basinka_25 22.07.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witam serdecznie. To mój 1 post ,ale jestem na forum już od dawna. Mamy problem. Fachowcy przy kładzeniu papy i gontu pobrudzili okna plastkowe ,białe ,zwłaszcza ramy. Podobnie stało się z ramami dachowych okien . Jest to zabrudzenie koloru czarnego , coś jakby ,,przejechać '' spodnia stroną gontu po ramie okna. Problem w tym czym to usunąć ,żeby nie zniszczyć plastiku i drewna na oknach dachowych. Sama jeszcze nie próbowałam tego wyczyścić. Może ktoś miał podobny problem ? Będę niesamowicie wdzięczna za jakiekolwiek rady!! Pozdrawiam serdecznie basinka_25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 22.07.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Mój sposób na zabrudzone w asfalcie spodnie to jak jest śieże , albo rozgrzane na słońcu posmarować masłem i zetrzeć - druga metoda to na nasz ukochany ludwik - polej obficie i ręcznikiem papierowym zbieraj - na spodniach to działało rewelacyjnie tyle że bez papieru a szczoteczka do rąk.- Moze na plastiku i na lakierowanym drewnie pomoze- spróbuj najpierw w jakimś mało widocznym miejscu. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 23.07.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Witaj na forum! Nafta. W sklepach możesz kupić gospodarczą lub kosmetyczną naftę. Niestety ale czym by niepróbować obawiam się, że jakieś plamy będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basinka_25 23.07.2005 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Naprawdę wielkie dzięki za odzew Za tydzień mam urlop więc wtedy powalczę z tymi zabrudzeniami ,mam tylko nadziję ,że słonce ich nie przysmaży za mocno. Może jeszcze ktoś dorzuci coś ze swoich doswiadczeń w tej dziedzinie ? Pozdrawiam basinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOT_R 24.07.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Przeczytaj ten post o usunięciu folii z okien plastikowych http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=300884&highlight=#300884 Powinien wystarczyć Cosmofen 14 + do nabłyszczenia Cosmoklar Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basinka_25 25.07.2005 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Witam Mąż mnie niedawno ochrzanił czemu nie poszukam najpierw czegoś na ten temat w wyszukiwarce a potem ,żebym dopiero pisała post ,ale ja sie tak martwię tymi zabrudzeniami ,że od razu poprosiłam o pomoc Forumowiczów i się nie zawiodłam !!! Podany link oczywiśc przeczytałam ,wrzuciłam do ,,ulubionych'' i w przyszłym tygodniu wypróbuje wzystkie sposoby . Zacznę najpiewr od tych domowych ,a jak te zawiodą to wezmę się za te ,,chemiczne" Trzymajcie kciuki ! Pozdrówki serdeczne basinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts