Gość cegiełka 22.07.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Dostałam w spadku stary domek ok. 50 m2 - w sumie 2 pokoje kuchnia, łazienka, przedpokój. Chciałabym go wyremontować, przebudować, zaadoptować poddasze. Gdzie można znaleźć jakieś projekty przebudowy? Ewentualnie czy ktoś zna jakiegoś dobrego niedrogiego architekta w okolicach Myszków- Częstochowa, który mógłby mi coś fajnego zaproponować? dodam jeszcze że domek znajduje się na dość wąskiej działce w poprzek i nie ma za dużej możliwości rozbudowy w bok. pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.07.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Projekt przebudowy - tylko indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 30.07.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Zapewne nie ma projektu, wg którego chałupkę wybudowano Znajdź architekta, który zrobi Ci inwentaryzację obiektu i projekt rozbudowy Najlepiej osobę działająca na miejscu, obeznaną z lokalnymi warunkami. Projekt rozbudowy z inwentaryzacją wyjdzie Ci nie tak drogo, a masz możliwość projektować na swoje potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.07.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 na forum jest archiekt , Pan Robert Skitek , moze z Nim sie skontaktuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 30.07.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 dzieki rrmi za reklamę Cegiełka, tak jak napisał Ci pitbull - nie ma gotowych projektów rozbudów, przebudów itp... - trzeba zrobić inwentaryzację, ocenę stanu technicznego no i projekt budowlany. rozejrzyj się po okolicznych architektach, na pewno kogoś znajdziesz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.07.2005 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 nie ma co dziekowac , jak Cie poreklamuje to mam indywidualny gratis , a nie? nie ma za co , jak widze , ze ktos w potrzebie to biegne z pomoca taka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2k 02.09.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Mam podobną sytuacje, z tym, że inwentaryzacje i projekt koncepcyjny remontu/przebudowy juz mam. Ile moze kosztowac sam projekt budowlany, niezbedny w zasadzie tylko do tego aby dostac pozwolenie na budowe...? b2k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 02.09.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Zależy kto go będzie robił i jakie będzie zakres opracownia, uzgodnienia itp. Ale moim zdaniem min 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 13.09.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Czy kompleksowy remont domku (bez poddasza użytkowego) na wsi czyli: 1) wymiana więźby, 2) nowy dach 3)strop drewniany, może być konieczna wymiana niektórych belek (teraz wszystko jest zakryte), 4) wzmocnienie ścian szczytowych powyżej parteru (trzeba rozebrać stare i dobudować nowe, bo rozłażą się), 5) ocieplenie ścian wełną i tynkowanie, 6) wymiana okien i założenie okiennic, 7) dobudowanie przedsionka(wiatrołapu) do ściany z głównym wejściem, nie zamierzam adaptować poddasza to jest JUŻ przebudowana, czy jeszcze remont i czy takie działania wymagają obecnie zezwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 16.09.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 To jest remot - wystarczy zgloszenie. Jedynie przy wymianie elementów konstrukcyjnych potrzeba pozwolenia na budowe (w przypadku stropu i dachu i ściany szczytowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.09.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 1,3,4,7 podlegaja pod pozwolenie na budowę adopcją na tym forum się nie zajmujemy... ale gdybys chciala adaptowac to poddasze, to tez pozwolenie na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.09.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Robert a czy czasem po 30 września nie ulegną zmianie przepisy Prawa budowlanego w kierunku liberalizacji, m.in. w zakresie generalnego remontu budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.09.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 fakt, że wylatuje zapis o wymianie elementów konstrukcyjnych http://www.mi.gov.pl/prezentacje/jednostki_dokumenty/27/prawo_bud_zm.pdf ale jak to będą interpretowały urzedy to nie wiem. punkt 7 nadal bedzie podlegal pod pozwolenie na budowe, chyba ze potraktujesz to jako przydomową oranżerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts