proxy 23.07.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Czy ktoś wie, gdzie można kupić Antox B po konkurencyjnej cenie w Warszawie i okolicach ( najlepiej, jezeli te okolice sa w kierunku Pruszkowa, ewentualnie Janek i Grodziska ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.07.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Zapewne u producenta (Inco ? ul. Faradaya) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 23.07.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Niekoniecznie.Producenci prowadzą taką politykę cenową,że często taniej jest kupić u regionalnego przedstawiciela.Adresu niestety nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 23.07.2005 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Zapewne u producenta (Inco ? ul. Faradaya) zaczełem szukać adresu ( dokładnego ) i trafiłem na coś takiego... Szanowni Państwo :!: Zawiadamiamy, że z dniem 30 czerwca 2005 r. zakończyliśmy produkcję mas hydroizolacyjnych, środków bio- i ogniochronnych oraz pozostałych wyrobów dla budownictwa wytwarzanych przez „INCO-VERITAS” S.A. Oddział w Ogorzelcu Grupa Wyrobów Budowlanych. W temacie funkcjonujących jeszcze na rynku naszych produktów służymy Państwu wiedzą i radą w terminie do dnia 31 sierpnia 2005r. pod następującymi numerami kontaktowymi: tel. 0 75 746 41 11 faks 0 75 746 40 96 Wszystkim Klientom, Dostawcom i Współpracownikom serdecznie dziękujemy za wieloletnią współpracę i życzymy sukcesów w prowadzonej działalności . Dyrekcja GWB co oni kombinują... chyba musze zacząć bardziej energicznie szukać.. bo braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.07.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Spróbuj na Burakowskiej 9, tel. 8380022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.07.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 ... dzwoniłam do nich, zostały smętne resztki, interesował mnie oleisty impregnat W2 - nie ma i nie będzie . Antox B ostał się tylko w butelkach ok. 400ml po 18zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 25.07.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Można żyć i bez Antoxu - zobacz preparaty firmy Altax Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 25.07.2005 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Można żyć i bez Antoxu - zobacz preparaty firmy Altax Poznań beznadzieja, ja uz sie ustawiłem na Antox a tu tak "niespodzianka". No nic, hyolotoxu na razie chyba nie przestaną produkować a moze ktoś ma rozeznanie jak jest cena Hylotoxu ?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 25.07.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Na stronie internetowej podali skład0,1% alfametryna i 99,9% benzyna bezaromatyczna.Alfametrynę stosuję się m.in. na stonkę. Bywają małe opakowania dla działkowiczów w sklepach nasiennych. Ze 10g można zrobić 10 l preparatu...Zapłacisz minimalnie, benzynę można wziąć taką co się nazywa "rozpuszczalnik benzynowy". Tylko czytaj co piszą na opakowaniu ci rolnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 25.07.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Na stronie internetowej podali skład 0,1% alfametryna i 99,9% benzyna bezaromatyczna. Alfametrynę stosuję się m.in. na stonkę. Bywają małe opakowania dla działkowiczów w sklepach nasiennych. Ze 10g można zrobić 10 l preparatu... Zapłacisz minimalnie, benzynę można wziąć taką co się nazywa "rozpuszczalnik benzynowy". Tylko czytaj co piszą na opakowaniu ci rolnicy. No to niezle na tym zarabiaja. Za 5 litrowa puszke ANTOXu B zaplacilem okolo 70 zl a tu sie okazuje ze mozna miec podobny preparat za grosze O co chodzi z tym opisem rolnikow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 25.07.2005 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 0,1% alfametryna i 99,9% benzyna bezaromatyczna. Alfametrynę stosuję się m.in. na stonkę. Bywają małe opakowania dla działkowiczów w sklepach nasiennych. Ze 10g można zrobić 10 l preparatu... Zapłacisz minimalnie, benzynę można wziąć taką co się nazywa "rozpuszczalnik benzynowy". ciekawe rzeczy piszesz troche pogrzebałem i wyczytałem nawet ze ta "benzyna bezaromatyczna" to benzyna lakowa. co prawda pojawił sie problem z tą alfametryną, ale na podstawie tego mozna dojsc do wniosku ze to jest cypermetryna ale mimo wszystko drogo cos to wychodzi. MICROSIN 164.80 PLN (w tym 3% VAT) cypermetryna 10 g/litr wiec 10 l gotowego roztworu kosztuje jakies 180 zł ( niestety nie wiem jak jest cena hylotoxu ) poza tym hylotox jedynie ma własiwosci owadobójcze ale nie owadochronne ( tu ujawinia sie zaleta Antox B bo miał jednoczesnie własciwosci owadochronne ) podobne własciwosci co Antox B ma hylotox plus tutaj głównym skladnikiem jest cyflutryna. ale nie iwem jak z dostaniem tego bo jak narazie znalazłem, ze SOLFAC WP SOLFAC EW 050 produkty Bayer'u maja to w składzie, cenowo nic nie znalazłem. dogrzebałem sie do składu Antox B główna substancja czynna: permetryna 25/75 co prawda nie wiem jakie jest jej stezenie % w Antoxie B (moze ktos ma opakowanie i mógłby przeczytać ) pozytywna cecha jest jej cena: COOPEX 25 WP permetryna 25% 25g cena: 12.36 PLN (w tym 3% VAT) lub ŚMIECIOTOX Substancja czynna: 4% 5-bromo-5-nitro-1,3-dioxanu i 10% permetryny. 500ml 46.35 PLN (w tym 3% VAT) wiec nawet jakby stosować 1% stezenia to by wyszło taaaanio. ale czy skutecznie? bajzel straszny napisałem ale juz nie mam siły tego porawiac jutro, jak mi czas pozwoli, zrobie rozeznanie w sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 26.07.2005 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Benzyna lakowa to nie benzyna bezaromatyczna. Lakowa to frakcje wyżej wrzące. Też się nadają, będą dłużej schły i nieco więcej smierdzieć. Jako zamiennik lepiej byłoby wziąc w miejsce bezaromatycznych tzw. frakcję heksanową lub benzynę apteczną. To dla odmiany bardziej lotne frakcje. Substancja czynna - to na dobrą sprawę obojętnie jaka.Alfametryna, deltametryna, cypermetryna itp. - to ta sama klasa permetryn - wszystkie działąją na owady. Różnice wynikają z ochrony patentowej - nie można za szybko "podrabiać" substancji czynnej. Nie przykładałbym za dużego znaczenia do słów owadobójcze i owadochronne. To raczej marketing. Jak się ma stracha to można nieco zwiększyć stężenia - ale nie za dużo. Trzeba pamiętać, że się w tym będzie mieszkać.... Ci rolnicy - to producenci środków ochrony roślin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 26.07.2005 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Benzyna lakowa to nie benzyna bezaromatyczna. racja napisałem to, bo przeczytałem atesty PZH ( dostepne na stronie ) i tam jak byk jest napisane, ze lakowa ale i tak to jest mało istotne. Nie przykładałbym za dużego znaczenia do słów owadobójcze i owadochronne. To raczej marketing a moze któras z tych substancji czynnych ulega szybszemu rozkładowi ( ultlenia sie czy coś tam ) Trzeba pamiętać, że się w tym będzie mieszkać.... ja mam ten komfort, ze jest to domek wakacyjny jak bym wpuscił ten syf to potem bym pokazał sie dopiero za rok Sp5es dzieki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts