pitter 22.07.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 wiec mam do pomalowania dom dodam ze jeste w usa dom jest chyba drewniany malowano go ostatnio 15 lat temunajpierw zedre stara farbe spachelka niewiem czym mam zalepic dziury i pekniecia doradzcie mi czym to zalepic chyba kampanem gdy juz zalepie pekniecia zaczne malowac praimerem potem dwa razy farba czy robie to tak ja trzeba jeste poczatkujacym malarzem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 22.07.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 tylko wywal stamtąd preimera bo przecież dom juz kiedys był malowany i jakis podkład w to drewno wnikł - a potem maluj sobie chłopie , maluj choćby i 3 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 23.07.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 dom drewniany. CHcesz go ma malowac od srodka czy od zewnatrz ? Jak od srodka to chyba tynki jakies tam sa. jak drewno: - usune resztki farby ktore nie sa spujne z podlozem - przeszlifuj wszytsko papierem sciernym (dla ulatwienie szlifierka tasmowa lub katowa z nalozona tarcza z papierem) - ew. ubytki pouzupelniaj szpachlowka do drewna - przeszlifuj miejsca wypelnione - maluj (po ew. zagrutowaniu) jak tynk: - usun resztki farby niespujnie z podlozem - uzypelnil ubytki - przeszlifuj miejsca "latane" - zagruntuj (np atlas uni grunt) - maluj - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 25.07.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Szpachlówkę można zrobić z trocin z dodatkiem lakieru caponowego lub są gotowe szpachlówki do drewna. Pierwsza metoda - bierzesz trociny ze szlifowania - 100% zgodności koloru. Farba - to lepiej tzw "lazur" do drewna, nie zamyka tak powierzchni i ma mniejszy trend do obłażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitter 24.08.2005 02:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 mam kilka pytan co do malowania narazie zdzieram farbe ze scian dodam ze dom maloje na zewnatrzdom jest drewniany ale pokryty tynkiemgdzieniegdzie sa deski farba schodzi w 20-30% powierzchni scian pomiedzy zdarta farba a farba ktora zostala, powstaje roznica wysokosci co mam z tym zrobic jesli poloze farbe to te roznice beda widoczne dodam ze tam gdzie sa deski ta roznica jest bardzo doza bo bylo one malowane jakas dziwna farba co z tym wszystkim zrobic prosze o szybko odpowiedz z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.08.2005 02:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 tylko wywal stamtąd preimera bo przecież dom juz kiedys był malowany i jakis podkład w to drewno wnikł stanowczo sie z tym nie zgodze , primer daje sie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 24.08.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 papier scierny, najpierw taki grubszy 80, a potem coraz ciensze. Mozesz sobie ulatwic stosujac taka nakladke na szlifierke kopntowa, gdzie papier zaklada sie na rzep, albo szlifierka tasmowa, ale to raczej jak masz duze rowne powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitter 08.09.2005 02:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 czy wystarczy sciany i okna pomalowac raz praimerem i raz farba dodom ze nie mam czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts