NOTO 24.07.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Jak wydobyć informacje nt. wydawania pieniędzy ze składek. Chciałbym się z nimi zapoznać. Jak to wygląda (jestem członkiem spółdzielni)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwinw 03.08.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 należy zwrócić się pisemnie o kalkulacje kosztów do spółdzielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 08.08.2005 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 należy zwrócić się pisemnie o kalkulacje kosztów do spółdzielni Na co można sie powołać gdyby zwlekali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwinw 09.08.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 1.Generalnie należy zwrócić się do spółdzielni o kopie statutu(należy się każdemu członkowi)2.kierować pismo do zarządu, czasem jak się napisze społdzielnia to może potrwać3.tam powinno byc napisane ile zarząd ma czasu na rozpatrywanie wnisków, skarg. itp. w mojej społdzieni jest to 2 miesiace.4. w terminie 2 miesięcy powinna przyjść odpowiedź5. pózniej pisze się do rady nadzorczej jesli termin minał lub wyjasnienia są niesatysfakcjonujące6. wszystko należy osobiście, najlepiej dac w sekretariacie spółdzielni wraz z pokwitowaniem na kserze7. termin rozpatrzenia wniosku przez rade jest podany w statucie społdzielni( u mnie do 3 miesięcy)8. jeśli wszysto upadnie, to obecnie wszedł przepis że każdy członek spółdzielni może brac udział w zebraniu przedstawicieli jako cichy obserwator bez prawa głosuA to może pomócmozna skierować pismo o kalkulacje jako do pierwszej instancji do rady nadzorczej a później w trybie odwoławczym do zebrania przedstawicieli, a tak mozna poprosić kogoś o poruszenie sprawy na tym zebraniu a jednocześnie być obecny, ale osobiście nie wiem jak to może funkcjonować bo to nowość w prawie spółdzielczyale na początek prosze się zapoznać ze statutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 21.08.2005 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 8. jeśli wszysto upadnie, to obecnie wszedł przepis że każdy członek spółdzielni może brac udział w zebraniu przedstawicieli jako cichy obserwator bez prawa głosu To jest najciekawsze. Postaram się to wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwinw 23.08.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 nie jestem prawnikiem tylko pisze co ja bym zrobil i co przeczytałem w gazetach i internecie. osobiście sam pisałem tyle pism do spółdzielni, że troche zaczynam się orientować, ale zawsze dobrze przeczytac o prawie pod adresem http://prawo-nieruchomosci.krn.pl/. pisma powinno pisac sie do zarzadu bo to on kieruje formalnie ale co spółdzielnia to coś zawsze nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts