mysia 24.07.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 pytanie tak jak w temacie pomóżcie - gdzie mam pójść żeby zaprojektowali mi fajną kuchnię (myślałam o brw i ikei, ale gdzie jeszcze)????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 24.07.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 1 - za darmo (a raczej w cenie kuchni) w każdym salonie z meblami kuchennymi. 2 - do architekta, architekta wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 24.07.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 1 - za darmo (a raczej w cenie kuchni) w każdym salonie z meblami kuchennymi. 2 - do architekta, architekta wnętrz Wariant nr 1 nie jest taki "za darmo" - salony się wyrobiły i kasują teraz po 100-200 pln za projekt i podobno odliczają to po zrealizowaniu kuchni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 24.07.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Mysia, w prawie każdym studiu kuchennym zaprojektują Ci kuchnię. Przeważnie, jest tak, że jeśli zamówisz u nich meble, to projekt masz wliczony w cenę (to się nazywa gratis ) a jeśli nie, to zrobią Ci go odpłatnie. Jest też trzecia możliwość (moim zdaniem najtańsza): pochodzić po salonach kuchennych, popatrzeć i poprzymierzać się do mebli na wystawach a następnie uzbrojona w rzuty kuchni próbujesz robić wycenę mebli jakie sobie wymarzyłaś…każdy robiący wycenę zawsze zaproponuje Ci jakiś tam wariant kuchni wg. niego lepszy bo tańszy lub droższy (zależy ). Potem pozostaje już tylko poskładać sobie różne propozycje projektantów w całość i zrobić projekt samemu (ja właśnie tak zrobiłam), ale w takim wypadku trzeba przynajmniej odrobinę wiedzieć czego się chce i znać przynajmniej troszeczkę zasady projektowania kuchni…Jeśli nie masz zielonego pojęcia na ten temat, to lepiej zapłacić a zrobić projekt u fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 25.07.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Wejdź na stronę IKEA, tam jest do ściągnięcia darmowy program Ikea Home Planner - Kitchen, i spróbuj samodzielnie. Trochę ubogi mają katalog mebli, ale można dać radę. No i można bezkarnie( i bezpłatnie ) zmieniać decyzję miliony razy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 25.07.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Polecam też ten programik. Nie ma wielu mebli, ale można przestawiać, układać, obracać i wstępna wizja powstaje. Inna metoda, sprawdzona u nas na łazience. Wycinasz sobie mebelki z kartki ( w skali) i układasz na planie aż coś wyjdzie. To działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts