Joga 05.08.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Wszystko ładnie pięknie ale nie piszecie w jakiej technologii stawiacie domy. Zupełnie inny cennik jest przy scianie jednowarstwowej a inny przy scianie ze styropianem lub 3-warstwowej. To też istotnie wpływa na cenę. Strzał w dziesiatkę kolegi: 18 postów o cenie budowalnki ścian i nikt nie zapytał o technologię, czyli trochę bezcelowa wymiana infomacji Dla pocieszenia: w Warszawie za budowę do stanu surowego otwartego z więźbą, ściana trójwarstwowa ceramiczna z wełną, pow. 260+50m2, nie znalazłem ostatnio firmy poniżej 90,000 pln, która wystawi Ci fakturę (A jak wiadomo faktura na calość usługi to natychmiastowa oszczędność 15% na materiale). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.08.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Wszystko ładnie pięknie ale nie piszecie w jakiej technologii stawiacie domy. Zupełnie inny cennik jest przy scianie jednowarstwowej a inny przy scianie ze styropianem lub 3-warstwowej. To też istotnie wpływa na cenę. Strzał w dziesiatkę kolegi: 18 postów o cenie budowalnki ścian i nikt nie zapytał o technologię, czyli trochę bezcelowa wymiana infomacji Dla pocieszenia: w Warszawie za budowę do stanu surowego otwartego z więźbą, ściana trójwarstwowa ceramiczna z wełną, pow. 260+50m2, nie znalazłem ostatnio firmy poniżej 90,000 pln, która wystawi Ci fakturę (A jak wiadomo faktura na calość usługi to natychmiastowa oszczędność 15% na materiale). Joga przy tak dużym domu to cena pewnie wcale nie wygórowana. Powiem jedno u mnie parterówka 170 mkw razem z garażem i do tego 40 m kw piwnicy (to najbardziej podnosi cenę), ściany jednowarstwowe z keramzytobetonu (36,5cm)- za robociznę chcą 40. 000 pln. Gdybym budowała z ociepleniem tj sciany z czegoś o grubości +/- 25 to wchodzi w rachubę połowa tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 05.08.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Wszystko ładnie pięknie ale nie piszecie w jakiej technologii stawiacie domy. Zupełnie inny cennik jest przy scianie jednowarstwowej a inny przy scianie ze styropianem lub 3-warstwowej. To też istotnie wpływa na cenę. Ja pisze. W linku który podałem jest technologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 05.08.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Wszystko ładnie pięknie ale nie piszecie w jakiej technologii stawiacie domy. Zupełnie inny cennik jest przy scianie jednowarstwowej a inny przy scianie ze styropianem lub 3-warstwowej. To też istotnie wpływa na cenę. Ja pisze. W linku który podałem jest technologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 05.08.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Wszystko ładnie pięknie ale nie piszecie w jakiej technologii stawiacie domy. Zupełnie inny cennik jest przy scianie jednowarstwowej a inny przy scianie ze styropianem lub 3-warstwowej. To też istotnie wpływa na cenę. Strzał w dziesiatkę kolegi: 18 postów o cenie budowalnki ścian i nikt nie zapytał o technologię, czyli trochę bezcelowa wymiana infomacji Dla pocieszenia: w Warszawie za budowę do stanu surowego otwartego z więźbą, ściana trójwarstwowa ceramiczna z wełną, pow. 260+50m2, nie znalazłem ostatnio firmy poniżej 90,000 pln, która wystawi Ci fakturę (A jak wiadomo faktura na calość usługi to natychmiastowa oszczędność 15% na materiale). Witam !!! No i co ci po takiej oszczędności jak przepłacasz przynajmniej 3x ??? 90tyś za robociznę ????????? To jakiś kosmos .Dzięki za takie oszczędności . D.RZ ps. Ja płacę za stan surowy otwarty ściana 2W 12tys zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 05.08.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Wszystko ładnie pięknie ale nie piszecie w jakiej technologii stawiacie domy. Zupełnie inny cennik jest przy scianie jednowarstwowej a inny przy scianie ze styropianem lub 3-warstwowej. To też istotnie wpływa na cenę. Strzał w dziesiatkę kolegi: 18 postów o cenie budowalnki ścian i nikt nie zapytał o technologię, czyli trochę bezcelowa wymiana infomacji Dla pocieszenia: w Warszawie za budowę do stanu surowego otwartego z więźbą, ściana trójwarstwowa ceramiczna z wełną, pow. 260+50m2, nie znalazłem ostatnio firmy poniżej 90,000 pln, która wystawi Ci fakturę (A jak wiadomo faktura na calość usługi to natychmiastowa oszczędność 15% na materiale). Witam !!! No i co ci po takiej oszczędności jak przepłacasz przynajmniej 3x ??? 90tyś za robociznę ????????? To jakiś kosmos .Dzięki za takie oszczędności . D.RZ ps. Ja płacę za stan surowy otwarty ściana 2W 12tys zł . (bez dachu -za który zapłace 10tyś ) Razem 22 tyś zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 06.08.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 za dom 260 m2 łącznie z garażem - robocizna: 25tys za stan surowy +10 tys dach (więźba i deskowanie), okolice w-wy; w naszej okolicy wołali i 45-50 tys za całość, ale byli też tacy po 25 za wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabol 08.08.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Witam. Jeśli jest sprawdzony i robi super, to cena wg mnie nie jest zbyt wysoka. Ja byłem umówiony z super-ekipą na 23 000 za stan surowy domku 146 m2 budowanego z betonu komórkowego 42cm. W tym było też przygotowanie placu budowy - na początek wybudowali piękne WC, a potem zabrali się do zdejmowania humusu . W tej cenie zrobili też 2 balkony, schody, zagęścili piasek i wylali podłogę parteru. Miałem też tańsze oferty, ale po wizji lokalnej na ich budowach przestałem się zastanaiwać . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartxm 08.08.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 w okolicach krakowa za kraba 2 pow użyt 118m do stanu surowego z dachem i obróbkami od 18.000 do 22.000, zamawiam ekipe na przyszły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartxm 08.08.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 w okolicach krakowa za kraba 2 pow użyt 118m do stanu surowego z dachem i obróbkami od 18.000 do 22.000, zamawiam ekipe na przyszły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 08.08.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 według mnie cena jest średnia, czyli O.Ki, u mnie z więźbą wyszło 19tyś, ale to już cena bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 09.08.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A ja dam zarobic wykonawcy 45.000 za domek 400 m2 powierzchni użytkowej, a robie z cegly silikatowej. Tyle ze to Warszawa. witam w klubie bialasów - jak tam twoja ekipa? co robicie ? czy w tej cenie wszystkjo jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jandecorator 10.08.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 murarz chce dla siebie tyle czy dla całej ekipy?Jak z ekipa,to niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 10.08.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Ja za stan surowy otwarty domu o pow. użytkowej 115 m2 (projekt LMP60 - Lipińscy) dostałem wycenę na murarkę - 19.000 zł netto. W tym: - fundamenty z izolacją, zagęszczenie gruntu, wylanie chudziaka - 5.000 - pierwsza kondygnacja (mury, komin, strop, schody) - 9.000 - poddasze (ścianki kolankowe, mymurowanie kominów) - 3.000 - ścianki działowe - 1.000 - taras i schody wejsciowe - 1.000 Technologia: sciana dwuwarstwowa z PTH, schody murowane Na ekipę już prawie się zdecydowałem. Tak,a propos, co sadzicie o tej wycenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 10.08.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Za mój dom (na miniaturce) w pełnym podpiwniczeniu od zdjęcia humusu po ułożenie dachu i montaż rynien zapłacę 36 kPLN netto. Dla mnie to dużo ale nie żałuję bo ekipa jest super. W ich zakresie jest całość prac (materiały po mojej stronie). Uważajcie na wykonawców bo niektórzy dają niską cenę a potem okazuje się że chcą dostać gotowe strzemiona albo trzeba im nająć pomocników (po naszymu chalangrów ). Moi panowie mykają swoim autem po materiały jak coś trzeba przywieźć i nigdy jeszcze nie zawołali o jakąś dodatkową kasę. Podobno śląsk w kategoriach robocizny jest drogi ale cóż - tu mi pasuje i już. Pozdrawiam Jarek PS właśnie przeczytałem wątek "Strzemiona - ile warte" no i jest to dokładnie ten temat. Tani wykonawca? nie ma sprawy tylko co on za tą kasę zrobi?. A tak w ogóle to podpisujta umowy ! Bądźta bamboocha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts