Zbigniew Rudnicki 24.09.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Jeżeli jest kurz w szafie - to znaczy że jest on w całym domu, a napływa z zewnątrz.Dobrym sposobem jest zainstalowanie w domu (sypialnie, salon) wentylacji mechanicznej nadmuchowej z fitrem, jako uzupełnienie istniejącej wentylacji grawitacyjnej.Lekkie nadciśnienie zapobiega przenikaniu kurzu do wnętrza domu.Wentylator powinien być dwubiegowy. W zimie praca na 1 biegu.Także dobre na muchy i komary - bo można utzymywać zamknięte okna cały czas. Wkład filtru daje się prać. Fitr zwykły EU3, dla alergików bodajże EU7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 24.09.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Właśnie, jak to jest ?? Zamierzam zamówić tylko szkielet szafy i system przsuwny. Bajery do wnętrza kupię w markecie i zamontuję sam. Czy to ma sens. Ma ktos moze taki wzorcowy środek szafy o szer. około 2 m (+/-). Jak ją podzielić i co gdzie ustawić ?? Wszystko można kupić w markecie - prowadnice, rolki, listwy, kosze, rurki na wieszaki. Na moją szafę 2,8x1,8 m zestaw części z dociętymi płytami na drzwi będzie kosztował ok. 500 zł. Taka sama szafa "firmowa" - min. 2-3 tysiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonsiorek 24.09.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 >Sonika >Czy na długości 3 metrów wygodniej jest mieć trzy czy cztery pary drzwi >przesuwnych? szafa długości 280 cm podzieloną mam na 4 częśc ( dwie wewnętrzne z lustrem)i, poczatkowo chcialiśmy zamontować 3 częściowe drzwi ale jednak jest to kawał dechy do przesunięcia, mimo dobrych prowadnic więc zdecydowaliśmy (żona hehe), że 4 będą ok - tak też jest od ponad roku. >Co się u Was sprawdziło, a co nie? sprawdziło się: - zwykłe lustra - przxyciemnione zakłamują kolorystykę, pomimo dobrego oświetlenia. - drążki na "małe" ubrania tzn koszule, marynarki itp. czym więcej tym lepiej - górna półka na całej długości ( wys. ok 50 cm) bez podziałek - rewelacyjna składnica na pościel, koce, ręczniki itp. nie sprawdziło się: - doprowadzić lustra do idealnej czystości...porażka ale z czasem mija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja Muratordom 22.03.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Jak własnoręcznie zbudować szafę wnękową? PORADNIK Krok po krokuZobacz koniecznie:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?122946-Jak-zrobi%C4%87-funkcjonaln%C4%85-garderob%C4%99-pom%C3%B3%C5%BCcie-bardzo-prosz%C4%99-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 22.03.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Jak własnoręcznie zbudować szafę wnękową? PORADNIK Krok po kroku Zobacz koniecznie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?122946-Jak-zrobi%C4%87-funkcjonaln%C4%85-garderob%C4%99-pom%C3%B3%C5%BCcie-bardzo-prosz%C4%99-) wydaje mi się ze jako Redakcja Muratora , powinna podać należnie wykonaną rozpiskę wykonania szafy . Proszę o to aby był w tym wątku wyjaśniony etap poszczególnych prac , w Kilku wariantach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 19.07.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 A co do samych częsci to ja ostatnio korzystalem z GTV.Tu przynajmniej mam wszytsko rozpisane co z czym łaczyc,a jak jezdze do marketu to jakoś nikt nigdy mi nie moze nic doradzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 19.07.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ubrania w koszach się kurzą i ciężko je wyciągać, ciągle się rozwalają i jest bałagan. Zdecydowanie wolę tradycyjne szuflady na bieliznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart-ek 09.03.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 ilu ludzi tyle opinii jak zawsze u nas szafa przesuwna sie sprawdzila wady jest faktycznie kurz, który wdzera sie wszedzie, no ale w tradycyjnej szafie tez by się pojawil i trudny dostep do "pawlacza" bo szafa jest dosyc głeboka (60cm) no ale żona upycha tam rzeczy z których korzysta rzadko (jakieś koce itp.) wiec i tak sa w pełni wykorzystane ze wzgledu na wysoka cenę szuflad zamontowaliśmy dużo tańsze kosze - u mnie jest super, mam tam skarpety i bielizne i nic nie wypada, gorzej u żony, bo stale narzeka, że cos jej przez kratki w koszu przelatuje pozostaly układ to kazdy dopasowal do siebie, ja mam duzo półek i dwa drazki na wieszaki, z czego jednego w ogole nie wykorzystuje, wiec lepiej by bylo gdybym mial jeszcze wiecej półek do swojej częsci zona zamowila tylko dwie półki i trzy drazki na wieszaki i stale jej brakuje miejsca wieszaki, więc jak widac, każdy ma swoje wymagania firma ktora nam montowała ma kilka krotkich artykułów z proadami dotyczacymi planowania wnetrza szafy, można zerknąc http://broka.pl/porady/jak-dobrze-zaprojektowac-szafe-w-sypialni/ i jeszcze jedno, nasza szafa jest szeroka i mamy 4 skrzydla drzwi, nikt sobie paluchow nie przycina ale wyobrazam soebie że można jak jest dwoje drzwi i dwie osoby naraz chcą się ubrac do pracy (jak ktos powyżej napisał) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKowal 03.06.2016 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Szafy powinny mieć zabezpieczenie przed dostaniem się kurzu, niektóre modele mają takie szczoteczki, które po dosunięciu drzwi do końca uszczelniają je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts