Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do upragnionego domku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Hej dobry kumplu - coś jakoś mało chyba czasu mamy :cry:

Jak tam postępy?

Byliśmy w ostatni weekend w Istebnej - widzieliśmy się z Jackiem i wszystko zaczyna wyglądać obiecująco ale narazie się nie chwalę bo jeszcze co zappesze.

Jak pewne rzeczy będę wiedziała na 100% to się wyspowiadam.

Oczywiście znów naogladaliśmy się domków, znów piliśmy piwko - szkoda że was nie było, znów byliśmy w wielkiej chacie z bali na kolacji.

Szkoda tylko że czas szybko leci bo w niedziele trza było pakować manatki i wracać do domu.

Mam nadzieję że się odezwiesz i napiszesz troszkę o postępach.

Pozdrowionka

Ja Cię!!! Mój ulubiony Pilsnerek!!! I to w takim fajnym klimacie!!! :lol: :lol: :lol: No ale cóż - jak knajpa Pilsnera to Urquellik koniecznie musi być :wink: No to ZDRÓWKO! :D Co prawda dziś nie mam dokładnie tego piffka (choć kufelek stosownym logo przyzdobiony) ale przeniczny Faustus z browaru o swojsko brzmiącej nazwie JURAND :lol: też jest dobry. Choć to nie to samo pyszne przeniczne z wrocławskiego Spiża to jednak coś w sobie ma... :wink: No fakt - szkoda, że nas tam też nie było. Cóż - życie pokręcone jak cholera - kiedy potrzeba mieć trochę czasu to zazwyczaj go nie ma... :( O urlopie do świąt mogę sobie tylko pomarzyć... Nawet popołudnia jakoś mi giną. Instalacji elektrycznej nie mogę skończyć bo zawsze coś wypada... Teraz muszę lecieć na 2 dni do Szwecji - znowu dwa popołudnia robota będzie stała. Ech...

A o postępach - za chwilkę co nieco napiszę. Dzięki za przywołanie do tablicy :wink:

A ja te zdjęcia chciałam pooglądać :cry: :evil: :-?

Było nie było i tak postępy są mimo że ciągle gdzieś tam za Bałtyk fruwasz a i plan solidny, co prawda tylko dwa tygodnie są do świąt - ale jak mówią wiara i zapał zdziałają cuda.

Ja wierzę i dopinguję nieustannie !!!!!!!!!!!

A majster coś tam bąkał o twoich schodach........ :wink:

Pozdrowionka

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Juarndzik gdzież Cię wcielo???????????

Pomieszkujesz już troszki w domku czy jeszcze nie?

Jak tam wykończeniówka - idzie do przodu ?????? - mam nadzieje że tak.

Pozdrowionka

PS - u mnie zaczynają na początku kwietnia a drewienko wlaśnie się wycina i na początku marca ma być gotowe do przywiezienia.

• 2 weeks później...
Juarndzik gdzież Cię wcielo???????????

Oj wcięło mnie, wcięło......

Jakoś tak wychodzi że mam straszne kłopoty z czasem.... NIe mam kiedy robót pociągnąć, że o forum nie wspomnę. :( Muszę się w końcu zebrać i dopisać co nieco.

Mam już boazerię na górze, górną łazienkę wykończoną w 3/4, gipsy w pokojach przyszłych dzieciaków, kładą się płytki na podłodze parteru.

Pozostały podłogi na górze, rozprowadzeni gorącego powietrza, szlifowanie i woskowanie bali, obudowa kominka. KUCHNIA CZEKA DO ZAMONTOWANIA, SCHODY CZEKAJĄ NA UMÓWIONY ZNAK-SYGNAŁ A JA NIE MAM KIEDY PODGONIĆ ROBOTY! Straszne to jest, ale niestety prawdziwe.

A miało być tak pięknie.... Święta w domu.... No, ale mam nadzieję, że w lutym to jużbędziemy mieszkać :)

Pozdrawiamy serdecznie! :lol:

Fajnie że się odezwałeś,wklep zdjęcia .Może ściagne coś do siebie ,u mnie gres w piwnicy ,kotłowni i garazu no i glazure koncza układac w kotłowni.I tyle.Postanowiłam poczekać do lata z wykańczaneim góry (niech sobie usiadzie jeszcze troche).Ciekawa jestem jak zaprojektowałeś kuchnie.Ja mam 3 pomysły ,który wybiorę nie wiem.Na górze wymieniłam łazienkę na garderobe.(To wszystko tylko w planach),Na parterze wymieniłam łazienke z pokojem .jak juz urzadze to wkleją moje dzieci zdjecia (bo ja nie potrafie

:oops:

Pozdrawiam ja-anna

---------------------------------------------

bo babci wszystko sie wybacza

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Gdzie żeś przepadł Jurandzie? Twego dębowego dworu nie żałuj ... do polukania :wink: :lol:

A na poważnie - toć w lutym mieszkać miałeś. Prześlij jakie dobre wieści.

Pozdrowionka. :D

No faktycznie - trochę dawno już mnie tu nie było... :roll:

Cóż - takie czasy. Zaganiany człowiek dziś jak cholera. Miała być przeprowadzka na święta, niestety nie udało się na bożonarodzeniowe. Może choć wielkanocne się udają...

Pozdrawiam

No w końcu !!!!! :p

Fajna umywaleczka, hm a Jacek mówił że w łazience zostawiłeś sobie bale :o

Widać że cosik do przodu się posuwa.

U mnie fundamenta się leją i zaraz garaż bet. buduje.

Pierwszy tydzień kwietnia przyjeżdża drzewko z ekipą.!!!!!! :D

A potem to już poleci pewnie po świętach wielkanocnych.

W każdym razie w czerwcu ma już być stan surowy zamknięty.

Potem wykończniówka :roll: :-? .

Pozdrowionka