Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do upragnionego domku

Recommended Posts

No i to mi się podoba zaczyna być coś widać. Super.

Wiesz co przeraża mnie jedna rzecz - jak piszesz o róznych rzeczach w swoim dzienniku - a to o fundamencie , a to o kominie, a to o jakichś słupkach pod balkon....

Ja o tym wszystkim nie mam pojęcia i ogarnia mnie przerażenie :cry:

Coraz bardziej zaczynam się bać BUDOWY SWOJEGO DOMU.

Najchętniej bym to wszystko komuś zleciła , żeby pamięatał, że trzeba to czy tamto na takim etapie budowy.

Ale będę sie jakoś trzymać - wiem jestem jojczydło :-?

Pozdrowionka

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jurand 79

Baw sie dobrze . :lol: A mój domek nie ucieknie :lol:

a pulki co popatrz tutaj

http://annaxxxpawlowska.w.interia.pl/

Hej,

Widzę, że trochę pozmieniałaś w projekcie :wink:

Trochę ci zazdroszczę tej działki na skarpie :) - jaką ma szerokość i długość?

Wczoraj sprawdzałem trasę do Hrubieszowa - cholera, myślałem, że ta wschodnia granica jakoś bliżej jest :wink: 5 godzin jazdy - trochę mi za daleko... Cały dzień musielibyśmy spędzić w aucie - trochę by to bolało. Chyba jednak fotki będą musiały mi wystarczyć :(

Jaką masz grubość drewna na ścianie? Ocieplenie dajesz od środka, tak? No i co to za drewno z takimi ładnymi słojami :D ???

POZDRAWIAM!!!

Domek pieknie rosnie. Jestem pod wrazeniem. Jaka jest grubosc bali? To świerk? Jak bylo przygotowane drewno? Czyms bylo impregnowane? Nie wiem czy dobrze kojarze, że to Ty miales unikac wszelkiej chemii w domku :). Ciekawa jestem jak wyjdzie salon umiejscowiony w piwnicy. troche to zaskakujące, nie bedzie ciemno? tym bardziej ze dzialka plaska. kominek bedzie na parterze? Duzo tych pytan ale moze w wolnej chwili (pewno ich malo) odpowiesz.

pozdrawiam

Domek pieknie rosnie. Jestem pod wrazeniem. Jaka jest grubosc bali? To świerk? Jak bylo przygotowane drewno? Czyms bylo impregnowane? Nie wiem czy dobrze kojarze, że to Ty miales unikac wszelkiej chemii w domku :). Ciekawa jestem jak wyjdzie salon umiejscowiony w piwnicy. troche to zaskakujące, nie bedzie ciemno? tym bardziej ze dzialka plaska. kominek bedzie na parterze? Duzo tych pytan ale moze w wolnej chwili (pewno ich malo) odpowiesz.

pozdrawiam

Hej,

No to odpowiadam expresem (bo naprawdę mało mam wolnych chwil... :( )

-grubość bali - 24 cm na ścianach zewn, 14 na działowych

-świerk (sosny w koniakowie nie rosną)

-niczym jeszcze nie impregnowane. Będzie malowane specjalnym podkładem na zewnątrz jak już będzie cały stał. Od środka - woskowane

-Dobrze kojarzysz - jak najmniej chemii :wink:

-o to chodzi, żeby w piwnicy było ciemno - to ma być miejsce na kino domowe, posiedzenie przy browarku (jak nie będzie można z racji pogody tego zrobić na tarasie), słuchanie muzyki. Wiesz, fajna muzyczka albo brzdęki z gitary, nastrojowe światełko i takie tam.... :lol:

-kominek na parterze....

Pozdrawiam :D:D:D

W naszym domu miało nie być podpiwniczenia, ale se chyba nie odmówię :lol: Jak nie będzie to składzik na różne hobbistyczne gadżety mężusia to też wykombinuję taki nastrojowy salonik... spodobał mi się ten pomysł... taka nastrojowa piwniczka z klimatem... hmm, trzeba będzie podejść do tematu poważnie. No i mogę się pochwalić, że jutro jadę na spotkanie z geodetą. W końcu ujrzymy z mężem wszystkie kąty naszej działeczki. Nareszcie 1,5 roczne poszukiwania zakończone!!!! :D 8)

W naszym domu miało nie być podpiwniczenia, ale se chyba nie odmówię :lol: Jak nie będzie to składzik na różne hobbistyczne gadżety mężusia to też wykombinuję taki nastrojowy salonik... spodobał mi się ten pomysł... taka nastrojowa piwniczka z klimatem... hmm, trzeba będzie podejść do tematu poważnie. No i mogę się pochwalić, że jutro jadę na spotkanie z geodetą. W końcu ujrzymy z mężem wszystkie kąty naszej działeczki. Nareszcie 1,5 roczne poszukiwania zakończone!!!! :D 8)

No widzisz, a mojej żoneczce zdaża się poklnąć na tą piwnicę od czasu do czasu... Nie może przeboleć, że tyle kasy tam utopiliśmy. A ja? A ja przemilczam te jej chwile zwątpienia coby nie podsycać złości (złość urodzie szkodzi a ja chę mieć zawsze piękną żonę :lol: ). Doskonale wiem, że jak już będziemy mieszkać to sama stwierdzi, że WARTO było "zakopać" tyle kasy w ziemi :D:D:D

Hi!

Kurka! Ale fajowe te bale!

Aż mi się zachciało coś takiego budować! ;)

Tak! Mój następny dom będzie z bali! :)

No co ty!!! Następny rób inny, dopiero trzeci niech będzie z bali (wg zasady: Pierwszy dla wroga, drugi dla przyjaciela, trzeci dla SIEBIE). :lol:

Ja robię od razu dla siebie - łamię wszelkie zasady!!! :D:D:D

Hej,

Widzę, że trochę pozmieniałaś w projekcie :wink:

Trochę ci zazdroszczę tej działki na skarpie :) - jaką ma szerokość i długość?

Wczoraj sprawdzałem trasę do Hrubieszowa - cholera, myślałem, że ta wschodnia granica jakoś bliżej jest :wink: 5 godzin jazdy - trochę mi za daleko... Cały dzień musielibyśmy spędzić w aucie - trochę by to bolało. Chyba jednak fotki będą musiały mi wystarczyć :(

Jaką masz grubość drewna na ścianie? Ocieplenie dajesz od środka, tak? No i co to za drewno z takimi ładnymi słojami :D ???

POZDRAWIAM!!!

Hej.

a no pozmieniałam i jeszcze zmieniam co sie da ,a ostatnio widziałam ten projekt w nowej wersji,z kominkiem na œrodku i klatka schodowa tez na œrodku salonu,kuchnia na przeciw łazienki .Bardziej mi sie podoba ta nowa wersja ,ale nastepnego razu juz nie bedzie,

Tak ,działka na skarpie na dole wielki 80 m staw i juz sa ryba jakies tam.Działaka jest bardzo wšska 14 m i dlatego nie dostałam pozwolenia na dom z bala.

Bal ma gruboœć 10 ,ocieplenie daje od zewnštrz w œrodku zachowam BAL

(i na złoœć urzędnikom bedzie dom z bala.)Tylko œciany z tarasami zachowam drewniane (beda szalowane )

A drewno z pieknymi słojami i o kolorze łososiowym to modrzew jest piekny prawd? :D a tarasy z jodły żeby nie było tak mdło :lol:

Tak ,mieszkam daleko od œwiata tak juz prawie na ukrainie, a jednak jak bedziesz miał ochote to zapraszam.

Pozdrawiam.

Wlasnie myslelismy z mezem ze folia zalatwilaby sprawe...Mam nadzieje ze drewno nie nasiaknie. Serce sie kraje.... :-?

No i co tu gadac chlopie..niespodziewana zmiana pogody i Twoja relacja odstraszyla nas od budowania na raty :-? A moze mamy zajecze serce???

Nie ma co na raty.... Trzeba od razu machnąć całość! No ale na deszczowe dni nic się nie poradzi. :(:(:(

Miło was czytać, że jakoś robota wam idzie. szkoda tylko Jurand że ten deszcz leje. Mnie przez lato pięknie domek dosychał i częściowo już go zaimpregnowałem. Ja po dwóch miesiącach przerwy na budowie wracam i buduje dalej. Już mam kominek w salonie a jak twoje rozwiązania kominkowe. te pierwsze rozpalanie i dym z komina który sam stawiałem ech fajnie jest samemu coś tworzyć.

do ja-anna byłem już po modrzewia jeszcze raz dzięki jestem bardzo zadowolony

Pozdrawiam Balowiczów i jak będziecie w okolicach Częstochowy to zapraszam.

http://dzioba.fotosik.pl/albumy/5020.html

• 2 weeks później...

Czesc Jurand79. Obserwuję Twoje postępy w pracach. Podziwiam - :o trzeba powiedzieć. Może Twoi znajomi z Koniakowa mają wolną zimę(grudzień). Chętnie dałbym im zarobić. Buduję pod Łodzią w lesie. Do tej pory tylko czytałem. Teraz zamierzam włączyć się w ten rytm balowych pogaduszek(jeszcze doświadczenia niestety nie mam). Też będę miał piwnicę-pub :D Zobaczymy, kto lepiej będzie polewał.

Radek-nowy balowicz.