Troppau 19.11.2002 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Witam wszystkichbuduję domek rekreacyjny o wym.6x4m,wys.4,5m.,pośrodku ścianka nośna.Czy ktoś mógłby mi doradzić jak powinno wyglądać zbrojenie stropu,oraz czy konieczne jest robienie wieńca przed położeniem stropu.dziękuję za pomocPozdrawiamGerard Troppau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.11.2002 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2002 Położyć co 15 cm żebrówkę 12 wzdłuż krótszej scianie, na długiej rozdzielczą 6 co 25 cm. Co drugi pręt 12 odgiąć. Nie bawić się w żadne wieńce. Jeżeli ma byc ściana kolankowa to wypuścić co 1.5 m pręt 12 na wysokość sciany kolankowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Troppau 21.11.2002 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 Dziękuję za pomoc,i jeszcze jedno pytanie-co to jest ściana kolankowa?.Buduję bez projektu(ogródki działkowe)a w sprawach budowlanych jestem laikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 21.11.2002 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 Ściankę kolankową wykonuje się po to aby wyżej zamocować dach. Uzyskuje się w ten sposób więcej miejsca na poddaszu. Na ściance kolankowej (na wieńcu)umieszcza się murłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestisz 06.09.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Mam do wykonania strop żelbetowy o wymiarach 4m x 2m jakiego użyć drutu do zrobienia kratownicy, i jak za zbroić belkę nad bramą garażową szer.2.50m grubość muru 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts