kleksik 22.07.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Dzien dobry,mamy pękniętą ściane do naprawy gwarancyjnej. Wykonawca orzekł, że wymaluje nam tą ściane na biało, bo taka była w momencie oddania budynku. Mam niejasne wrażenie że powinien usunąwszy usterke przywrócic stan rzeczy sprzed wykonania naprawy czyli wymalować ściane na kolor którym jest pomalowana. Czy mam racje?I czym sie podeprzeć w sensie prawnym? dziekuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.07.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Rację masz. A jeżeli kolor już z letka wyblakł na pozostałych ścianach to wykonawca powinien doprowadzić całą elewację do porządku, a nie tylko ścianę z pęknięciem. Ustawy doklika ktoś inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleksik 25.07.2005 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 cieszę się bardzo, że mam racje Jednak chciałabym podstawe prawna jakąś, bo wykonawca już nieco zmiękł nadal jednak wolałabym znać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts