julcik 22.07.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Mam zamiar na dniach zamówić szafę z drzwiami przesuwnymi w firmie Indeco.Byli już u mnie na pomiar,dali mi projekty,ale chyba sama sobie coś zaprojektuję i dam do wyceny.Chodzi mi o dobre rady od Was.Moja mama ma taką szafę i np.uważa ,że nie zdały rezultatu u niej szuflady,a są drogie.Mówi,że teraz zrobiłaby góra 2 ,a nie 4 jak ma.A Wy jakie macie uwagi i spostrzeżenia.Bardzo podobają mi się drzwi z bambusa(nie rattanu),to jest nowość w Indeco,ale różnica na takich, a zwykłych z płyty na skrzydle to ok.350 zł.Dużo,ale w sumie taka szafa jest na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.08.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 cześć,mamy szafę z komandora jest super,szuflady są ok zrobiliśmy tylko trzy i jednej nam brakuje,popełniliśmy błąd zrobiliśmy za duże odległości między półkami-45 cm,30-35 cm bywystarczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 11.08.2005 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 A drzwi macie z płyty ,czy z czegoś innego.Macie może kosze,które teraz są na topie?Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 11.08.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 cześć,mamy szafę z komandora jest super,szuflady są ok zrobiliśmy tylko trzy i jednej nam brakuje,popełniliśmy błąd zrobiliśmy za duże odległości między półkami-45 cm,30-35 cm bywystarczyło Dokładnie ten sam bład przy pierwszej szafie, teraz już mamy ok Koszy nie mam, jakos mam wrażenie, że po kilku miesiacach i tak się zakurzą rzeczy w nie włożone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 16.08.2005 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Nikt nie ma więcej spostrzeżeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kspan 17.08.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 kosze są fajne, ale nie należy ich przeładowywać bo wypadają z prowadnic i się zacinają. Najpraktyczniej mieć masę zwykłych półek i rurki na wieszaki. Półki można tak zwymiarować, aby zmieścił się plastikowy składany kosz. Można go łatwo wyjąć, a ile się w nim zmieści. Prowadnice do drzwi przesuwnych należy założyć z blokadą przed wypadaniem z szyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mn1s1ek 17.08.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Ja mam szafy przesuwne już od 6 lat - gdy je zamawiałem (Indeco-Olsztyn) były koszmarnie drogie.Moje spostrzeżenia po latach: ZALETY: - bardzo dobrze się prezentują,- robią wrażenie na znajomych,- choooolernie pakowne,WADY:- kurz, kurz, kurz wszędzie- system otwierania po latach stał się męczący- niepraktyczne gdy z żoną w jednym czasie wybieramy się do pracy (przycięte palce)Drugi raz bym już chyba nie zamówił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 17.08.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Mam dwie takie szafy i popełniłem błąd zamawiając 3 drzwi zamiast dwóch. Dostęp do wnętrza jest bardzo utrudniony. Teraz w nowym chyba się nie skuszę na takie szafy z przesuwanymi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 17.08.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Właśnie, jak to jest ??Zamierzam zamówić tylko szkielet szafy i system przsuwny.Bajery do wnętrza kupię w markecie i zamontuję sam.Czy to ma sens. Ma ktos moze taki wzorcowy środek szafy o szer.około 2 m (+/-). Jak ją podzielić i co gdzie ustawić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 17.08.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Witam jeżeli mogę coś doradzić, to wysuwane pólki na buty, zajmują znacznie mniej miejsca (wysokość) niż półki zamontowane na stałe i bardzo wygodnie na nich szukać butów. Mieliśmy w przedpokoju w mieszkaniu szafę w systemie Raum Plus (może coś źle napisałam w nazwie). Byliśmy bardzo zadowoleni, drzwi chodziły bardzo lekko, cicho. Ale był to system dosyć drogi.Na obecnym etapie do szaf u nas jeszcze daleko. Właśnie skończyliśmy tynki wewnętrzne. PozdrawiamWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala28 17.08.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Witamja moje dwie szafy zaprojektowała i zrobiłam sama. Zarówno środek jak i drzwi zamówiłam w castoramie. Dla mnie bardzo wygodne są kosze, nie są tak drogie i pracochłonne jak szuflady, a rewelacyjnie sprawdzają się na bieliznę.pozdrawiamala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 19.08.2005 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Aha ,czy ma ktoś może fronty drzwi szafy z bambusa(nie rattanu).Jest to nowość w Indeco,są droższe o 350 zł na skrzydle,ale bardzo mi się spodobały.Ciekawa jestem jak z użytkowaniem,czyszczeniem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 14.09.2005 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Ludzie piszcie jeszcze ,bo w przyszłym tygodniu naprawdę muszę już zamówić.Kto ma kosze?Tak sobie myślę,że to jest chyba dobre-wysuwasz kosz i nie musisz przegrzebywać szafy.Buty- w szafie z ubranaimi to jednak chyba niezbyt dobry pomysł,lepiej chyba w osobnej szafce.Naprawdę nikt nie ma szafy z frontem z bambusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 16.09.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Ludzie piszcie jeszcze ,bo w przyszłym tygodniu naprawdę muszę już zamówić. Kto ma kosze?Tak sobie myślę,że to jest chyba dobre-wysuwasz kosz i nie musisz przegrzebywać szafy. Buty- w szafie z ubranaimi to jednak chyba niezbyt dobry pomysł,lepiej chyba w osobnej szafce. Naprawdę nikt nie ma szafy z frontem z bambusa? Nie mam bambusa wiec nie umiem wiele powiedziec, ale sam bambus jest materialem kapitalnym: lekkim, mocnym, robia z niego parkiety. I urodziwy niezwykle. Co do szaf przesuwanych to zdumiona jestem, ze nikt nie narzeka na ich otwieranie sie po czasie. U mnie po kilku miesiacach cos sie wyrobilo i teraz trudno utrzymac drzwi calkiem zamkniete. Odjezdzaja na 10 cm od krawedzi. Trzeba niezwyklej starannosci by je przekonac, ze powinny zostac na miejscu. Prawdą jest kurz (pomimo szczoteczek), ale za to jest troche wentylacji. Z tego tez powodu kosze lepsze niz szuflady. Jesli z rozpedu wrzucisz niedosuszona po praniu bielizne to nie zatęchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman1591 16.09.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Ma ktos moze taki wzorcowy środek szafy o szer. około 2 m (+/-). Jak ją podzielić i co gdzie ustawić ?? Wszystko zależy od tego co w takiej szafie ma być przechowywane. Czy jest to szafa na korytarzu, czy tez wewnątrz pokoju np. dziecka. My przy projektowaniu naszych szaf dokładnie określiliśmy co i w jakich ilościach chcemy w nich przechowywać. Potem odpowiednio podzieliliśmy przestrzeń na półki, odległości, szerokości...... Poza tym nie wszystkie półki są mocowane na stałe, mozna je też podnieść lub opuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malutka123 12.09.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 A jak rozwiązaliscie problem oswietlenia? Bo my chcemy szafe do samej góry i zastanawiamy sie czy robic taka rampę wystajaca z oświetleniem czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 12.09.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ja mam w pokoju od ośmiu lat szafę z drzwiami przesuwnymi zrobioną przez stolarza. Wszystko działa świetnie, nic się nie zacina. U mnie sprawdziły się szuflady (szafa ma głębokość 58 cm i trudno jest sięgnąć po rzeczy leżące w drugim rzędzie na półkach - szuflady rozwiązują ten problem). Nie sprawdziły się natomiast kosze (wypadają mi drobniejsze rzeczy przez dziurki), ale może jest to tylko kwestia rozplanowania. Mamy również halogenki w rampie oświetleniowej - super pomysł. Drzwi mamy lustrzane i są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 13.09.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Szafy z drzwiami przesuwnymi mamy już 6 lat. Są bardzo pakowne. Ale niestety bardzo się w nich kurzy. Nie sprawdziły się takie specjalne taśmy z włoskami (przeciw kurzowi) przyklejane na brzegach drzwi. Bardzo brudzą ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DecemberKa 13.09.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Od 2 lat mam w sypialni szafę (niestety nie pamiętam jakiej firmy) szerokości ok. 2 -2,1m. Głębokość 60cm. Jest ona podzielona na 3 przestrzenie i zamykana 3przesównymi drzwiami. Zajmuje całą powierzchnię jednej ściany - od podłogi do sufitu. 2 drzwi jest z brązowego lustra, 1 środkowe płyta laminowana. Najwyższa półka ma wysokość 40cm i biegnie przez całą szerokość szafy (na niej w dużych plastikowych pojemnikach trzymam rzadko używane lub sezonowe rzeczy) Poniżej przestrzeń jest już podzielona na ok 70cm szerokości części: 1- 2 drążki na "krótkie wieszaki"2 -półki wysokości po ok40cm3- półkę i drążek na "długie wieszaki"Niestety wszystkie elementy mam przymocowane raczej na stałe .To co bym zmieniła to: zmniejszyłabym wysokość środkowych półek na nawet 25 cm, dodałabym też z 5cm głębokości. Nie mam szuflad ani „firmowych” koszy tylko ażurowe plastikowe pojemniki z przypadku, które idealnie i tanio je zastąpiły na niektórych półkach (szczególnie na tych najniższych i najwyższych). Brzegowe taśmy z włoskami bardzo sobie chwalę – amortyzują i wyciszają zderzenia drzwi np. ze ścianą. (nie brudzą ściany bo na ścianie znajduje się listwa jak dotąd bez żadnych znaków, śladów czy brudu).Straszono mnie czyszczeniem tak dużej powierzchni luster ale jak na razie nie ma z tym większych problemów – najbardziej „palcują się” środkowe drzwi(z płyty są one w drugiej linii w stosunku do luster)- brzegowe (te z luster) pomimo, że mają wąskie obramówki udaje się chwytać z reguły za tą część i tylko czasem pozostają nieznaczne paluchy.Odnośnie kurzu – szafa nie jest bardzo szczelna. Przede wszystkim na poziomie podłogi gromadzą się pyły -przy każdym odkurzaniu odkurzam też podłogę w szafie). Żeby uniknąć zablokowania dolnych szyn je również czasem „przeciągam” odkurzaczem. Pomimo niektórych ale (wymienionych powyżej) bardzo sobie chwalę swoją szafę i jest mnóstwo jej zalet, które mogłabym długo wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.09.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Podbijam temat.Napiszcie proszę o jeszcze jakiś spostrzeżeniach na temat szaf wnękowych. Czy na długości 3 metrów wygodniej jest mieć trzy czy cztery pary drzwi przesuwnych? Co się u Was sprawdziło, a co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts