jurand79 15.10.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Witam Jurand - można powiedzieć, że zaczynasz wykończeniówkę Pewnie sylwestar spędzisz na swoim. Fajnie masz! Żałuję, że ja dopiero w przyszłym roku Powiedz - ile kosztowało Cię pokrcie dachu ogólnie: materiał+robocizna (razem z rynnami). Sylwester??? Ja karpia chce utopic na wigilie juz we wlasnym domku!!! :D:D Dachowka z akcesoriami 12kPLN (Koramic), rynny niecaly 1000, piorunochron okolo 300PLN. Moje majstry dach wliczyli mi w cene calego domu, a normalnie biora 25 pln/mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radekkow 15.10.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 No to nasi górą Ja wstępnie przeznaczyłem na dachówkę z robocizną 25 kpln. Ale według Twoich informacji będzie mniej. Mam podobny dach. Myślisz, że mógłbym spojrzeć z bliska na Twoją Budowlę? Poza tym: dlaczego nie instalujesz Rekuperatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 15.10.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 No to nasi górą Ja wstępnie przeznaczyłem na dachówkę z robocizną 25 kpln. Ale według Twoich informacji będzie mniej. Mam podobny dach. Myślisz, że mógłbym spojrzeć z bliska na Twoją Budowlę? Poza tym: dlaczego nie instalujesz Rekuperatora? Jasne że można spojrzeć z bliska - kwestia dogadania terminu Praktycznie codziennie po południu jestem tam osobiście Złap mnie na GG - podam ci nr komóry to się konkretnie ustawimy Te 300 pln za piorunochron to sam materiał, robocizna moja... Nie chcę na razie reku - będę miał tylko GWC. Wg mnie to trochę zbędny wydatek (przynajmniej na tą chwilę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 15.10.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Jurand, ten Chinol to można gdzieś w kraju kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 15.10.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Jasne - handluje tym jakiś gościu z Koniakowa. O ile dobrze pamiętam to http://www.legierski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lami 17.10.2006 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witaj. Gratulacje czytam od dłuższego czasu i podziwiam zdjecia i nie mogę się doczekać kiedy my ruszymy a będzie dokładnie ten sam projekt tylko bez piwnicy, czy ścianki u góry masz drewniane czy z płyt G-K? Pozdrawiam Z utęsknieniem będę czekać na Twoje relacje po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 17.10.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witaj. Gratulacje czytam od dłuższego czasu i podziwiam zdjecia i nie mogę się doczekać kiedy my ruszymy a będzie dokładnie ten sam projekt tylko bez piwnicy, czy ścianki u góry masz drewniane czy z płyt G-K? Pozdrawiam Z utęsknieniem będę czekać na Twoje relacje po zimie Witaj na początku dorgi przez mękę...... No dobra, żartuję :D:D Ścianki u góry mam różne - niektóre z bala, niektóre obite deską szeroką jak bal, będzie trochę boazerii, trochę GK... Jak będę co nieco robił to na pewno wrzucę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_moje 27.10.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Witaj Piotrze Brak zdjęć jakoś przeboleję o ile nie będzie to trwało zbyt długo Nie da się żyć bez oglądania takich fotek A gdzie obiecany nieco bardziej szczegółowy kosztorys budowy? (ten podany na grupie jest jedynie ogólny) Pozdrofka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_moje 27.10.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 I miałam zapytać czy Ci twoi to tylko z pryzmy budują czy z suszonego też? Cos dodzwonić się do nich nie mogę , może jakiegoś meila albo adres masz Piotrze? Jak postępy na budowie? Dasz radę zrobić karpiowi stawik w nowej wannie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 28.10.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Fotki już są a kosztorys - hmmm... Muszę w tym celu żonkę "zmolestować", żeby przeklepała to na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 28.10.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Fotki już są ...... Oj coś wolno się wciągają - chyba będzie trzeba lekko podkręcić serwerek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_moje 28.10.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Normalnie miodek na moje oczy takie fotki pięknego domku oj brak mi cierpliwości-niech już będzie wiosna 2008.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 30.10.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 No i nie będę się rozpisywać bo i nie ma po co - zdjęcia mówią same za siebie. Ekipa się sprawdziła co? Napisz troszkę o kosztach tego cuda. Pozdrowionak serdeczne - czekam na wykończniówkę i parapetówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdaron 11.11.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Jurand, czy równoczenie ze stawianiem bali - robiłe instalację elektrycznš? Jeli nie - to jak zamierzasz schować kable, żeby nie było ich widać? Pozdrawiam,Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 11.11.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Jurand, czy równocze�nie ze stawianiem bali - robiłe� instalację elektrycznš? Je�li nie - to jak zamierzasz schować kable, żeby nie było ich widać? Pozdrawiam, Jakub Hej, Kable rozciągałem niedawno - w peszlach zalanych w posadzce. Gniazdka będą tuż nad podłogą - peszel schowany pod listwą. Włączniki świateł - tam kable pójdą za listwami maskującymi ościeżnicę. Pion piwnica-parter-piętro będzie zrobiony z dużej listwy kablowej obok rozdzielnicy. Oświetlenie na parterze będzie wychodzić ze stropu - instalacja poddasza będzie pod podłogą (legary, wełna, OSB). Zrobię niedługo jakieś fotki i wrzucę w dziennik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 11.11.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 U mnie też fotki wchodzą takim migiem, że nawet nie muszę czekać. W sumie to nie mogę się doczekać kolejnych bo ostatnio piszesz o wylewce w piwnicy o elektryce, no i obejrzeć by się to chciało. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 11.11.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 foty, foty, foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_moje 12.11.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 szczescie_moje, prosze pisz w komentarzach, oki? Najmocniej przepraszam nawet nie zauwarzylam ze pisze w TWOIM dzienniku zamiast w komentarzach. Obiecuje solidna poprawe i nie otwieranie jednoczesnie dziennika i komentarzy zeby mi sie nie pomieszalo znow cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 13.11.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Fotki wchodzą teraz OKI. Jurandzik - super masz. My nadal jesteśmy na etapie rozmów - od sierpnia kiedy chciałam przez telefon kom. wydrapać oczy panu K. moja druga połowa prowadzi z nim rozmowy podobno jutro ma być ich finał.Jeśli pan K. poda nam chory termin i cenę (a generalnie w moim odczuciu robi wszystko co byśmy sami mu powiedzieli goodbay, a on by miał czyste sumienie) to mamy roczek w plecy bo domek owszem pewnie postawi nam pan .... ale dopiero we wrześniu. Generalnie brzydko mówiąc szlak mnie trafia i mam ochotę pozwać pana K. do sądu bo wkońcu umowa nawet ustna do czegoś zobowiązuje. A niektórzy mówią że budować swój domek to sama przyjemność - jeszcze nie zaczęliśmy a tu już takie problemy. A wybieramy się do Istebnej w ten albo w przyszły weekend, może umówimy się na piwko???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eliszka 13.11.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Domek masz mało powiedziane cudny jeszcze tylko zapach drzewa z kominka i czego więcej chcieć. Niektóre fotki wchodzą wolno ale co tam. To co widziałam to w zupełności wystarczy tylko dodać nic ująć. Gratuluję.Pozdrowionka,Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts