Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wkład kominkowy Gall 700

Jarek_75

Recommended Posts

Witam wszystkich

w związku z tym że nie znalazłem żadnego wątku na forum dotyczącego wkładu kominkowego Gall 700 prosiłbym wszystkich którzy montowali lub użytkują ten że wkład o opinię na jego temat. Jestem na etapie zakupu i sprzedawca zapewnia że są to bardzo dobre wkłady rodzimej produkcji o bardzo dobrych parametrach.

Z góry dziękuję za wszystkie uwagi.

• 6 years później...
  • 4 months później...

Wkład o korzeniach z wytwórni Cheminees de la chenaie. Formy skopiowane

i odlewany w Polsce jako Gall. Dobry wzorzec, niezła kopia, jeśli ktoś się

fascynuje żeliwem. Jak w działaniu ? Czekamy. Możemy długo poczekać :)

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
Witam dziś odpaliłem mój kominek GALL 700 z dolotem powietrza i z szybrem.Jest o czym mówić ale nie chce mi się wiele pisać,po prostu nie działa tak jak trzeba,po pierwszym odpaleniu szyba zrobiła się w dwóch miejscach taka czarna że szok a palone było super suchym drewnem,po drugie nie ma cugu-czyli po zamknięciu szyby od razu ogień robi się o połowę mniejszy i powoli się pali prawie wygasa.Dom mam nowy,komin ceramika wszystkie wysokości grubości są ok,dolot powietrza ok 6-7 metrów od kominka wychodzi na zewnątrz i dupa.Koleś który go montuje mówi że one tak mają że tak się będzie palić że po prostu będzie się palić ale nie będzie w nim huczeć heheh myślałem że padnę jak to usłyszałem.Coś u mnie jest z tym dolotem ponieważ jak jest otwarty na maxa to się coś tam pali a jak go zamknę całkowicie to może z 5% ogień przygasa troszke za mało mi się wydaje te powietrze z dolotu idzie.Nie wiem,nie jestem fachowcem a wszyscy fachowcy są takimi fachowcami że każdy gada co innego i ich kominki są najlepsze i na pewno by działały.Jak uda mi się to wszystko zrobić żeby działało to napisze na pewno pozdrawiam.