osek 22.07.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 witam wszystkich mądrzejszyche ode mnie- czyli witam wszsystkich. ;] jaka jest różnica pomiędzy tynkiem 'gipsowym' a o połowe tańszym "gumowym" (chyba nie do końca dobrze to napisałem) ile w takich mniejszych miastach ( a nawet wsiach) biorą za metr wykopu? tu chyba trzeba dodać że dziura na "rure" byle dojść do wody. czym zapregnować (znowu nie wiem czy nie przekręciłem słówka ;] ) krąkwie od dachu i cały dach? wiem że to powinno być robione przed robieniem dachu... ale wydaje mi się że nie było.... wiecie w czym to drewno miało leżeć i sie moczyć? niby cos słyszałem że nawet i tydzień.... chce ktoś kupić szlifierke kątową? - żartowałem ;] ostatnie- czy takie farby kauczukowe (chyba) do betonu- nadają się na podjazd do garażu? bo chyba w zime dadzą o sobie znać.... pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 22.07.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Musisz sporo poczytać ... a potem dopiero zadać pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 22.07.2005 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Musisz sporo poczytać ... a potem dopiero zadać pytania. jo tam- to po co forum? od razu mógłbyś mi odpowiedzieć- kup se ksiązki.... dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.07.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Tynk gumowy - to chyba nieznane pojęcie w budownictwie. Farby chlorokauczukowe nie nadają się na powierzchnie poziome, zwłaszcza ścierane oponami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 23.07.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Farby chlorokauczukowe nie nadają się na powierzchnie poziome, zwłaszcza ścierane oponami. hmm a to nie z tego przez lata malowanao pasy na jezdni ?!?!?! co prawda po byle deszczu kreciło sie samochodem piruety pierwszej klasy a nie jeden przechodzień spojrzał smierci w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 23.07.2005 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Tynk gumowy - to chyba nieznane pojęcie w budownictwie. Farby chlorokauczukowe nie nadają się na powierzchnie poziome, zwłaszcza ścierane oponami. wię cmoże i przekręciłem to... ale od zwykłego tynku gipsowego jest inny- prawie o połowe tańszy... nie znacie go mozE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 23.07.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 więc może i przekręciłem to... ale od zwykłego tynku gipsowego jest inny- prawie o połowe tańszy... nie znacie go mozę? równo ułozona, nieotynkowana sciana. albo tynk glinany z własnej gliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 24.07.2005 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 więc może i przekręciłem to... ale od zwykłego tynku gipsowego jest inny- prawie o połowe tańszy... nie znacie go mozę? równo ułozona, nieotynkowana sciana. albo tynk glinany z własnej gliny ...i z własną robocizną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kierownik 24.07.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 witam wszystkich mądrzejszyche ode mnie- czyli witam wszsystkich. ;] jaka jest różnica pomiędzy tynkiem 'gipsowym' a o połowe tańszym "gumowym" (chyba nie do końca dobrze to napisałem)myślę, ze chodzi Ci o szpachlówke gipsową która wyrównuje sie ściany gipsem za pomoca gumowej szpachli cena szpachlowania to 5 zł/1m2 ile w takich mniejszych miastach ( a nawet wsiach) biorą za metr wykopu? tu chyba trzeba dodać że dziura na "rure" byle dojść do wody. 50 zł/za 1 beton kopania ręcznego czym zapregnować (znowu nie wiem czy nie przekręciłem słówka ;] ) krąkwie od dachu i cały dach? wiem że to powinno być robione przed robieniem dachu... ale wydaje mi się że nie było.... wiecie w czym to drewno miało leżeć i sie moczyć? niby cos słyszałem że nawet i tydzień.... prawidłowo pisze się zaimpregować krokwie krokwie impregnuje się roztworem wodnym soli z dodatkiem siarczanu miedzi moczy sie w zaleznosci od przekroju drzewa - im większy przekrój tym dłuzej, aby roztwór wsiaknał jak najgłebiej duze przekroje nawet tydzień chce ktoś kupić szlifierke kątową? - żartowałem ;] mam własną - też zartowawałem ostatnie- czy takie farby kauczukowe (chyba) do betonu- nadają się na podjazd do garażu? bo chyba w zime dadzą o sobie znać.... pozdrawiam. farby chlorokauczukowe nie nadaja się do malowania podjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 24.07.2005 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 no kurcze, Kierowniku ; P thx za odpowiedzi 50 zł/za 1 beton kopania ręcznego to chyba 30-40 złoty za kopanie ciężkim sprzętem to nie jest drogo... ;] btw- po znajomości.... prawidłowo pisze się zaimpregować krokwie krokwie impregnuje się roztworem wodnym soli z dodatkiem siarczanu miedzi moczy sie w zaleznosci od przekroju drzewa - im większy przekrój tym dłuzej, aby roztwór wsiaknał jak najgłebiej duze przekroje nawet tydzień e, tylko że ja facetki od chemi z szkoły średniej nie chce nawiedzac : P czy jest jakaś nazwa juz przygotowanego- tego? ;] zaimpregnować- tak, wiem : P tak samo trzeba zaimpregnować : P łaty i kontrłaty, tak? mam własną - też zartowawałem mam 500W i 2000W, może chcesz? :] nie żartowałem ; ) nówki ;> farby chlorokauczukowe nie nadaja się do malowania podjazdu a jak można zrobić ładnie podjazd? ;] (ale taki konkrentie stromy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 25.07.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Podjazd - kolorowa kostka, Klinkier, asfalt,ewentualnie żywica z ostrą posypką (szlaka chromowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kierownik 26.07.2005 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 no kurcze, Kierowniku ; P thx za odpowiedzi to chyba 30-40 złoty za kopanie ciężkim sprzętem to nie jest drogo... ;] btw- po znajomości.... myślę, ze to okazja e, tylko że ja facetki od chemi z szkoły średniej nie chce nawiedzac : P czy jest jakaś nazwa juz przygotowanego- tego? ;] np. ogniochron, soltox zaimpregnować- tak, wiem : P tak samo trzeba zaimpregnować : P łaty i kontrłaty, tak? dokładnie - tak mam 500W i 2000W, może chcesz? :] nie żartowałem ; ) nówki ;> mam własna a jak można zrobić ładnie podjazd? ;] (ale taki konkrentie stromy) kostka brukowa, płyty YOMB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts