o takiej samej wysokosci jak bale, beda takze pomiedzy nimi listwy :wink: Ma to wygladac tak jak sciana z litego bala. Calosc ocieplona bedzie 20 cm welny mineralnej (tak jak i dach). W naszej sypialni i na klatce schodowej bedzie boazeria, w lazience i pokojach dla dzieci bedzie GK. Nie chcemy dzieciakom dawac drewna bo sciany beda sie zmienialy z wiekiem - najpierw tapeta w misie, potem samochodziki, pozniej zapewne jakies plakaty - nie chcialbym wywalic kasy na drewno i potem je niszczyc albo skazywac dzieciakow na monotonnie...

W sypialni boazeria na skosach bedzie po sama kalenice, z widocznymi oszlifowanymi jetkami. Widzialem takie fajne zdjecie, gdzie nad malzenskim lozem pod skosem przerzucono przez belki kawalek zwiewnego mateialu - uroczo to wygladalo i bardzo nam sie spodobalo. W pozostalej czesci sufit bedzie zamocowany pod jetkami. :D

Juz wybudowalas? Jak to wyglada? Jak funkcjonalnie przestrzen sie ksztaltuje? Nie za maly wyszedl ten domek (ciagle sie tego jeszcze obawiam)? ZDJECIA PROOOOOSZE!!!!! :lol: Daj cynk z linkiem jak juz bedzie mozna conieco zobaczyc.

Dobrze kojarze? Jestes z okolic Hrubieszowa? Mozna by kiedys podjechac do was i przespacerowac sie po domku?

Dobrze kojarze? Jestes z okolic Hrubieszowa? Mozna by kiedys podjechac do was i przespacerowac sie po domku?

Zgadza sie jestem z Hrubieszowa .zapraszam .Sobota po 17 i niedziela -wolne mamy.DO zobaczemia !!!!!!!!!

Oj napewno nie ten weekend - na wesele sie wybieramy :wink:

ALe przyszly - kto wie... :lol:

POZDRAWIAM!!!