rencia 06.10.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Hejka jak tam postępy na budowie - kiedy kończysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 06.10.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Bardzo nam się podoba BARDZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 06.10.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Wszystko wygląda miodzio Napewno jesteście z siebie dumni, że jednak odważyliście się zbudować dom i proszę... marzenie piorunem się spełnia. Suuupppeeeerrrr A ja wczoraj wraz z mężem podpisałam akt notarialny zakupu naszej działki w pradolinie rzeki Hańcza. Miejsce niesamowite, a wiosną 2008 zacznie się budowa naszego drewnianego. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 06.10.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Hejka jak tam postępy na budowie - kiedy kończysz? Kiedy kończę? JAK NAJSZYBCIEJ!!! Chłopaki kończą za max tydzień. Potem ja zabieram się za instalacje, w połowie listopada wchodzi ekipa od piwnicy, kuchnię mamy ustawioną na połowę grudnia... ...a ja i tak myślę, że w listopadzie już będziemy tam nocować!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 06.10.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 No to super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadargo 07.10.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Hej Jurand Śpieszę z gratulacjami. Dom wygląda rewelacyjnie, bardzo nam się podoba. Już czuję ten klimacik, kominek za oknem pada śnieg...... ech.Śledzę wasze postępy i myślę, że za rok moze tez już będziemy mieszkali w swoim domku.A na razie w czwartek udało sie nam kupić w końcu nasz kawałek ziemi na Ziemi. Ruszamy na wiosnę.Mam pytanie. Na dachu masz dachówkę jakiego producenta i ile płaciłeś?Co do Waszych perypetii z oknami, to obejrzyj okna dokładnie przed zamontowaniem, czy nie ma jakiejś fuszerki. Drutex okna drewniane produkuje od niedawna, nie chcę sugerować, że żle wybrałeś ale w tej chwili firmy okienne mają zatrzęsienie zamówień, i może się zdarzyć że czegoś niedopatrzyli, bo robią to tylko ludzie, a jak się śpieszą ....Zresztą , już macie przeboje bo ktoś gdzieś czegoś niedopatrzył.Serdecznie Pozdrawiam Zygmunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzióba 08.10.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 No Jurand Pięknie to wygląda i tempo niezłe grauluje i oby tak dalej.Pozdrawiam Dzióba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 08.10.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Wyglada super W dziennik jeszcze sie nie wczytalismy, ale ze zdjec i z projektu domek wyglada dosc... znajomo Nasz rowniez ma byc z bali i w podobnym stylu, tylko troche mniejszy. Napiszemy cos wiecej jak tylko przeczytamy caly dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 09.10.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Hej Jurand Śpieszę z gratulacjami. Dom wygląda rewelacyjnie, bardzo nam się podoba. Już czuję ten klimacik, kominek za oknem pada śnieg...... ech. Śledzę wasze postępy i myślę, że za rok moze tez już będziemy mieszkali w swoim domku.A na razie w czwartek udało sie nam kupić w końcu nasz kawałek ziemi na Ziemi. Ruszamy na wiosnę. Mam pytanie. Na dachu masz dachówkę jakiego producenta i ile płaciłeś? Co do Waszych perypetii z oknami, to obejrzyj okna dokładnie przed zamontowaniem, czy nie ma jakiejś fuszerki. Drutex okna drewniane produkuje od niedawna, nie chcę sugerować, że żle wybrałeś ale w tej chwili firmy okienne mają zatrzęsienie zamówień, i może się zdarzyć że czegoś niedopatrzyli, bo robią to tylko ludzie, a jak się śpieszą .... Zresztą , już macie przeboje bo ktoś gdzieś czegoś niedopatrzył. Serdecznie Pozdrawiam Zygmunt Dachówkę mamy Koramic Renesansowa L15, kolor antracytowy. Cały dach (z obróbkami blacharskimi, instalacją piorunochronną i rynnami) kosztował nas około 13,5kPLN Będziemy testować okna - jakby co to reklamacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadargo 10.10.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Hej Jurand A ta cena to z położeniem czy + położenie?Powiem, że bardzo nam się podoba. Choć sami mamy upatrzoną dachówkę CREATONA brązową, tylko nie wiemy czy będzie pasowała.Czekamy na zdjęcia z osadzonymi oknami, i oczywiście na kosztorys, bo to pewnie interesuje tych co zamierzają dopiero budować, czyli również nas, choć mamy jakiś swój plan wydatków. Napisz również czy Twoj wstępny kosztorys pokrywa się z rzeczywistymi wydatkami.No i działaj w środku, aby się w listopadzie wprowadzić. Hej Pozdrawiam Zygmunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 10.10.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Hej Jurand A ta cena to z położeniem czy + położenie? Powiem, że bardzo nam się podoba. Choć sami mamy upatrzoną dachówkę CREATONA brązową, tylko nie wiemy czy będzie pasowała. Czekamy na zdjęcia z osadzonymi oknami, i oczywiście na kosztorys, bo to pewnie interesuje tych co zamierzają dopiero budować, czyli również nas, choć mamy jakiś swój plan wydatków. Napisz również czy Twoj wstępny kosztorys pokrywa się z rzeczywistymi wydatkami. No i działaj w środku, aby się w listopadzie wprowadzić. Hej Pozdrawiam Zygmunt Położenie dachówki było wliczone w cenie robocizny całości budowy (robiła to ta sama ekipa). Mogę zapytać, ile biorą za sam dach.... Czy wstępny kosztorys pokrywa się z rzeczywistością? Hmmm... Takie fajne zdanie cytowałem już nie raz - "Niedoszacowanie kosztów budowy pozwala podjąć decyzję o jej rozpoczęciu..." Właśnie pobrałem wniosek o podwyższenie kwoty kredytu o 20kpln, żeby starczyło na lodówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ala1719499794 10.10.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Domek boski oczywiciea czy mógłby podać linka do projektu?Bšdz ile ma pow. użytkowej?Jaka info na temat kosztów obecnego stanu?Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 10.10.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 NO I JAK WAM SIĘ TO PODOBA???? Bo nam BAAAAARDZO!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Mi się nie podoba bardzo, tylko ......................ogrooooooooooomnie!!!!!! Masz prześliczny domek. Zawsze podobały mi się drewniane domki. Bedziesz w nim szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 11.10.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witaj Jurand, Chyba nie muszę powtarzać za innymi, że niezłe dzieło sztuki stworzyli Twoi Harnasie. Gratulacje! Trzymam kciuki dalej. Teraz pytania: Nie obawiasz się, że będzie trochę ciemno na poddaszu? Postawiłeś tylko jeden komin? (rozumiem, że systemowy do kominka) - czy reszta to elektryka? I jeśli nie ma kominów wentylacyjnych - to robisz GWC z rekuperatorem? I nie wiem czy dobrze widzę: bale są wysunięte na zewnątrz fundamentów? Super dobrany kolor dachówki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 11.10.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 NO I JAK WAM SIĘ TO PODOBA???? Bo nam BAAAAARDZO!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Mi się nie podoba bardzo, tylko ......................ogrooooooooooomnie!!!!!! Masz prześliczny domek. Zawsze podobały mi się drewniane domki. Bedziesz w nim szczęśliwy Eeee tam - "Będziesz...". Żabciu - JUŻ JESTEM!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 11.10.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witaj Jurand, Chyba nie muszę powtarzać za innymi, że niezłe dzieło sztuki stworzyli Twoi Harnasie. Gratulacje! Trzymam kciuki dalej. Teraz pytania: Nie obawiasz się, że będzie trochę ciemno na poddaszu? Postawiłeś tylko jeden komin? (rozumiem, że systemowy do kominka) - czy reszta to elektryka? I jeśli nie ma kominów wentylacyjnych - to robisz GWC z rekuperatorem? I nie wiem czy dobrze widzę: bale są wysunięte na zewnątrz fundamentów? Super dobrany kolor dachówki Pozdrawiam. Czy będzie ciemno na poddaszu - hmmmm... Raczej nie powinno być. W sypialni jest duże okno balkonowe, w małych pokojach co prawda po jednym ale są od strony wschodnio-południowej, na korytarzu będzie też jasno, bo okno nad klatką jest od południowego-zachodu... Tak - komin jest jeden systemowy - do kominka. Wentylacja będzie półgrawitacyjna. Chcę zrobić GWC, w które będzie tłoczone wentylatorem powietrze. Da to efekt lekkiego nadciśnienia w domu więc powietrze będzie usuwane przez kratki i kanały do kominków wentylacyjnych w dachówce. Reku nie będzie... Widzisz i dobrze i źle Ściany zewnętrzne są licowane ze ścianą piwnicy, ale za to wystają węgły (obłap z ostatkiem ) Styropian będzie zachodził 10-15 cm na podwalinę (pierwszy bal) i będzie okuty blachą, żeby nie zaciekała za niego woda. Uniknę w ten sposób mostka termicznego, o który na początku tak bardzo się obawiałem. Kolor dachówki - też nam się podoba. Widzeliśmy takie połączenie wcześniej i dlatego padła decyzja na antracyt :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 11.10.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Hej Jurand A ta cena to z położeniem czy + położenie?................................... Zygmunt Położenie dachówki było wliczone w cenie robocizny całości budowy (robiła to ta sama ekipa). Mogę zapytać, ile biorą za sam dach.... ................................... Już wiem - położenie dachu przez naszych majstrów to koszt 25 pln/mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_moje 12.10.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Witaj Piotrze Macie PRZEPIEKNY domek. Twoi górale naprawde świetnie sie spisali. Zachwycił mnie sposob laczenia bali W swoim dzinniku bardzo obszernie i szczegółowo dzielisz sie swoja wiedza i pomyslami na dom i rozne rozwiaznia w nim zastosowane. Chcialabym zapytac czy moglbys takze udzielic nieco wiecej szczegolowych informacji o ekipie gorali - co do cen za caly domek i namiarow kontaktowych....Dopiero jestem na poczatku drogi ale przyznam ze tak bardzo to wszystko mnie ekscytuje, taki straszny glod wiedzy za az!!! calkiem jak dziecko chcialabym wszystko juz natychmiast wiedziec i umiec Zaczynam sie bac ze na domek 60-70m2 plus poddasze uzytkowe 150 tys pod klucz (bardzo skromne samo wyposazenie w to wliczam lub nawet tylko czesciowe domku) to bedzie malo... jakie jest twoje zdanie? Niestety wszytskie prace nie beda mogly zostac wykonane moimi raczkami Pozdrawiam serdecznie Ciebie i zone zyczac rychlego wprowadzenia sie do domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_moje 14.10.2006 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 zapomnialam na ogolnym podziekowac na namiary na ekipe budujaca a juz nie chcialo mi sie edytowac, wiec niniejszym BARDZO DZIEKUJE z zaproszenia do obejrzenia chetnie skorzystam jak tylko jakas wolna chwilka sie znajdzie-ciekawe co zrobie jak budowa sie zacznie skoro juz teraz na nic czasu nie mam pozdrofka serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 15.10.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam Jurand - można powiedzieć, że zaczynasz wykończeniówkę Pewnie sylwestar spędzisz na swoim. Fajnie masz! Żałuję, że ja dopiero w przyszłym roku Powiedz - ile kosztowało Cię pokrcie dachu ogólnie: materiał+robocizna (razem z rynnami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts