backdraft 22.07.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 gdzies słyszałem, że ktoś używał pompy podczas lania betonu do fundamentów - czy trzeba do wylewania fundamentów zamawiać oprócz gruszki tez pompę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 22.07.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 jak tylko ławy to bez pompy , rynna powinna wystarczyć jak jest dobry dojazd dla betonowozu z każdej strony , a jak ściana fundamentowa w calości wylewana to w zależności od jej wysokości , może i być potrzebna pompa , ale chyba raczej przy fundamentach się żadko używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 22.07.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 oczywiściepompa 200 złTak mi kolega mówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 22.07.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 gdzies słyszałem, że ktoś używał pompy podczas lania betonu do fundamentów - czy trzeba do wylewania fundamentów zamawiać oprócz gruszki tez pompę? Jeśli nie ma bezpośredniego dojazdu lub jest utrudniony dostęp do wykopu to lepiej zamówić pompę , pompa też skraca czas "wylewania" ław. Jeśli nie ma przeszkód to pompa może tylko ułatwić sprawę - niemniej jednak pompa to koszty, 200-300 zł/godzina lub wliczona cena w m3. Z reguły bardziej użyteczna jest przy stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 22.07.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 jak nie musisz to nie bierz. Ja musialem .... dzialke mam waska wjazd z jednej strony tylko. Bez pompy nie dalbym kompletnie rady u mnie kosztowala 22 zl /m3 betonu, dojazd gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts