lilunia 23.07.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Cześć Wam Wkrótce mam dostać warunki zabudowy, we wniosku nie wpisywałam na jak długi czas je potrzebuję. Czy może wiecie ile taka decyzja jest ważna zanim zacznę się starać o pozwolenie na budowę? Za odpowiedź z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgabi 03.08.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 lilunia warunki zabudowy są ważne przez 2 lata od wydania decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilunia 04.08.2005 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 CZEŚĆ WIELKIE DZIEKI ZA ODPOWIEDŹ POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 11.08.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 lilunia warunki zabudowy są ważne przez 2 lata od wydania decyzji sorry, ze sie czepiam, ale chyba nie zawsze. Moje obowiazywaly tylko do konca roku, w ktorym zostaly wydane. tak czy owak, na decyzji o warunkach zabudowy jest informacja do kiedy sa wazne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 14.08.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Mnie powiedziano, że warunki zabudowy będą ważne do czasu, aż nie powstanie nowy plan zagospodarowania przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 02.09.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Mnie powiedziano, że warunki zabudowy będą ważne do czasu, aż nie powstanie nowy plan zagospodarowania przestrzennego. Potwierdzam tą informację, przeczytałam o tym chyba w Muratorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 13.09.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Witam,Kupuję właśnie działkę z WZ ważnymi do końca grudnia. Sprzedający powiedział że do tego czasu muszę wbić przysłowiową łopatę żeby nie martwic się o utratę ważności WZ. Czy nie wystarczy "tylko" do tego czasu uzyskać pozwolenia na budowę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yossarian 28.09.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 u mnie jest wpisane takze, ze warunki wygasaja jezeli inna osoba poprosi o warunki zabudowy tej samej dzialki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 28.09.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Przewaznie warunki traca waznosc w przypadku zmiany lub utraty mocy Miejscowego planu zagospodarowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 28.09.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Mnie powiedziano, że warunki zabudowy będą ważne do czasu, aż nie powstanie nowy plan zagospodarowania przestrzennego. Potwierdzam tą informację, przeczytałam o tym chyba w Muratorze. dobra wszystko trzeba złożyć do tak zwanej kupy 1. są ważne tyle ile określa decyzja ... na ogół określa 2 lata 2. jeśli nie określa to do zmiany prawa miejscowego czyli a/ nowych wz b/ decyzji o inwestycji celu publicznego c/ uchwalenia planu miejscowego 3. jeśli plan wchodzi sprzeczny z terminowo waznymi warunkami zabudowy to zapisy planu są ponad nimi ... znoszą tą decyzję 4. plan znosi też nie skonsumowaną (będącą z nim w sprzeczności) prawomocnym pozwoleniem na budowę czyli nową decyzją administracyjną - ... to tak troszkę z głowy ... ustawa o zagospodarowaniu to reguluje jeśli w czymś się mylę chętnie się dowiem ... bo to ogólnie czeski film czyli "nikto je doma" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 25.07.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Czyli jak chce kupić działkę i właściciel ma już plan zagospodarowania terenu to jak ja ją kupię od niego musze też wystąpić o wydanie decyzji o warunkach zabudowy ??Mam kopie warunków zabudowy i jest tak napisane :Stosowanie do treści art. 65 ustawy z dnia 27 marca 2003 o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym niniejsza decyzja utraci ważność , jeżeli zostanie wygaszona odrębną decyzją Wójta Gminy Koło z następujących powodów :a. inny wnioskodawca uzyska pozwolenie na budoweb. dla tego terenu uchwalono plan miejscowy, którego ustalenia są inne niż w wydanej decyzji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 25.07.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Byłem się pytać i można przepisać warunki zabudowy lub można przystąpić o wydanie nowych jak się nie zgadzam z tymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts