Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy okradli was po zamieszkaniu?

Recommended Posts

mnie niestety okardziono po dwóh latach mieszkania we własnym domku. doznaliśmy lekkiego szoku podjeżdzając pod dom i widząc otwartą bramę wjazdową, otwarty garaż, brak samochodu, brak 2 psów ...w domu pobojowisko, wszystko na ziemi, papiery, ubrania, garki.... oj jak sobie to przypomnę... złodzieje weszli przez okno, tzn podważyli okno w taki sposób że się otwarło a przy tym nie niszcząc nic poza przecięciem na 1cm uszczelki - profesjonaliści - niestety. złodzieje weszli do domu ok 12 w południe a wyszli tuż przed 14. po jakimś czasie doszliśmy do wniosku, że gdyby nie sąsiad, który coś tam grzebał na budowie ich nie spłoszył to wynieśliby cały dom, wiele rzeczy było przygotowane m.in resztki perfum, ukradli samochód, komputer (nówka), ... szkoda gadać.

sąsiad zauważył, że ktoś siedzi w lesie (mieszkam pod laskiem) na drzewie i gwizda, na początku myślał ze to jakiś chory ornitolog ale po czasie się tym zainteresował i zmierzał w kierunku naszego domku, oni zdążyli uciec, wyjeżdzając jeszcze na dodatek moim samochodem :(

nikomu tego nie życzę, strasznie się to na wszystkich odbiło a szczególnie na mnie :(

chociaż gorsze było wymuszenie okupu za skradzione auto ... ale to już inna historia

mnie niestety okardziono po dwóch latach mieszkania we własnym domku. doznaliśmy lekkiego szoku podjeżdzając pod dom i widząc otwartą bramę wjazdową, otwarty garaż, brak samochodu, brak 2 psów ...w domu pobojowisko, wszystko na ziemi, papiery, ubrania, garki.... oj jak sobie to przypomnę... złodzieje weszli przez okno, tzn podważyli okno w taki sposób że się otwarło a przy tym nie niszcząc nic poza przecięciem na 1cm uszczelki - profesjonaliści - niestety. złodzieje weszli do domu ok 12 w południe a wyszli tuż przed 14. po jakimś czasie doszliśmy do wniosku, że gdyby nie sąsiad, który coś tam grzebał na budowie ich nie spłoszył to wynieśliby cały dom, wiele rzeczy było przygotowane m.in resztki perfum, ukradli samochód, komputer (nówka), ... szkoda gadać.

sąsiad zauważył, że ktoś siedzi w lesie (mieszkam pod laskiem) na drzewie i gwizda, na początku myślał ze to jakiś chory ornitolog ale po czasie się tym zainteresował i zmierzał w kierunku naszego domku, oni zdążyli uciec, wyjeżdzając jeszcze na dodatek moim samochodem :(

nikomu tego nie życzę, strasznie się to na wszystkich odbiło a szczególnie na mnie :(

chociaż gorsze było wymuszenie okupu za skradzione auto ... ale to już inna historia

• 2 weeks później...
Ja jeszcze nie mam domu, ale moim znajomym włamywali się dobrych kilka razy i to zawsze podczas ich obecności (np. zostawiając drabinę przy balkonie). Koleżanka wpadła w histerię nie spała przez wiele dni... Aż w końcu ktoś im poradził, żeby wynajęli ochronę w firmie mającej ich teren. Od tego dnia, zero problemów... Nie ma jak ucziwość ochrony...

Ja jeszcze nie mam domu, ale moim znajomym włamywali się dobrych kilka razy i to zawsze podczas ich obecności (np. zostawiając drabinę przy balkonie). Koleżanka wpadła w histerię nie spała przez wiele dni... Aż w końcu ktoś im poradził, żeby wynajęli ochronę w firmie mającej ich teren. Od tego dnia, zero problemów... Nie ma jak ucziwość ochrony...

Nie można generalizować. Równie dobrze monitoring skutecznie może odstraszać złodziejaszków i nie ma to związku z "uczciwością ochrony".