Jacobina 24.07.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Mam dylemat i przydałaby mi się Wasza opinia. Muszę wymienić drzwi wewnętrzne. Na razie tylko do łazienki, ale potem przyjdzie kolej na sypialnie i kuchnię. Oczywiście wybór drzwi mnie rozłożył na łopatki i przez tydzień chodziłam jak potłuczona, bo sama nie wiedziałam co mam wybrać. Na dokładkę mojemu mężowi podobało się zupełnie co innego niż mi. Dzisiaj wreszcie osiągnęliśmy coś na wzór kompromisu - czyli oboje jesteśmy w stanie zaakceptować konkretny model drzwi. I tu zaczynają się schody. Drzwi mają szyby - i to wcale nie małe, bo na całą wysokośc drzwi -przedzielone tylko szprosem. Rodzaj szyby oczywiscie mozemy sobie dowolnie wybrać. Tyle tylko, że obojgu nam spodobaly sie szyby mleczne. Mają one tę zaletę, że nawet w drzwiach od łazienki mogą byc od góry do dołu, bo w zasadzie nie prześwitują. W odległości 30 cm od szyby zanika nawet cień sylwetki. Żeby ktoś coś przez tę szybę zobaczył musiałabym to coś do tej szyby bezpośrednio przyłożyć. No a teraz druga strona medalu. W przedpokoju stoi szafa wnękowa z suwanymi drzwiami. Drzwi wypełnione są lustrami. I mam takie niejasne wrażenie, że do tych luster bardziej pasowałyby szyby gładkie, przezroczyste , że lustra i szkło mleczne w jednym pomieszczeniu to o jeden grzyb w barszczu za dużo. Szyby gładkie tez są ładne, tyle tylko, że niestety widać przez nie dokładnie wszystko. A to oznacza, że musiałabym zrezygnować z tego modelu drzwi w łazience i wybrać zupełnie inny. I cała polka od nowa..... Drzwi z tego modelu tylko pelnych nie biorę w ogóle pod uwagę, bo po pierwsze nie podobaja mi się drzwi pełne a po drugie nie widać przez nie czy się pali światło w łazience, co jest strasznie upierdliwe. No i co myślicie? Pasują mleczne szyby do drzwi lustrzanych czy będzie się to gryzło niemiłosiernie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Ja tak mam i się nie gryzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 26.07.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Ja nie lubię zwykłych (przeźroczystych) szyb w drzwiach. Według mnie lustro to zupełnie co innego niż szyba (ale wydumałam!) Więc sie nie stresuj, tylko zakładaj takie drzwi, jakie wam sie podobają (a ważne, że podobają się wam obojgu).D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 26.07.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 My z żoną wiemy, że założymy na pewno nie przezroczyste, tylko decormat i to nie tylko do łazienki. Ale wybór oczywiście należy do Ciebie . Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delaware 27.07.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Ja tez zdecydowalam sie na drzwi przesklone od gory do dolu (takze do lazienki) z mlecznymi szybami. Powod pierwszy - bo mi sie takie najbardziej podobaly a to ja w kocu bede na nie patrzec dzien w dzien przez kilka ladnych lat a nie goscie , po drugie chcialam zeby utrzymany byl jeden styl i lad- a drzwi od lazienki i sypialni sa obok siebie i sa jakby swoim lustrzanym odbiciem. A co do twojego problemu to jak stwierdzila moja przedmowczyni to tez jestem zdania iz spokojnie mozesz polaczyc lustro z takimi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts