Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do upragnionego domku

Recommended Posts

Witam Jurand - można powiedzieć, że zaczynasz wykończeniówkę :D Pewnie sylwestar spędzisz na swoim. Fajnie masz! Żałuję, że ja dopiero w przyszłym roku :(

Powiedz - ile kosztowało Cię pokrcie dachu ogólnie: materiał+robocizna (razem z rynnami).

Sylwester??? Ja karpia chce utopic na wigilie juz we wlasnym domku!!! :D:D:D

Dachowka z akcesoriami 12kPLN (Koramic), rynny niecaly 1000, piorunochron okolo 300PLN. Moje majstry dach wliczyli mi w cene calego domu, a normalnie biora 25 pln/mkw.

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to nasi górą :D Ja wstępnie przeznaczyłem na dachówkę z robocizną 25 kpln. Ale według Twoich informacji będzie mniej. Mam podobny dach. Myślisz, że mógłbym spojrzeć z bliska na Twoją Budowlę?

Poza tym: dlaczego nie instalujesz Rekuperatora?

Jasne że można spojrzeć z bliska - kwestia dogadania terminu :wink: Praktycznie codziennie po południu jestem tam osobiście :D

Złap mnie na GG - podam ci nr komóry to się konkretnie ustawimy :)

Te 300 pln za piorunochron to sam materiał, robocizna moja...

Nie chcę na razie reku - będę miał tylko GWC. Wg mnie to trochę zbędny wydatek (przynajmniej na tą chwilę).

Witaj. Gratulacje ;) czytam od dłuższego czasu i podziwiam zdjecia i nie mogę się doczekać kiedy my ruszymy :)

a będzie dokładnie ten sam projekt tylko bez piwnicy, czy ścianki u góry masz drewniane czy z płyt G-K? Pozdrawiam

Z utęsknieniem będę czekać na Twoje relacje po zimie ;)

Witaj na początku dorgi przez mękę...... No dobra, żartuję :D:D:D

Ścianki u góry mam różne - niektóre z bala, niektóre obite deską szeroką jak bal, będzie trochę boazerii, trochę GK... Jak będę co nieco robił to na pewno wrzucę zdjęcia :wink:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Jurand, czy równocze�nie ze stawianiem bali - robiłe� instalację elektrycznš? Je�li nie - to jak zamierzasz schować kable, żeby nie było ich widać?

Pozdrawiam,

Jakub

Hej,

Kable rozciągałem niedawno - w peszlach zalanych w posadzce. Gniazdka będą tuż nad podłogą - peszel schowany pod listwą. Włączniki świateł - tam kable pójdą za listwami maskującymi ościeżnicę. Pion piwnica-parter-piętro będzie zrobiony z dużej listwy kablowej obok rozdzielnicy. Oświetlenie na parterze będzie wychodzić ze stropu - instalacja poddasza będzie pod podłogą (legary, wełna, OSB). Zrobię niedługo jakieś fotki i wrzucę w dziennik....

Fotki wchodzą teraz OKI.

Jurandzik - super masz.

My nadal jesteśmy na etapie rozmów - od sierpnia kiedy chciałam przez telefon kom. wydrapać oczy panu K. moja druga połowa prowadzi z nim rozmowy podobno jutro ma być ich finał.Jeśli pan K. poda nam chory termin i cenę (a generalnie w moim odczuciu robi wszystko co byśmy sami mu powiedzieli goodbay, a on by miał czyste sumienie) to mamy roczek w plecy bo domek owszem pewnie postawi nam pan .... ale dopiero we wrześniu.

Generalnie brzydko mówiąc szlak mnie trafia i mam ochotę pozwać pana K. do sądu bo wkońcu umowa nawet ustna do czegoś zobowiązuje. :roll:

A niektórzy mówią że budować swój domek to sama przyjemność - jeszcze nie zaczęliśmy a tu już takie problemy.

A wybieramy się do Istebnej w ten albo w przyszły weekend, może umówimy się na piwko???? :p